Bütçe
20.000 TL

Yoseirn

Çalışkan
Telefon değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an halihazırda Mi 11 Lite kullanıyorum; telefonun boyutu bir tık daha küçük olsa istediğim boyutlarda ama bir yandan eski iPhone boyutlarını seviyorum, ancak uzun kullanımda nasıl olur onu bilmiyorum. İkinci el fiyatlara baktığımda iPhone 13 mini yurt içi ve yurt dışı iPhone 13 Pro aynı fiyat. Eğer 13 Pro alırsam açılmamış alırım, 8 ay kullanırım ve neredeyse bu yılı kurtarıyor. 2027'de de bir 8 ay daha, toplam 16 ay kullanabilirim; o zamanı geldiğinde yan bir telefonla kullanırım diye düşünüyorum. Bu konudaki fikriniz nedir?

Samsung S22 almayı düşünüyordum ama telefonun aşırı ısınması ve akıcılık olmadığını düşündüğüm için geçmiyorum. Stabil bir kullanım aradığımdan iPhone'a geçmeyi düşünüyorum, bütçe 20 bin TL.

Samsung S22 almayı düşünüyordum ama telefonun aşırı ısınması ve akıcılık olmadığını düşündüğüm için geçmiyorum. Stabil bir kullanım aradığımdan iPhone'a geçmeyi düşünüyorum, bütçe 20 bin TL.

Sadece ısınma ve batarya sorunu var. Gayet akıcı bir sorunu yok bende kullanıyorum. Aynısını hatta daha da kötüsünü mini de yaşarsın.

Dostum selam. iPhone 13 Mini A15 Bionic işlemcisiyle hala götürür. Eğer bütçen dediğin kadarsa çok da fazla bir seçeneğin yok. iPhone 13 Pro ise bir miktar daha uzun ömürlü olur ancak yan bir telefona ihtiyaç duyma gibi bir dezavantajı var 8 aylık kullanım süresi bittikten sonra. Bana biraz hamallık gibi geliyor açıkçası bu durum.

Dürüst fikrimi söylemem gerekirse iPhone’lar uzun ömürlü telefonlar evet ama bütçesi kısıtlı olan insana pek hitap etmiyorlar maalesef. 13 dediğimiz model artık 4 nesil geride kaldı. Hoş, Apple hala iPhone 11’e bile güncelleme sağlıyor ama sonuç olarak 13’ün artık 2-3 sene daha net ömrü kaldığını, sonrasının ise ihtiyacın az ya da çok olmasına bağlı olarak devam edebileceğini söylemek yanlış olmaz.

Karar senin.

Telefon değiştirmeyi düşünüyorum. Şu an halihazırda Mi 11 Lite kullanıyorum; telefonun boyutu bir tık daha küçük olsa istediğim boyutlarda ama bir yandan eski iPhone boyutlarını seviyorum, ancak uzun kullanımda nasıl olur onu bilmiyorum. İkinci el fiyatlara baktığımda iPhone 13 mini yurt içi ve yurt dışı iPhone 13 Pro aynı fiyat. Eğer 13 Pro alırsam açılmamış alırım, 8 ay kullanırım ve neredeyse bu yılı kurtarıyor. 2027'de de bir 8 ay daha, toplam 16 ay kullanabilirim; o zamanı geldiğinde yan bir telefonla kullanırım diye düşünüyorum. Bu konudaki fikriniz nedir?

S22 evet sıkıntı yapabilir ısınma olarak. Düz S23 bulabilirsiniz. Riske gerek yok yurt dışı için. Batarya olarak 13 mini üzebilir ama mantıklı bir seçenek.

Düşünülecekse bence seçtiğiniz cihazların TR olanları daha mantıklıdır. Yurt dışı Çift telefon ve bataryaları iyi değilse yolu ortasında koymak demek.

Samsung S22 almayı düşünüyordum ama telefonun aşırı ısınması ve akıcılık olmadığını düşündüğüm için geçmiyorum
Akıcılık da sorun yok. Samsung arayüz olarak çok iyi ama bu telefon batarya ve ısınma olarak kötü. Aynı şekilde 13 Mini modeli de batarya olarak kötü bir model. 13 Mini almanı önermem.

Eğer 13 Pro alırsam açılmamış alırım, 8 ay kullanırım ve neredeyse bu yılı kurtarıyor. 2027'de de bir 8 ay daha, toplam 16 ay kullanabilirim; o zamanı geldiğinde yan bir telefonla kullanırım diye düşünüyorum. Bu konudaki fikriniz nedir?
Şimdi alırsan kullanım süresi olarak o kadar kullanırsın. Yalnız 4+4 böyle devam edecek mi söz konusu burası olunca meçhul. Yıllardır bu şekilde bakalım. 13 serisi de artık eskidi. Büyük ihtimalle IOS 28 ile 13 modellerinin güncelleme desteği sona erecek.

YD alacaksan en azından 14 Pro serisi ve 15 Pro serisi düşün derim.