Bedi

Çalışkan
Elden test ederek alacağım. FurMark yapacağım ama VRAM testi de yapmayı da düşünüyorum hangi programlardan yapmam daha sağlıklı olur? Nelere dikkat etmem gerekir?

Kartın sıfır haldeki sıcaklık değerlerine bakın Youtube'dan. Güvenlik bandı söküldü mü? Söküldü ise ne için söküldü? Fanlar %70 üstü nasıl ses yapıyor? HDMI ve DP portlarda görünürde bir fiziksel hasar var mı?

Kartın sıfır haldeki sıcaklık değerlerine bakın YouTube'dan. Güvenlik bandı söküldü mü? Söküldü ise ne için söküldü? Fanlar %70 üstü nasıl ses yapıyor? HDMI ve DP portlarda görünürde bir fiziksel hasar var mı?

Kartlar 3 ay mining yapıp kaldılırmış kartlar güvenlik etiketi duruyor ısı testini gidince yapacağım.

Elden test ederek alacağım. FurMark yapacağım ama VRAM testi de yapmayı da düşünüyorum hangi programlardan yapmam daha sağlıklı olur? Nelere dikkat etmem gerekir?
Mutlaka OCCT ile GPU ve VRAM testi yap, ben Amazon Depodan kart aldım ve normalde Furmarkta bir şeyi yokken oyunlardan sürekli atması üzerine OCCT testi yaptım ve yüzlerce error verdi, iade başlattım.

Sadece yazılım testi ile olmaz. Kartın içini açıp devreler korozyana uğramış mı bir bakmanız lazım. Ayrıca mining yapılan kartlarda vramler çok kullanılıyor bu yüzden termal padler ömrünü yitirmiş olabilir. Yani mining yapılmış bir kartı açıp bakmanızda fayda var.

Sadece yazılım testi ile olmaz. Kartın içini açıp devreler korozyana uğramış mı bir bakmanız lazım. Ayrıca mining yapılan kartlarda VRAM'ler çok kullanılıyor bu yüzden termal padler ömrünü yitirmiş olabilir. Yani mining yapılmış bir kartı açıp bakmanızda fayda var.

Sahsen ben satici olsam alicinin karti bu kadar ellemesine izin vermezdim.

Sahsen ben satici olsam alicinin karti bu kadar ellemesine izin vermezdim.

Mining yapılmış bir kart almak ciddi bir risktir. Yarın bir gün elinde kalabilir. Oyun oynamakla mining yapmak farklı mevzular. Mining işlemi sırasında kart sürekli en yüksek seviyeden yük altında oluyor. Bir kere zaten yüksek ısıdan lehimler çatlayabiliyor, voltaj regülatörü veya VRM yüksek voltaj gönderdiği için zamanla güç dalgalanmaları yapabiliyor bunun sonucunda genelde VRAM hatası, ekran gidip gelme veya ekranda lekeler, çizgiler oluşabiliyor. VRAM'lere binen yükten dolayı termal padler hızla kuruyor ve işlevini yerine getiremiyor. En kötüsü kartın tamamen korozyona uğraması. Mining riglerini soğutmak için çoğu insan rutubetli veya nemli yerlerde kullanıyor. Kısacası mining yapılan bir kart almak risktir. Arkadaş 3 ay yapılmış diyor ama kim bilir belki daha uzun süre yapılmışta olabilir. Eğer 3 ay yapılmış olsa bile ben yine de mining kart almam bu riski almak istemem. 3 ay tam yükte kullanılan bir kart = 6 ay Full oyun oynamak gibi diyebiliriz.