Koneko Toujou

Üstün
Yer
Cehennemin dibi
512 GB ana SSD'mde LTSC Windows 10 yüklü. 128 GB'lık SSD'me de Windows 10 yükleyip dualboot yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Açılışda 2 Windows 10 seçeneğinin çıkmasını istemiyorum açılırken BIOS'a girip oradan açılacak olan diski seçip direkt onda başlamasını istiyorum bunu nasıl ayarlayabilirim?

Pardon çok yanlış anlamışım Linux Windows boot yapacağınızı zannettim.

Ben Windows 8.1 ve 10'u farklı disklere kurmuştum açılırken bana hangisini açmak istiyorsun diye soruyordu GPT diskte.
Ekran Alıntısı.webp

msconfig'den başlangıçta hangi diskin başlatılacağını değiştirebilirsiniz. İsmi de değişiyor diye biliyorum.

Son düzenleme:
Pardon çok yanlış anlamışım Linux Windows boot yapacağınızı zannettim.

Ben Windows 8.1 ve 10'u farklı disklere kurmuştum açılırken bana hangisini açmak istiyorsun diye soruyordu GPT diskte.
Eki Görüntüle 143398
MSConfig'den başlangıçta hangi diskin başlatılacağını değiştirebilirsiniz. İsmi de değişiyor diye biliyorum.

Bunun harici yapmam gereken tek şey normal format atarmış gibi kurulma girip o 128 GB'lık diski kullanmak değil mi?

Bunun harici yapmam gereken tek şey normal format atarmış gibi kurulma girip o 128 GB'lık diski kullanmak değil mi?
Evet. Eğer bir sıkıntı olmazsa kendisi açılırken soruyor. Tabii GPT disklerde bu durum geçerli. Diskler MBR ise Easybcd diye bir program yükleyip ayarlamak gerekebiliyor.

512 GB ana SSD'mde LTSC Windows 10 yüklü. 128 GB'lık SSD'me de Windows 10 yükleyip dualboot yapmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Açılışda 2 Windows 10 seçeneğinin çıkmasını istemiyorum açılırken BIOS'a girip oradan açılacak olan diski seçip direkt onda başlamasını istiyorum bunu nasıl ayarlayabilirim?

Aslında 128 GB ikiye bolup Dual yapıp, digerini yedek vs kullansan daha iyi olur gibi.
Ortalama 65GB alan olusturursun her ikisi için.
Windows ortalama maximum 40GB yer kaplar.
Açılısta ikisi de Windows 10 olarak görünür.
3 birimde ve 4 birimde diye.
Sürekli kullanacagını son olarak yuklersin ve 3. birime yuklersin.
Ben Windows 11 24H2 ve 25h Insider boyle Dual kullanıyorum.