Dagster3532

Becerikli
Bilgisayarım aniden arayüzde takılıp kasmaya başladı. Ben de refleks olarak ekran kartı veya işlemci ısındığı içindir deyip HWiNFO açtım. Bir de ne göreyim? 3 tane sıcaklık sensörü var sanırım. Sırayla en yüksek değerler 80, 105 ve 79 derece olarak gidiyor. Boşta bu değerler 65'in altına düşmüyor. Anakartım M.2 SSD soğutucusu bulundurmuyor. Ne yapılabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim soğutuculu Samsung 990 Pro SSD’m yük altında 65’lere kader çıkıyor. 105 hiç sağlıklı gelmedi. Sıcaktan takılıyor olabilir. Soğutucu takmayı deneyin.

Şu ürünün değerlendirmeleri iyi:

80 ve 79 dereceler tehlikeli olmasa da bakım zamanın yaklaştığının işaretçisi olabilir. İşlemci ve ekran kartı macunlarını yenilemeyi düşünün.

Bilgisayarım aniden arayüzde takılıp kasmaya başladı. Ben de refleks olarak ekran kartı veya işlemci ısındığı içindir deyip HWiNFO açtım. Bir de ne göreyim? 3 tane sıcaklık sensörü var sanırım. Sırayla en yüksek değerler 80, 105 ve 79 derece olarak gidiyor. Boşta bu değerler 65'in altına düşmüyor. Anakartım M.2 SSD soğutucusu bulundurmuyor. Ne yapılabilir?
https://amzn.eu/d/dyws1cP bu işini görür.

Bence derece olarak gözüken değer fahrenheit olarak gözüküyor ondan kaynaklanıyor olabilir. Elinizle kontrol edin SSD gerçekten yanacak kadar sıcak mı?

Bence derece olarak gözüken değer fahrenheit olarak gözüküyor ondan kaynaklanıyor olabilir. Elinizle kontrol edin SSD gerçekten yanacak kadar sıcak mı?
105 Fahrenheit'in yük altındaki değer olması pek muhtemel değil. 40,5°C yapıyor çünkü.

C= F - 32 / 1,8

@RoaringLion, @LH44, öneriniz için teşekkür ederim hocam. Ben bunu alırsam montajlaması basit mi? M.2 SSD vidası anakartımda çıkmamıştı. Kendim vida atmıştım. SSD düz değil rampa gibi duruyor şu an.

1764594497517.webp

1764594528468.webp

@Dark Raiden, hocam istediğiniz değerler burada. Oyuna girmedim bile. Akşam oyun oynarken değerleri ilk mesajıma eklemiştim.

@RoaringLion, @LH44, öneriniz için teşekkür ederim hocam. Ben bunu alırsam montajlaması basit mi? M.2 SSD vidası anakartımda çıkmamıştı. Kendim vida atmıştım. SSD düz değil rampa gibi duruyor şu an.

Eki Görüntüle 206948

Eki Görüntüle 206949

@Dark Raiden, hocam istediğiniz değerler burada. Oyuna girmedim bile. Akşam oyun oynarken değerleri ilk mesajıma eklemiştim.
47°C, soğutucu olmadan normal aslında. Yük altında nasıl 105'e çıkıyor hala anlam vermiş değilim.

Enermax'ın montajı aşırı basit. Ben de Crucial P310 için almıştım. PS5'e takılı şu an.

2 set termal pad çıkıyor içinden, biri çift taraflı SSD'ler için üretilmiş diğerine kıyasla daha ince. Diğeri ise tek taraflı SSD'ler için üretilmiş daha kalın bir set.
Benim P310 için kalın padleri kullandım.
Soğutucu "raylı" bir sisteme sahip.
Mini bir klavuz çıkıyor içinden çok basit şekilde anlatılmış.

47°C, soğutucu olmadan normal aslında. Yük altında nasıl 105'e çıkıyor hala anlam vermiş değilim.

Enermax'ın montajı aşırı basit. Ben de Crucial P310 için almıştım. PS5'e takılı şu an.

2 set termal pad çıkıyor içinden, biri çift taraflı SSD'ler için üretilmiş diğerine kıyasla daha ince. Diğeri ise tek taraflı SSD'ler için üretilmiş daha kalın bir set.
Benim P310 için kalın padleri kullandım.
Soğutucu "raylı" bir sisteme sahip.
Mini bir kılavuz çıkıyor içinden çok basit şekilde anlatılmış.

Sipariş ettim hocam. Tek aklıma takılan soru benim SSD şu an sol tarafı anakarta doğru rampa aşağı şekilde. Soğutucuyu takacağım zaman sıkıntı çıkar mı diye endişeliyim. Harici olarak kolay gibi gözüküyor.

SSD'n hiç kritik sıcaklığa çıkmamış Smart verilerine bakarsak. Nasıl o sıcaklıkları gördün?

1764606655856.webp

Şu an bu halde hocam. 40 dakika oyun oynadım çıktım biraz bekledim unutmadan bakayım dedim bu sıcaklığa gelmiş kendisi.

1764606721560.webp

Konuyu ilk açarken bu haldeydi.