20.000 TL bütçe ile müzik dinlemek için kablosuz kulak üstü kulaklık önerisi

Bütçe
₺15.000-₺20.000

Ali De Niro

Üstün
Makaleler
10
Yer
Ankara
Başlıkta da belirttiğim üzere ₺15.000-₺20.000 fiyat aralığında, verdiğim paranın karşılığını alabileceğim kaliteli bir kulak üstü kulaklık arayışındayım. Marshall Monitor 3 ANC veya Sony WH-1000XM6 modelini düşünüyorum fakat farklı önerilere de açığım. Sebepleri ile birlikte tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Sana şu konuda net bilgi vereyim, eğer tüm frekansları gümbür gümbür net bir biçimde duyayım diyorsan kablolu kulak içi kullanman şart yani bunu kimse benimle tartışmasın çünkü ses fiziğine ve insan fiziğine aykırı aksi bir durum, kulak içi kulak üstü bir sürü kulaklık kullandım ben, kulak içinin kulak içi olma sebebi o basınçla 100 Hz altı bölgeleri de rahatlıkla duyabilmek, eğer öyle bir derdin yoksa kablosuz kulak içi, kulak üstü istediğini kullan, tabii fikrine karışmak gibi olmasın ama 20 bin liralık kulakla çok daha iyi müzik dinleyemeyebilirsin de, nereden biliyorum, yıllar önce 400 liralık Creative ile 1500 liralık Sennheiser kullanmıştım 10 sene öncesinden bahsediyorum fiyatları oradan hesap et, Creative çok daha net ses veriyordu. Yani bu işi derinlemesine araştır 20 bin lira az değil.

Hangi kulakliklari kullandin bilmiyorum ama ses sahnesi, bas hacmi, enstruman ayrimi gibi seyleri kucucuk kapsullu kulak ici kulakliklarla elde edemezsin.

Hangi kulakliklari kullandin bilmiyorum ama ses sahnesi, bas hacmi, enstruman ayrimi gibi seyleri kucucuk kapsullu kulak ici kulakliklarla elde edemezsin.

Aynen elde edemezler, zaten o yüzden sahnelerde in ear kullanırlar değil mi? Marshall, Creative, Sony, Sennheiser, JBL gibi birçok marka kullandım, mix-mastering yaptığım için kayıtta da Audio Technica kullanıyorum. Konfor, taşıma, tercih vs. konusunda herkesin kendi tercihi ama yalıtımı hissedip low-midleri derinlemesine almak istiyorsan kulak içi kullanmalısın. Headset, IEM kadar bas hacmi veremez. Referans kulaklığın olayı bambaşka; tüm kanallardaki frekansları ayırt edebilmek için var. Onlarla zaten müzik dinlenmez. Her neyse istediğini alsın arkadaş, ben yorumumu yaptım.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Şehsuvar Kementoğlu, surucu capi tek basina bir etken degildir lakin her kosulun esitlendigi durumda surucu capi direkt olarak bas hacmini etkiler. Tamamen ayni frekans tepkisine, tonaliteye ve yapi kalitesine sahip olan iki kulakliktan 50mm olan, 40mm olana kiyasla daha iyi bas hacmine sahiptir. Gunumuz IEM kulakliklarinda bu deger cogunlukla 12mm, 10mm ve nadiren 14-16mm. Arada 4 kata varan fark var, tam olarak bas hacminin daha iyi oldugunu neye dayanarak soyluyorsunuz, merak ettim acikcasi.

Ayrica sadece marka ismi veriyorsunuz, model ismi vermiyorsunuz. Gidip Audio-Technica M30x kullandiysaniz tabii ki iyi bir bas hacmi elde edemezsiniz.

Dostum M30x diyorsun bunlar monitör kulaklık bunlarla zaten müzik dinlemiyorsun ki bas hacmi elde edesin M60 da kullansan bunlar flat kulaklıklar herhangi bir bas, low mid, hi mid tiz karakterleri yok. Ayrıca modellerini çok hatırlamıyorum ki mevzu orada model belirtip kullanıcı yorumu okumak değil birden çok in ear headset kullandığımı söyleyip son derece tecrübeli olduğumu ima etmek. Her neyse işe geçeceğim size iyi forumlar, arkadaşa bilgi olmuştur en azından.

Kablosuz mu istiyorsunuz?
Evet kablosuz istiyorum. Konuya eklemeyi unutmuşum.

Hocam en fazla verebileceğim ₺20.000, belki ₺300-₺500 daha zorlayabilirim o kadar.

Doğrudur hocam teşekkür ediyorum fakat kulak üstü alacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…