2. el ev eşyası almak mantıklı mı?

cemkaraca

Üstün
Merhaba,

Yeni kiralık eve çıkacağım. Çok bir bütçem yok eşyalar için ayırdığım bütçe 40-50 bin arası. Yatağı ve kanepeyi sıfır almayı düşünüyorum onun dışını 2. el almak istiyorum. Mantıklı mı? Bazayı 2. el alsam normal yatağı sıfır alsam nasıl olur? En mantıklı seçenek nedir?

Son düzenleme:
Gayet mantıklı ama al-satçılardan değil de evini boşaltan kişilerden almanı öneririm. Örneğin ben yurtdışında gitmeden önce evimdeki 3 yıllık dolap, çekyat, 2 baza 2 yatak, buzdolabı, çamaşır makinesi, su ısıtıcı, elektrikli ocak, askılık, ayakkabılık...diye giden bir sürü eşyamı ₺40.000'e verdim.

Hocam dediğiniz gibi spotçular'dan değil de sahibinden gibi sitelerden sizin gibi insan bulabilirsem oradan almak istiyordum. Ama temizlik konusu aklımda sorun çıkartıyor 2. el ürünlerde.

Mutfak masası, ocak vs. olsa olabilirdi fakat yatak, koltuk bu tarz ürünlerle sürekli temas içerisindeyiz. Satan kişi onların üzerinde ne yaptı kim bilir, ben güvenemezdim. Dandik olsun ama sıfır olsun.

Mutfak masası, ocak vs. olsa olabilirdi fakat yatak, koltuk bu tarz ürünlerle sürekli temas içerisindeyiz. Satan kişi onların üzerinde ne yaptı kim bilir, ben güvenemezdim. Dandik olsun ama sıfır olsun.
Evet bende sürekli onu sorguluyordum. Yatağı o yüzden %99 sıfır almayı planlıyordum. Koltuğu ise 2. el alsam bile örtüyle kullanırım sizce mantıklı değil mi bu seçenek?

Hocam dediğiniz gibi spotçular'dan değil de sahibinden gibi sitelerden sizin gibi insan bulabilirsem oradan almak istiyordum. Ama temizlik konusu aklımda sorun çıkartıyor 2. el ürünlerde.

Bunu ilan özelinde inceleyerek bakmanız en mantıklısı. En kötü ₺2.000'e bir temizlikçi tutar eşyaları iyice temizletirsiniz yani. Örneğin benim üniversiteden arkadaşım eve çıktığı zaman 2017 yılında bütün ev eşyalarını ₺1.500'ye almıştı. 1 sene önce gelmiş ve tayini çıktığı için eşyalarını satan bir polis bulup bedavadan biraz pahalıya 1 yıllık eşyalar almıştı. Sahibinden değil de facebook, dolap gibi sitelere de bakın.

Evet ben de sürekli onu sorguluyordum. Yatağı o yüzden %99 sıfır almayı planlıyordum. Koltuğu ise 2. el alsam bile örtüyle kullanırım sizce mantıklı değil mi bu seçenek?
Koltugu temizlersin dert degil bence. Yatak sifir olsa yeterli. Hatta yatagin da cekyat kismini 2. el alip yatagi sifir alsan da olur daha ucuza geliyorsa.

Mantıklı ama bence sarı site gibi sitelerden ziyade önce bulunduğun şehirdeki whatsapp gruplarına falan bakabilirsin daha uyguna bulursun.

Koltugu temizlersin dert degil bence. Yatak sifir olsa yeterli. Hatta yatagin da cekyat kismini 2. el alip yatagi sifir alsan da olur daha ucuza geliyorsa.
Aynen baza kısmını 2. el olarak düşünüyorum bende. Direkt normal yatağı sıfır almak hem uyguna geliyor hem de temizlik acısından problem olmaz. Zaten bazayı kullanacağımı düşünmüyorum.

Mantıklı ama bence sarı site gibi sitelerden ziyade önce bulunduğun şehirdeki whatsapp gruplarına falan bakabilirsin daha uyguna bulursun.
O da olabilir. Yazın çıkmayı planlıyorum, çıkacağım vakit bakacağım her yere. Şu an sahibinden baktığıma göre 40-50 bin bitçe yetiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…