sessiz0fke

Çalışkan
Oyun oynanmayacak, mümkünse hafif, şarjı uzun süre giden ve sessiz bir laptop arıyorum.

Word gibi basit işler yapacağım ve çoğunlukla okulda kullanacağım. Bir de film, dizi vs. izlenecek o yüzden tercihen OLED olursa iyi olur.

Hem OLED hemde pil performansı uzun bir laptop yok maalesef bütçenizde. Eğer pil performansı sizin için en önemli etken değilse bu modeli tercih edin:

400 Nit, %100 DCI-P3 ve OLED panel. Bu bütçedeki tüm laptopların panelinden daha iyi neredeyse. Çift kanal (2 x 8 GB 5600 MHz) ve yükseltilebilir RAM, 1 TB SSD, 2 adet M.2 SSD yuvası (biri 22x80 biri 22x42) gibi pek çok avantajları var. 60 Wh ve yaklaşık 5306 mAh (tipik) bataryaya sahip olsa da o işlemci ile uzun pil performansı sunmaz. Alüminyum alaşımlı kasasıda ekstra bir artısı. Yanında hediye mouse gelme ihtimali mevcut, satıcı hakkında bir fikrim yok ama güvenilir duruyor.

OLED olmasa da olur. Çoğunlukla dışarıda kullanacağım için pil ömrü daha önemli benim için.

O zaman bu modele yönelebilirsiniz 13.3 inç sorun yaratmayacaksa. Paneli yukarıda atılanlar gibi %45 NTSC değil, OLED kadar olmasada renk aralığı gayet güzel. İşlemci 13420H modele göre daha verimli diyebiliriz, iGPU olarakta çok daha güçlü. Minimal bir kasa, çok hafif (1.15 kg). Alüminyum alaşımlı olmasıda avantaj. 54.7 Wh bataryaya sahip fakat pil performansında üzmez. Web surfing & video izleme tarafında 3-4 saat benim için uygun diyorsanız o 13420H OLED modelde tercih edilebilir aslında, tabii bazı özelleştirmeler yapmak gerekebilir pil performansını arttırmak için. Net bir kullanıcı dönüşü almadığım için veya inceleme bulamadığım için pek bir yorum yapamıyorum. 4 yıl garantiside en büyük avantajı 13ARP10 modelin, 6 saat üzeri pil performansı sunabilmiş.