20.000 TL bütçe ile ekran kartsız AMD sistem toplama tavsiyesi

Bütçe
20.000 TL

tnazmi

Çalışkan
Merhaba,
Ekran kartsız ve disksiz (elimde var) bir kasa toplamayı düşünüyorum.

Linux kullanıyorum ve ekran kartına ihtiyacım olmuyor. Fakat ileride ekran kartı takabilirim elbet. İşlemci Ryzen 5 olabilir. Piyasadaki anakartlar hakkında pek fikrim yok. İleride işlemci yükseltebileceğim bir model olursa güzel olur. Forumda birkaç hazır kasa gördüm (IT-Radeon vs.) Fakat diski ve ekran kartını çıkarma opsiyonu olmadığı için benlik değiller.
Ekran kartı ve disk olmadığı için 20.000 TL bütçe yeterli diye tahmin ediyorum. Tavsiyelerinize açığım. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartına ihtiyacın yok diye bu kadar bütçede ekran kartsız sistem toplamak garip geldi. Yani ekran kartı olsa bir zararı olmayacak. Neden şartlandırdın onu anlamadım.

Merhaba,
Ekran kartsız ve disksiz (elimde var) bir kasa toplamayı düşünüyorum.

https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...-cl30-pvv516g60c30-ddr5-fiyati,774247849.html (tercihen 2 adet alınabilir.)

Kafamdan dizdim. Bu işlerden anlarım ancak işin ehli vs değilim.

Ekran kartına ihtiyacın yok diye bu kadar bütçede ekran kartsız sistem toplamak garip geldi. Yani ekran kartı olsa bir zararı olmayacak. Neden şartlandırdın onu anlamadım.
İhtiyacım olmadığı için takmayı düşünmüyorum aslında. Onun bütçesini diğer malzemelere vererek daha kaliteli malzemeler alınır diye düşündüm. Dolayısıyla ileride ihtiyacım olursa takarım. Hazır sistem yerine toplama tercih etmemin sebebi de bu daha özgür olmak. (Hazır sistem tavsiyeniz varsa ekran kartı ve disk hariç parçalarını ayrı ayrı alıp kendim toplayabilirim.)

Teşekkürler. Attığınız parçaları inceleyeceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…