Bütçe
20.000-25.000 TL

22475

Becerikli
Selam, video kameralar ve genel anlamda video çekme tecrübesi olan arkadaşların tecrübesinden yararlanmaya ihtiyacım var. :)

Konsept gereği çoğunlukla karanlık alanlarda çekim yapacağım, ikinci el veya sıfır 20.000 - 25.000 lira bandında video kameralar var mıdır? Beni üzer mi bu çekim şartlarında? Yoksa ekstra ışıklandırma gibi şeylerden mi faydalanmam gerekir?

Ayrıca video kamera yerine aynı fiyat bandında video çekim kalitesi iyi olan bir telefona gimbal + ışık modifikasyonları ile de çekim yapılabilir mi? Bu bütçeyle alınabilecek 2. el bir video kameradan daha iyi olur mu ya da daha doğrusu yakın performans verir mi?

İki kategoride de önerilerinizi bekliyorum, özellikle kamera olaylarından anlayan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.

Bütçemi belirttim daha fazlasına çıkamam çünkü ekstra ekipmanlarda almam gerekecek. Sadece kamerayla bitmiyor.

IBIS özelliği var mı? Karanlık ortamda çekim için pek uygun gibi gözükmüyor ama.

IBIS A6700'den başlar ne yazık ki bütçenin cok ustu. Benim de kullandığım Fujifilm kanadında IBIS X-S20 ve X-T50'de başlar ki ne yazık ki bütçenin ustu. Düşük isik icin büyük sensor önermiştim.

Gimbal alacaksanız, ikinci elde yanına A6000 ve kitlens alsanız işinizi görür. Düşük ışıkta is çıkarır ama 4K desteği yok.

Bir de söyleyeyim hocam, video icin IBIS'ler hic iyi çalışmıyor ancak Lumix S5IIX falan video IBIS isini iyi yapıyor. Çok pahalı tabii. Sabitleme isi bir düzeyde DaVinci Resolve ile halledilir.

IBIS A6700'den başlar ne yazık ki bütçenin cok ustu. Benim de kullandığım Fujifilm kanadında IBIS X-S20 ve X-T50'de başlar ki ne yazık ki bütçenin ustu. Düşük isik icin büyük sensor önermiştim.

Gimbal alacaksanız, ikinci elde yanına A6000 ve kitlens alsanız işinizi görür. Düşük ışıkta is çıkarır ama 4K desteği yok.
1080P'de net görüntü sağlayabileceğim bir yapıda olması bile yeterli...

İkinci el önerilerin nelerdir dostum?
Ayrıca video kamera yerine aynı fiyat bandında video çekim kalitesi iyi olan bir telefona gimbal + ışık modifikasyonları ile de çekim yapılabilir mi? Bu bütçeyle alınabilecek 2. el bir video kameradan daha iyi olur mu ya da daha doğrusu yakın performans verir mi?
Ve bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

1080P'de net görüntü sağlayabileceğim bir yapıda olması bile yeterli...

İkinci el önerilerin nelerdir dostum?

Ve bu konu hakkında ne düşünüyorsun?

Küçük işlerim var bitirince size geri dönüş yapayım hocam. İkinci el piyasası hep değişiyor girip bir incelemem gerek :)

Hocam, gimbal isi cok pahalı zira en ucuzu 15.000 TL'den başlıyor. Elde ve tripod uzerinde çekime uygun 2 makine önerebilirim, 5 eksenli IBIS sistemine sahipler. M10 sanırsam 4, M5 ise 5 stop olması lazımdı. Fakat M10 daha güncel. Sarı sitede ikinci elde bütçenize uygun lenslerle Olympus OM-D E-M10 Mark III ve Olympus OM-D E-M5 Mark II var. Sensor olarak da 4/3 MFT sensore sahipler. M10 4K kayit yapabiliyor, F2.8 bir lensle bulursanız düşük ışıkta güzel iş yapar.

@22475

Son düzenleme: