Bütçe
20.000 TL
Bütçe: 20.000
Selamlar,

240 Hz (en az) panelli bir monitör alıp köşeme çekilmek istiyorum. Almayı düşünüp kalite kontrol sorunları nedeniyle geri adım attığım/alamadığım monitörleri listeleyeceğim.
  • G61SD: Burn-in nedenli kısa ömürlü panele sahip olması.
  • Xiaomi G PRO 27i: Satıcının kötü ve bilgisiz olması. N11'de sorulan soruya bile rastgele cevap vermesi. 240 Hz olmaması.
  • G65B: Ölü pikselli gelme ihtimali, kalite kontrol riski. Samsung'un iade sorunları yaşatması.
  • XG2431: Saçma şekilde 10.000 bandından 20.000 civarına zamlanması. Bu fiyatta alınabilirliği yok.
  • 25M2N3200W: Stoku olmadığı için alamıyorum.
  • R25F-30: Ghosting ve Black smearing problemleri.
@2254
XL2546X alıp geçsem görüntü kalitesi yeterli gelir mi? Gerçekten üstteki her modeli almayı düşündüm fakat saydığım nedenlerle vazgeçmek zorunda kaldım.

G65B aldım ille de ölü piksel çıkacak zımbırtısını kim uydurdu bilmiyorum ama bana sorunsuz geldi. Hepsiburada satıcısı üzerinden aldım.
Bir haftadır geçmişin/şu anın monitör konularını okuyorum. G65B en çok kalite kontrolünü araştırdığım monitör oldu. Sorunsuz elinize ulaşmasına sevindim fakat inanın sorun yaşayanlar var.

20.000 bütçem var bu arada. Başlığa yanlış girdim, kısa süre içinde düzeltilir.

R25F-30 ile 25M2N3200W aynı paneli kullanıyor ve performansları birbirine yakın. Ek olarak 25G3ZM de aynı paneli kullanıyor ve performansı yakın.

Hepsi overdrive ayarlaması ile adam oluyor bu arada. Stok halde ortalama, overdrive ile iyi.

XG2431 zaten burada ne alaka diyeceğim bir model. Edge LED bir IPS'ten kontrast beklemek, çölde su aramak gibi.

QC her monitörde sıkıntı, bunun için G65B'ye burun kıvırmak gereksiz. İade/değişim yapar geçersin.

R25F-30 ile 25M2N3200W aynı paneli kullanıyor ve performansları birbirine yakın. Ek olarak 25G3ZM de aynı paneli kullanıyor ve performansı yakın.

Hepsi overdrive ayarlaması ile adam oluyor bu arada. Stok halde ortalama, overdrive ile iyi.
25G3ZM’nin parlaklığı düşük kalıyor ve VA’ya has o sorunları yine taşıyor. R25F-30 için bizzat sizin black smearing sorunu mevcut bir monitör dediğinizi gördüm. 25M2N3200W’de bu durumun minimal olduğunu söylemiştiniz.

XG2431 zaten burada ne alaka diyeceğim bir model. Edge LED bir IPS'ten kontrast beklemek, çölde su aramak gibi.
XG2431’i neden listeye aldığımı hatırlamıyorum. Galiba pcmonitors.info’da övüldüğü ve önerilen bir model olduğu içindi.

QC her monitörde sıkıntı, bunun için G65B'ye burun kıvırmak gereksiz. İade/değişim yapar geçersin.
Bu gece G65B’yi veya XL2546X’i sipariş edeceğim zaten. Bir haftadır modeller arasında dönüp dolaşmaktan sıkıldım. XL2546X’i kontrastı muadillerine göre yüksek ve performanslı diye listeye aldım.

Birbirinden çok alakasız modeller var. OLED ve mini LED hız monitörleri. 25G3zm ve R25F-30 ucuz bütçede iyi görüntü kalitesine sahip monitörler. G65b karma kullanım monitörü. XG2431 ve XL2546X ise hız monitörleri, görüntü de yeterli seviyede fakat çok iyi değil. Ne için alacağınıza karar vermeniz lazım.

Seçimler biraz ondan da olsun, bundan da olsun kafasında olmuş gibi. Karışık dondurma misali.

Bu gece G65B’yi veya XL2546X’i sipariş edeceğim zaten. Bir haftadır modeller arasında dönüp dolaşmaktan sıkıldım. XL2546X’i kontrastı muadillerine göre yüksek ve performanslı diye listeye aldım.
2K 27inç VA vs 1080p 24.5inç ve TN panel. Çok alakasız modeller ve bunlardan birini alacaksınız. Pişman olmamak için önceliklerinizi belirleyin.

2K 27inç VA vs 1080p 24.5inç ve TN panel. Çok alakasız modeller ve bunlardan birini alacaksınız. Pişman olmamak için önceliklerinizi belirleyin.
Haklısınız. Önceliklere göre G65B’yi sipariş ettim. 25 Ağustos teslim tarihi olarak gözüküyor. Monitör elime geçtiğinde güncelleme yapacağım.

25G3ZM’nin parlaklığı düşük kalıyor ve VA’ya has o sorunları yine taşıyor.
Parlaklık değeri 25M2N3200W ile aynı. 25M2N3200W aynı parlaklık ile listenizdeyken 25G3ZM'yi parlaklığı düşük diye kenara itmeniz garip. Ek olarak ghosting performansları olarak da aynılar.
R25F-30 için bizzat sizin black smearing sorunu mevcut bir monitör dediğinizi gördüm. 25M2N3200W’de bu durumun minimal olduğunu söylemiştiniz.
Nerede demişim? Zaten yukarıya attığım konuda bile 25M2N3200W > R25F-30 > 25G3ZM sıralaması yapmışım.
XL2546X niye alıyorsun ki? 20.000 TL'ye sadece DyAc+'tan ibaret balon bir monitör.

Parlaklık değeri 25M2N3200W ile aynı. 25M2N3200W aynı parlaklık ile listenizdeyken 25G3ZM'yi parlaklığı düşük diye kenara itmeniz garip. Ek olarak ghosting performansları olarak da aynılar.
O rehberinizi incelemiştim zaten. 25M2N3200W parlaklığı yüksek olmasa da en az black smearing olan model olduğu için neden almayayım demiştim. Black smearing cidden rahatsız edici.

Nerede demişim? Zaten yukarıya attığım konuda bile 25M2N3200W > R25F-30 > 25G3ZM sıralaması yapmışım.
R25 değil, 25G3ZM hakkındaymış. 2024’ün başında yeşil sitede “25G3ZM black smearing ve ghosting bakımından başarısız bir model.” demişsiniz de, açtığınız rehber konusundan çok daha öncesine denk geliyor zaten.

XL2546X niye alıyorsun ki? 20.000 TL'ye sadece DyAc+'tan ibaret balon bir monitör.
Rtings’de 1,316:1 kontrast ölçülmüş ve sRGB değeri fena olmadığı için düşünmüştüm. 3-4 sene önce CS ESL’de turnuva maçı oynadığımız dönemde Zowie’nin güncel modelini canlı şekilde saatlerce test etmiştim ve gecikme performansı çok etkileyici gelmişti.

G65B’yi sipariş ettim sonuç olarak. @BerkayZ87 @2254 Bu kararda çok katkınız oldu, teşekkürler. Araştırıp karşılıksız şekilde herkese yardımcı olmanız çok değerli.

Bilinçsiz monitör alışverişi pişman ediyor. IPS Black teknolojisini duymuşsunuzdur. Omen’in 27qs G2 modeli daha yeni bu teknolojiyle çıkmış ve kağıt üstünde 2000:1 vaadiyle satılıyor ama satın alıp kullanan çoğu kişi “dolandırıcılık, siyahlara etkisi yok, kontrast çok düşük” diyor. Dalavere çok kısacası.

R25 değil, 25G3ZM hakkındaymış. 2024’ün başında yeşil sitede “25G3ZM black smearing ve ghosting bakımından başarısız bir model.” demişsiniz de, açtığınız rehber konusundan çok daha öncesine denk geliyor zaten.
Yeterli incelemesi yoktu overdrive ayarlarına yönelik, o yüzden öyle yazmışımdır. Bu model overdrive ayarlarıyla iyi black smearing ve ghosting performansına sahip oluyor çünkü.
RTINGS'te 1316:1 kontrast ölçülmüş ve sRGB değeri fena olmadığı için düşünmüştüm. 3-4 sene önce CS ESL’de turnuva maçı oynadığımız dönemde Zowie’nin güncel modelini canlı şekilde saatlerce test etmiştim ve gecikme performansı çok etkileyici gelmişti.
DyAc+ güzel bir teknoloji olsa da en nihayetinde bu sadece rekabetçi oyunlara hizmet eden, sıradan bir model. Hareket bulanıklığı ne kadar güzel bir teknoloji olsa da 20.000 TL'ye sadece özellik satın almak bana mantıksız geliyor. Zaten DyAc+ avantajını oyundan çıktığın an kaybediyorsun, günlük kullanıma etkisi neredeyse sıfır.
G65B’yi sipariş ettim sonuç olarak. @BerkayZ87 @2254 Bu kararda çok katkınız oldu, teşekkürler. Araştırıp karşılıksız şekilde herkese yardımcı olmanız çok değerli.
Hayırlı olsun.
Bilinçsiz monitör alışverişi pişman ediyor. IPS Black teknolojisini duymuşsunuzdur. Omen’in 27QS G2 modeli daha yeni bu teknolojiyle çıkmış ve kağıt üstünde 2000:1 vaadiyle satılıyor ama satın alıp kullanan çoğu kişi “dolandırıcılık, siyahlara etkisi yok, kontrast çok düşük” diyor. Dalavere çok kısacası.
Omen 27QS'yi biliyorum lakin G2'sini ilk kez senden duydum, araştırırım.