• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

20.000-25.000 TL bütçede MSI G274QPX alternatifi monitör önerisi

Bütçe
20.000-25.000

GhostOps

Becerikli
Selamlar,
MSI G274QPX monitörüm arızalandı ve satıcı firma ücret iadesi yapacak. İade tutarı yaklaşık 13.400 TL. Üzerine ekleyerek 20-25 bin TL bandına çıkabilirim. Hatta gerçekten mantıklı olursa OLED tarafına yönelme ihtimalim de var.

Kafamda iki seçenek var:

OLED monitöre geçmek
  • 1440p / 240Hz civarı
  • Kontrast, siyahlar ve tepki süresi çok cazip
  • Single-player + görsellik tarafı ciddi avantaj
  • Burn-in konusu kafamı biraz kurcalıyor ama yeni nesillerde daha kontrollü deniyor

1440p IPS - 240Hz veya üstü ile devam etmek
  • Rekabetçi FPS ağırlıklı kullanım
  • 240Hz üstü (260 / 300 / 360Hz) gerçekten fark yaratıyor mu, merak ediyorum
  • IPS panelde stabilite ve uzun ömür avanta

NVIDIA tarafı benim için önemli​

Sistem NVIDIA ekran kartı kullanıyor, o yüzden aşağıdaki teknolojiler benim için kriter:

• G-SYNC / G-SYNC Compatible (mutlaka düzgün çalışan)
  • Adaptive-Sync + NVIDIA uyumu
  • Low Input Lag / NVIDIA Reflex uyumu
  • DisplayPort üzerinden yüksek Hz sorunsuz çalışması

Kısacası kağıt üstünde “G-SYNC Compatible” yazıp pratikte sorun çıkaran modellerden kaçınmak istiyorum.

Kararsız kaldığım noktalar​

• OLED mi, yoksa yüksek Hz IPS mi daha mantıklı?
  • 240Hz → 300/360Hz geçişi gerçekten hissedilir mi?
  • 1440p + yüksek Hz + NVIDIA uyumu konusunda tecrübesi olanların yorumları benim için önemli

Bu bütçe aralığında tecrübe etmiş olanların artı/eksi yorumlarını özellikle bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler

Bu monitörü araştırdım, güzel deniyor. İstersen bir bak; zaten bu fiyata adam akıllı 2–3 model var.

Ürünün fiyatı bütçemi aşıyor fakat takibe aldım indirim yakalamaya çalışırım.

Model güzel ancak Hz değeri düşük kalıyor. Rekabetçi oyunlar oynuyorum, aynı zamanda story oyunlar da oynuyorum. Eğer ağırlıklı olarak story oyunlar oynasaydım tercih edilebilecek bir monitör olurdu.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…