Elmas Kafa

Uzman
Arkadaşlar hazır sistemlere bakıyordum. 2 sistem gördüm, tüm özellikleri neredeyse aynı. Sadece biri 2 fanlı 5070, diğeri 3 fanlı ve fiyat farkı çok fazlaydı. 1 fan o kadar fark ediyor mu? FPS vs. mi düşürüyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutma sistemi sadece fandan ibaret olmuyor. Fan kalitesi de önemli ve kartın kalınlığı vs. Bazı kartlar sesli ama serin çalışsın diye ayarlanıyor. Bazıları sessiz ama daha sıcak çalışsın diye. Kart piyasaya sürüldüyse illa ki kendisini riske atmayacak sıcaklıklarda geziyordur diye düşünürüm ben. Fanlar kalitesizse veya fan sayısı da az ise kart sesli çalışabilir ancak soğutma performansı kartı riske atacak düzeyde olmaz. Bazı üç fanlı kartlar iki fanlı kartlardan daha sesli ve daha sıcak da olabiliyor. Noctua'nın devasa iki fanlı kartları var. O kartlar mesela iki fana rağmen üç fanlı bazı modellerden kat kat daha sessizdir muhtemelen ve daha serindir diye düşünüyorum.

Kısacası kart modelini bilmiyorum ancak muhtemelen aradaki farka değmez.

Ve FPS ile ilgisi yok bu durumun. OC potansiyeli fazladır soğutması iyi olan kartın, oc yaparsınız üç beş fps yükselirsiniz ama gerek yok bunlara takılmaya bence.