hovarda

Yetkin
Yer
Samsun
Arkadaşlar uygun fiyata sadece içine oyun yükleyip oynayabileceğim 2 TB SATA veya M.2 SSD disk arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum.

@hovarda, WD'ye göre çok daha zayıf bir model. Pek tavsiye etmem. Zaten internette hiç incelemesine de denk gelemedim, sadece Firmware numarasından kontrolcüsünü tespit edebildim. Silicon Motion SM2267XT kullanılıyor, DRAM desteği yok.

WD Blue SN580 veya SN5000 modelleri depolama ve oyun amaçlı alınabilecek, uygun fiyatlı iyi diskler bana sorarsan. SN5000 modeli biraz ısınıyor, soğutucu varsa daha iyi olur. Yoksa SN580 de alınabilir, zaten aralarında pek fark yok.

@hovarda, WD'ye göre çok daha zayıf bir model. Pek tavsiye etmem. Zaten internette hiç incelemesine de denk gelemedim, sadece Firmware numarasından kontrolcüsünü tespit edebildim. Silicon Motion SM2267XT kullanılıyor, DRAM desteği yok.

WD blue SN580 veya SN5000 modelleri depolama ve oyun amaçlı alınabilecek, uygun fiyatlı iyi diskler bana sorarsan. SN5000 modeli biraz ısınıyor, soğutucu varsa daha iyi olur. Yoksa SN580 de alınabilir, zaten aralarında pek fark yok.

Pasif soğutucu demiri var bu ısınma kronik mi?

@hovarda, ''kronik'' derken bu bir sorun sayılmaz aslında. Gen4 SSD'ler genel olarak yüksek hızlara çıktığı için eski nesil SSD'lere göre daha fazla ısınıyorlar. O yüzden pasif soğutucu olsa daha iyi olur. Ne kadar serin o kadar verimli. Pasif soğutma varsa yeterli olur o.

Yedek bir soğutucu alarak genel ısıları dengeleyebilirsin. Ben Gen4 SSD ayrı bir soğutucu aldım, normalde oyunda 60 derece üstünü rahat aşardı. Artık 53-55 arası değişiyor.

Son düzenleyen: Moderatör: