Bütçeyi aşmiyor ise olabilir.En mantıklisi bu ikinizide mennun edecektir @THE KEROXEA önerim bu laptopdur.
@talongod, @Unlishimaide
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 20.000-45.000 TL
Fiyat biraz uçuk hocam, performanstan ödün vererek pil ömrüne odaklanabilirim. Şu an Ryzen 5 2600x Rx570 sistem kullanıyorum performans olarak bu bana yetiyor öyle söyleyeyim.İslemci güzel verimli dahili ekran kartıyla uzun gidecektir laptopun bataryası 90wh yanlış hatırlamiyorsam en uzun bu gidecektir muhtemelen yanlışım var ise arkadaşlar düzeltir.
Oyun oynayacaksan igpu mantıksız.Hocam benim için sınır 40 FPS.
Benim için fazlasıyla yeterli.
Hocam oyun da oynatsın ancak pil ömrü de uzun olsun, normal laptoplar da eğer oyun oynatabilecekse gayet yeterli. Detroit, ETS 2, Assetto Corsa, Forza 4 falan.
Beğendiğim modellerden, ekran kartını devre dışı bıraksam pil ömrünü telafi etme şansım var mıdır?
Biraz da üniversitede nasıl olur diye düşünüyorum hocam. 2-3 saat az çünkü. Halihazırda bu modeli de satmaktayım.
Düşük grafiklerde 720p oynasam yine kurtarmaz mı?
Sen sadece Pilde oyun mu oynamak istiyorsun ?
Yani , cafede falan mı kullanmak için düşünüyordun? Biraz detay verirsen nasıl kullanılacaksın.
Eğer cp 2077 vs igpu oynamayı düşünüyorsan 5050 zar zor yeterken ,unut derim.
Yada direk mac veya slim cihaz al.
Ipguyu zaten oyun için değil şarjda değilken kullanırsın sizin dediğiniz gibi fişte oyun oynar yine ama taşıyacağı zaman ve fiş olmadan kullanımda ipgu mantıklı.
Evdeyken prizde oyun oynarım, dışarıda ise oyun oynamam ofis işleri falan.Sen sadece Pilde oyun mu oynamak istiyorsun ?
Yani , cafede falan mı kullanmak için düşünüyordun? Biraz detay verirsen nasıl kullanılacaksın.
Eğer cp 2077 vs igpu oynamayı düşünüyorsan 5050 zar zor yeterken ,unut derim.
Yada direk mac veya slim cihaz al.
Oynadığım oyunlar ETS 2, Forza Horizon 4 falan. Çok ağır oyunlar değiller.
Atılan cihazlar en güncel AAA oyunları optimize grafik ile çalıştırıyor.Evdeyken prizde oyun oynarım, dışarıda ise oyun oynamam ofis işleri falan.
Oynadığım oyunlar ETS 2, Forza Horizon 4 falan. Çok ağır oyunlar değiller.
Dışarıda ise iGPU ekran 60 Hz Windows tasarruf modu ve sistemi düşük güç moduna alırsan ofis işleri yapılır. Yüzde 50 ve altı ekran parlaklık ile 3-4 saat bulur.
O zaman şu modellere bakmam uygun değil mi?Atılan cihazlar en güncel AAA oyunları optimize grafik ile çalıştırıyor.
Dışarıda ise iGPU ekran 60 Hz Windows tasarruf modu ve sistemi düşük güç moduna alırsan ofis işleri yapılır. Yüzde 50 ve altı ekran parlaklık ile 3-4 saat bulur.
Sizin bileceğiniz bir durum hocam. Ben sırf HS işlemci var, daha az güç harcar diye 5050'den vazgeçmezdim.O zaman şu modellere bakmam uygun değil mi?
4050, 5050 azımsanmayacak teknoloji farkları var.