3035

Yetkin
Malum ülkenin ekonomi şartları yüzünden sıfıra ekran kartı alamıyoruz. Bu yüzden ikinci el kartlara yöneliyoruz. Konuyu rehber olarak açtım yanlışlık varsa moderatör değiştirebilir.

Genelde yüz yüze ekran kartı alırken sadece 10 dakika FurMark testi yapıp verenler oluyor. Ancak FurMark da her şey ortaya çıkmayabilir. Şahıs gizlice UV yapmış olabilir. Sıcaklıklar ve fan hızı düşük gösterir size oldu bittiye getirip kartı verir. Eve gittiğinizde alev topu gibi kart ve sesten sizi delirtecek fan sesleri ile karşılaşırsınız. Hadi bu olmadı diyelim.

VBIOS atıp mining yapmıştır. Kartın suyunu çıkarmıştır, ya da reballing yapmıştır kart 3 ay sonra elinizde kalır. Mining biteli çok olsa da çoğu kart 2021 öncesi çıkmış kartlar. Bunlar içinden geçtikleri kartı temizler bakımını yapar size temiz diye satar. (HERKES İÇİN SÖYLEMİYORUM KİMSE GELİP BEN BÖYLE YAPMAM DEMESİN.) Şehir dışından EFT havale ile kart almamaya çalışın. Facebook ve böyle platformlarda ki gruplardaki referansların azımsanmayacak kısmı sahtedir. Size salatalık ya da içinden geçilmiş bir kart satabilirler. İnanın ki bu konuyu durduk yere açmadım. Ülke aşırı pahalı kimsenin parasını çöp etmesini istemem. Sarı sitede PG ile yapılan alışverişlerde rehavete kapılmayın. Bazı uyanıklar Param Güvende ile sıkıntılı kartı satıp sizin güveninizi kazanabilir. Sakın testinizi yapmadan onaylamayın. Yüz yüze testlerde istediğinizi sorun lafı döndürüyorsa kolay gelsin deyip vazgeçin.

Eklemek istediğiniz bir şey varsa alıntılayıp ekleyebilirsiniz.

Konuyu iyi niyetle açtım. Lütfen gereksiz tartışma olmasın. İyi akşamlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu diyeceğim her kartta geçerli midir bilmiyorum fakat benim Asus Dual RTX 3070'de furmark testinde yaptığım undervolt geçersiz oluyor. Afterburner üzerinden yaptığım UV sanki hiç yokmuş gibi test yapıyor. Dedikleriniz kesinlikle doğru. Bu kartı alırken çok fazla bakmamıştım ve içi açılmıştı. Diş macunundan bozma bir termal macun sürmelerinin dışında kartta benim fark edeceğim bir sıkıntı olmadı, onu da kendim değiştirdim. 1 seneyi geçti kullanıyorum. Sadece sarı siteden değil, diğer "sıfır" ürün satan sitelerde de satıcıya dikkat edin. Daha önce başıma gelen olay; https://www.technopat.net/sosyal/konu/trendyol-sifir-yazan-ekran-karti-2-el-geldi.2481716/

Bu diyeceğim her kartta geçerli midir bilmiyorum fakat benim Asus Dual RTX 3070'de furmark testinde yaptığım undervolt geçersiz oluyor. Afterburner üzerinden yaptığım UV sanki hiç yokmuş gibi test yapıyor. Dedikleriniz kesinlikle doğru. Bu kartı alırken çok fazla bakmamıştım ve içi açılmıştı. Diş macunundan bozma bir termal macun sürmelerinin dışında kartta benim fark edeceğim bir sıkıntı olmadı, onu da kendim değiştirdim. 1 seneyi geçti kullanıyorum. Sadece sarı siteden değil, diğer "sıfır" ürün satan sitelerde de satıcıya dikkat edin. Daha önce başıma gelen olay; https://www.technopat.net/sosyal/konu/trendyol-sifir-yazan-ekran-karti-2-el-geldi.2481716/
O TR Gaming denen sitenin zaten sıfır diye çok kez aynı kartı sattığını söyleyen bayağı kişiye şahit oldum. Kurtulduysanız sevindim.

Yeni bir konu açmak yerine sizin konunuzun altına kendi yaşadığım tecrübe ve dikkat edilmesi gereken konuları yazıyorum.

Uzaktan ikinci el kart almayı tavsiye etmiyorum, temiz diye aldığım 3070 MSI Gaming X'in krom kısımlarında korozyon, fanların arkasındaki vida yerlerinde komple pas mevcuttu neyse ki Param Güvende ile almıştım iade ediyorum yarın.

Facebook grubundaki refli kişilere gelirsek aralarında bilindik kişiler oluyor bunu iş olarak yapanlara saygım sonsuz ancak mining çıkması ekran kartı satmıştım zamanında bunlardan bir tanesine kartı alıp tozlarını temizleyip oyuncu sisteminden çıkma diyerek kartı sattı.

Almayı düşünen arkadaşlara benim önerilerim;

Önce GPU-Z üzerinden lookup yapıp BIOS'un orijinal olup olmadığına bakın.

Takiben yüklü ise MSI Afterburner değilse ekran kartının uygulamasından değerlerini kontrol edin ve varsayılan ayarlarına çekin.

10 DK FurMark size sadece sıcaklığı verecek peşinden gene aynı uygulama üzerinden artifact scan aynı şekilde 10 dakika minimum yapmanızı tavsiye ederim.

OCCT'den 3D adaptive ve VRAM combined test yapabilirsiniz bu da stabiliteyi test eder. Yük altında çökme vb durumları görebilirsiniz.

Heaven benchmark veya Superposition olarak oyun testiyle aynı etkiyi gösterecek şekilde test edebilirsiniz.

Benim şahsi görüşüm sorun yaşama ihtimalinizi minimuma indirmek istiyorsanız RTX 4000 serisi ve RX 7000 serisinin altındaki kartlardan uzak durmak gerek, sadece faturası ve garantisi olan eski kartlar alınabilir. İçi açılmış kartlarda aynı şekilde istediğiniz testi yapabilirsiniz fırınlanmış geçici tamir edilmiş kartlar bu yukarıdaki yazdığım testlerde sağlam sonuçlar verir maksimum 2 ay içinde kartı duvar süsünüz yaparsınız. Bu yazdıklarım şahsen yaşadığım veya arkadaşlarımın yaşadığı tecrübelerdir, para bedava dağıtılmıyor o yüzden almayı düşünen arkadaşlar fiyatlar iyi görünse de yaşayacağınız tecrübeler ona göre oluyor.

Son düzenleme: