yufus

Çalışkan
Merhaba,

Böyle ikinci el bir sistem almak istiyorum fiyatı uygun gibi geldi ama siz de bir fiyat tahmini yaparsanız bunu almak istiyorum. Monitör ve çevre birimleri dahil bir fiyat. Monitör sanırım G3 veya G5. Nasıl bir fiyata alınır ve satın alırken nelere dikkat etmeliyim? Yardımcı olur musunuz lütfen?
  • ASRock RX 6500 XT
  • R5 3600
  • MSI B450M-A Pro Max
  • 16 GB RAM
  • 1 TB SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
O ekran kartı ile bir sistem almanı 2025 yılında asla önermem ekran kartı tam anlamıyla çöp video encode ve decode desteği yok oyun performansı yerlerde. Fiyatı isterse 6 bin tl olsun (imkansız) o fiyata bile alınmaz.
Monitörler de kötü. G3 başlı başına çöp oğlu çöp bir monitör. G5 de kötü. Bütçe söyleyin yardımcı olalım.
Şöyle ki her şey için istenen fiyat 10bin TL. ben sadece laptopum için yeni öğrenci evime bişeyler izlemek ve bazen de güzel görüntülü oyun için monitör arıyordum zaten (orta segment r7 rtx4050 li bi laptopum var.). Bahsi geçen samsung monitörlerin kötü olduğunun farkındayım ama hem bu evde 4 yıl kalacak bi pc olsun da istiyordum efsane oyunlar oynayacağım güzel grafikler istiyorum diye bi derdim yoktu zaten tıp okuduğum için vaktim çok olmuyor. ben sadece o fiyata ikisini de halleder miyim diye düşünmüştüm tabi eğer bu iş olmazsa aklımda AOC 24G42E vardı onu alacağım.

Şöyle ki her şey için istenen fiyat 10bin TL. Ben sadece laptopum için yeni öğrenci evime bir şeyler izlemek ve bazen de güzel görüntülü oyun için monitör arıyordum zaten (orta segment R7 RTX4050'li bir laptopum var.). Bahsi geçen Samsung monitörlerin kötü olduğunun farkındayım ama hem bu evde 4 yıl kalacak bir PC olsun da istiyordum efsane oyunlar oynayacağım güzel grafikler istiyorum diye bir derdim yoktu zaten tıp okuduğum için vaktim çok olmuyor. Ben sadece o fiyata ikisini de halleder miyim diye düşünmüştüm tabii eğer bu iş olmazsa aklımda AOC 24G42E vardı onu alacağım.

RX 6500XT sistemi RTX 4050 laptop varken para verip almanıza değecek bir sistem olduğunu düşünmüyorum son karar elbette senin. Öyle yapacağına sadece monitör alıp laptopunu da monitöre bağlayabilirsin sadece monitör almış olursun.

RX 6500XT sistemi RTX 4050 laptop varken para verip almanıza değecek bir sistem olduğunu düşünmüyorum son karar elbette senin. Öyle yapacağına sadece monitör alıp laptopunu da monitöre bağlayabilirsin sadece monitör almış olursun.
Hocam çok haklısınız. Benim bi süredir 2. elden pc toplamaya çalışmak gibi bi fikrim vardı buna da hazır diğer bileşenler iş görür haldeyken küçük küçük al sat yaparak upgrade ederim diye düşünüyordum. Evde bir adet daha pc olmasını istememin sebebi kız arkadaşım geldiğinde oynar, arkadaşar gelir oynarız şeklinde çalışma odama ikinci masaya kurmak tarzında olmuştu. Ama bu işlere çok hakim olmayıp sadece hype ile hareket etmek de istemiyorum farkındayım ekran kartının günümüze göre gerçekten vasat olduğunun ve işlemcinin de o kadar güzel performans gösteremeyeceğinin ama belki yerine yenisini alır bunları da satabilirim diye düşünüyordum. Piyasayı biliyorsanız (ki Trabzonda okuyorum al sat benim için zor olacaktır sanırım param güvende vs komisyonlara ezilmemek istersem) bu hayalim veya edinmeye çalıştığım hobi sizce riskli ve gereksiz mi gerçekten dürüst yorumlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.