samet458

Çalışkan
İlk fanı RAM'lerin olduğu tarafa havayı soğutucu bloğa atacak şekilde takıyorum. 2. fanı hangi yöne doğru takmalıyım. Egzoz fanı görev imi görmeli yoksa ikisi birbirine doğru hava verip radyatörümü soğutmalı. Hangisi doğru seçenek?

thermalright-assassin-spirit-120-plus-v2-120mm-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-d...webp

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk fanı RAM'lerin olduğu tarafa havayı soğutucu bloğa atacak şekilde takıyorum. 2. fanı hangi yöne doğru takmalıyım. Egzoz fanı görev imi görmeli yoksa ikisi birbirine doğru hava verip radyatörümü soğutmalı. Hangisi doğru seçenek?

Eki Görüntüle 181082
İlk fan giriş, diğeri egzoz görevi görmeli. Push pull deniyor sanırım.
İki fanda içeriye hava üfleyecek şekilde konumlandırılırsa fazlasıyla performans kaybı olur, fanlar birbirini yavaşlatır ve bloğun yanlardan veya yukarıdan havayı yönlendirmesi daha zor olur.

Eki Görüntüle 181082
Hocam ikisi de havayı egzoz fana bakacak şekilde atacak. Yani sağdaki fan öndeki kasa fanından serin havayı alır, işlemci soğutulur. Ardından soldaki fan sağdaki fandan sıcak havayı alır. En son soldaki egzoz kasa fanı bunu dışarı atar.