serbest

Yetkin
Makaleler
1
Arkadaşlar bana KYK kredisi çıktı. 2 yıllık bölüm. Sanırım ödemeler de okul bittikten 2 yıl sonra. Yani toplam 4 yıl, yanlışım yoksa. Sizce alınır mı?🤨

İhtiyacın yoksa, yani toplam bütçene 3 bin TL sınırlı etki yapıyorsa alma; borcun olmasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İhtiyacın yoksa alma, çünkü faiz binecek.

Faiz yok.

İhtiyacı olmayan adamın bile alması lazım, devlet resmen bedava para dağıtıyor. 2 sene alacaksın, sonra 2 sene sonra ödemeye başlıyorsun; ödemesi de zaten 2 sene sürüyor. Kısaca ödeyeceğin para, sakız parasına dönüyor.

Faiz yok.

İhtiyacı olmayan adamın bile alması lazım, devlet resmen bedava para dağıtıyor. 2 sene alacaksın, sonra 2 sene sonra ödemeye başlıyorsun; ödemesi de zaten 2 sene sürüyor. Kısaca ödeyeceğin para, sakız parasına dönüyor.
Karıştırmışım öğrenim kredisiyle.
Faiz yoksa alınır.

Faizsiz ise ve ihtiyacın da varsa alınır.

Ama söyleyeyim: Yarın bir gün 4 senelik okuyasın gelir, başka şehre düşersin; mumla ararsın.

Devlet bildiğin bedava para dağıtıyor ve faizi de yok. Kullanmayacaksan bile alırsın en kötü altın ya da döviz alırsın cebinde krallar gibi yatırımın olur.

Ama söyleyeyim: Yarın bir gün 4 senelik okuyasın gelir, başka şehre düşersin; mumla ararsın.

Bilmiyorum ki faiz var mı yok mu bilgi bulamadım.

Faiz yok sanırım. Böyle deyince 4 sene sonra TL kullanır miyiz o bile şüpheli.

4 yıla geçersem neden arayacağım? Yani almam mı daha iyi almam mı? Geçerim çünkü. Geçince iptal mi oluyor.

Son düzenleme: