Burada şöyle ikilem var.
Birincisi;
Oyunda herhangi FSR veya DLSS gibi ekstra yazılım kullanmadan saf güçte karşılaştırırsan kesinlikle 9060 XT sonucu ortaya çıkar VRAM avantajı çok işine yarar.
İkincisi;
DLSS veya FSR kullanımı olursa yani çözünürlüğü düşürüp ekstra kare oluşturduğu için VRAM kullanımında düşecek haliyle burada şöyle diyeyim ben GTX 1060 ile FS 25 oynuyorum hem grafik olarak memnun ediyor hem de akıcılık olarak 30 40 FPS altına vermiyor FSR3 açtığımdan dolayı. RX 6900 XT ile de oynadım tamamen saf güçte bütün ayarlar Full de gayet güzel kalitede performans sunuyordu (40 FPS altına vermedi hiç, 2600X işlemciden kaynaklı darboğaz yapıyordu) saf gücü tercih ederim ben tabii bu örnek olarak sen bunu dikkate alma.
Yani tercihin senin oynadığın oyuna bağlı optimizasyon, DLSS, FSR gibi yazılımları bulundurmayan oyunlarda geziniyorsan 9060XT VRAM avantajı ile sana iyi olur.
Rastgele bir test misal kimi oyunda 4070'i yakalıyor kimisinde altında kalıyor 2K ve 4K ya geçtiğinde VRAM kullanımı 10 GB - 8 GB gibi değerlerde geziyor. 12 GB VRAM de az değil ama göze batıyor ister istemez.
9060 XT sıfır zannedersem sağlam bir yerde alıyorsanız garanti olarak da katkısı var herhangi bir arızada değişim veya tamiri yaparlar rahat bir şekilde. Bunu şundan dolayı diyorum benim RX 6900 XT cihazım şu an yatıyor RX 9060 XT de alabiliyordum sıfır aynı paraya alsaydım şu an kart garantiden gelip onu kullanıyor olmuştum.