GhostOps
Becerikli
Konu Başlıkları Gizle
Selamlar,
MSI G274QPX monitörüm arızalandı ve satıcı firma ücret iadesi yapacak. İade tutarı yaklaşık 13.400 TL. Üzerine ekleyerek 20-25 bin TL bandına çıkabilirim. Hatta gerçekten mantıklı olursa OLED tarafına yönelme ihtimalim de var.
Kafamda iki seçenek var:
OLED monitöre geçmek
1440p IPS - 240Hz veya üstü ile devam etmek
Sistem NVIDIA ekran kartı kullanıyor, o yüzden aşağıdaki teknolojiler benim için kriter:
Kısacası kağıt üstünde “G-SYNC Compatible” yazıp pratikte sorun çıkaran modellerden kaçınmak istiyorum.
Bu bütçe aralığında tecrübe etmiş olanların artı/eksi yorumlarını özellikle bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler
MSI G274QPX monitörüm arızalandı ve satıcı firma ücret iadesi yapacak. İade tutarı yaklaşık 13.400 TL. Üzerine ekleyerek 20-25 bin TL bandına çıkabilirim. Hatta gerçekten mantıklı olursa OLED tarafına yönelme ihtimalim de var.
Kafamda iki seçenek var:
OLED monitöre geçmek
- 1440p / 240Hz civarı
- Kontrast, siyahlar ve tepki süresi çok cazip
- Single-player + görsellik tarafı ciddi avantaj
- Burn-in konusu kafamı biraz kurcalıyor ama yeni nesillerde daha kontrollü deniyor
1440p IPS - 240Hz veya üstü ile devam etmek
- Rekabetçi FPS ağırlıklı kullanım
- 240Hz üstü (260 / 300 / 360Hz) gerçekten fark yaratıyor mu, merak ediyorum
- IPS panelde stabilite ve uzun ömür avanta
NVIDIA tarafı benim için önemli
Sistem NVIDIA ekran kartı kullanıyor, o yüzden aşağıdaki teknolojiler benim için kriter:
- G-SYNC / G-SYNC Compatible (mutlaka düzgün çalışan)
- Adaptive-Sync + NVIDIA uyumu
- Low Input Lag / NVIDIA Reflex uyumu
- DisplayPort üzerinden yüksek Hz sorunsuz çalışması
Kısacası kağıt üstünde “G-SYNC Compatible” yazıp pratikte sorun çıkaran modellerden kaçınmak istiyorum.
Kararsız kaldığım noktalar
- OLED mi, yoksa yüksek Hz IPS mi daha mantıklı?
- 240Hz → 300/360Hz geçişi gerçekten hissedilir mi?
- 1440p + yüksek Hz + NVIDIA uyumu konusunda tecrübesi olanların yorumları benim için önemli
Bu bütçe aralığında tecrübe etmiş olanların artı/eksi yorumlarını özellikle bekliyorum.
Şimdiden teşekkürler