AMD'ye güvenilmez. Almaya devam edecek deyip 2 gün sonra tekrar salabilir. Zamanında aynı şey başıma geldi. 2 yıl sonunda desteği kesti. Kartın segmentine girmeme gerek yoktur herhalde? Ha üst model olmuş ha alt model olmuş adamlar bakmıyor bile.

Hangi AMD kart 2 yıl sonra desteği kesti?

Hangi AMD kart 2 yıl sonra desteği kesti?

Radeon 530 4 GB model, 2017 kartı diye geçiyor ama, 2018 üretimi dizüstü bilgisayar alıyorum. 2020'de tekmeyi vuruyorlar. (Tamam 3 yıl güncellemiş benim bilmediğim, ben 2 yıl desteğini gördüm sadece) FSR 1 lansmanının yapıldığı günü 1 ay önce son driveri aldığımızı ve bir daha gelmeyeceğini öğreniyoruz. (Legacy listesine alıyorlar çünkü bizi) Zamanında bir çok oyunu 720p de oynadım bu kartla. Dediğim gibi segmenti önemli değil. Bugün RX 6900 kullanana da yapıldı aynı şey. Yarın 9000 serisi alana da yapmayacağı ne malum. 6900 serisi zamanı için yeterince üst segment denilebilecek bi kart sonuçta, ve üstelik eski bile değil. Kullanıcısına bu denli sırt dönmesi doğru bi yaklaşım değil. AMD'yi ben sevmesem de bütçe vs ayıramayacak olana yine de öneriyordum. Bundan böyle artık tamamen uzaklaştırmaya yöneleceğim. (Ryzen işlemci kullanıcısıyım, söylediklerim işlemcileri için geçerli değil, rekabet ettiği sürece dönemine ve fiyatına göre intel veya amd önermeye ve tercih etmeye devam ederim)

Edit: Rakibi 8-12 yıla kadar destek veriyorken, 3-4 yılda tekme vurmayı denemeye çalışması tekrar tekrar düşününce çok kötü bir hamle ya. RX 6000 sahibi falan değilim iyi ki. Ya da iyi ki AMD'li bir el konsolu almadım.

Son düzenleme:
Radeon 530 4 GB model, 2017 kartı diye geçiyor ama, 2018 üretimi dizüstü bilgisayar alıyorum. 2020'de tekmeyi vuruyorlar. (Tamam 3 yıl güncellemiş benim bilmediğim, ben 2 yıl desteğini gördüm sadece) FSR 1 lansmanının yapıldığı günü 1 ay önce son driveri aldığımızı ve bir daha gelmeyeceğini öğreniyoruz. (Legacy listesine alıyorlar çünkü bizi) Zamanında bir çok oyunu 720p de oynadım bu kartla. Dediğim gibi segmenti önemli değil. Bugün RX 6900 kullanana da yapıldı aynı şey. Yarın 9000 serisi alana da yapmayacağı ne malum. 6900 serisi zamanı için yeterince üst segment denilebilecek bi kart sonuçta, ve üstelik eski bile değil. Kullanıcısına bu denli sırt dönmesi doğru bi yaklaşım değil. AMD'yi ben sevmesem de bütçe vs ayıramayacak olana yine de öneriyordum. Bundan böyle artık tamamen uzaklaştırmaya yöneleceğim. (Ryzen işlemci kullanıcısıyım, söylediklerim işlemcileri için geçerli değil, rekabet ettiği sürece dönemine ve fiyatına göre intel veya amd önermeye ve tercih etmeye devam ederim)

Sanırım attığım haberi okumadınız. 6900 modelini alana bir şey yapılmadığını açıkladılar. 5000 ve 6000 serisi aynı ilk gün oyun yamalarını ve diğer güncelleştirmeleri almaya devam edecekler sadece yeni özellik gelmeyecek. Yani NVIDIA nasıl bir modele DLSS 3.0 getirip sonra öbür karta 4.0 getirip eski kartlara getirmiyorsa aynısını uygulayacaklar. Örnek vermem gerekirse AMD FSR teknolojisini çıkarıp o dönem olmayan 500 serisi kartlara hatta NVIDIA kartlara sundu ya artık bunu 5000-6000 serisine yapmayacağız demişler ki güncel serilerde olan tasarımsal farklılıklar bu olayı biraz rasyonalize ediyor zaten.

Sizin bahsettiğiniz ürün ise laptop ekran kartı dolayısıyla masaüstü keran kartları ile karşılaştırılmasının bir mantığını göremiyorum. AMD'nin zaten laptop ekran kartı piyasasında çok kötü olduğunu ve tercih edilmemesi gerektiğini sağır sultan biliyor. Tabi ki bu bahsi geçen olayın saçma olduğunu değiştirmiyor sadece elmalar ile armutlar muhabbeti.

Edit: Radeon 530 4 yıl güncelleme almış bu arada son güncellemesi Temmuz 2021 tarihinde gözüküyor.

Sanırım attığım haberi okumadınız. 6900 modelini alana bir şey yapılmadığını açıkladılar. 5000 ve 6000 serisi aynı ilk gün oyun yamalarını ve diğer güncelleştirmeleri almaya devam edecekler sadece yeni özellik gelmeyecek. Yani NVIDIA nasıl bir modele DLSS 3.0 getirip sonra öbür karta 4.0 getirip eski kartlara getirmiyorsa aynısını uygulayacaklar. Örnek vermem gerekirse AMD FSR teknolojisini çıkarıp o dönem olmayan 500 serisi kartlara hatta NVIDIA kartlara sundu ya artık bunu 5000-6000 serisine yapmayacağız demişler ki güncel serilerde olan tasarımsal farklılıklar bu olayı biraz rasyonalize ediyor zaten.

Sizin bahsettiğiniz ürün ise laptop ekran kartı dolayısıyla masaüstü keran kartları ile karşılaştırılmasının bir mantığını göremiyorum. AMD'nin zaten laptop ekran kartı piyasasında çok kötü olduğunu ve tercih edilmemesi gerektiğini sağır sultan biliyor. Tabi ki bu bahsi geçen olayın saçma olduğunu değiştirmiyor sadece elmalar ile armutlar muhabbeti.

Edit: Radeon 530 4 yıl güncelleme almış bu arada son güncellemesi Temmuz 2021 tarihinde gözüküyor.

O son güncellemesi güvenlik vs üzerine (2022 görünüyor şuan son sürücü) Resmi feature dalından ayrılması yani son gerçek driveri mayıs 2020, 2021 sonuna kadar mı 2022 ye kadar mı ne aynı makineyi kullandığımdan biliyorum. Hiçbir şeyin gelmediği sürücüyü verse ne vermese ne. Güvenlik için aldığı sürücüyü de sayacaksak o zaman, gtx ailesi 3 yıl daha güncellenecek uyandırayım. Nvidia'yı halen daha AMD'den üstün kılıyor. RTX 20 serisi bile bugün DLSS 4 kullanabiliyor. RTX 20 ve 30 ailesine verilmeyen tek şey kare oluşturma teknolojileri, yanlış bilgi yaymayalım. RTX 20 serisi bugün DLSS 4'ü yani Transformer modeli ya yeni oyunlar aracılığıyla ya da güncel nvidia uygulamasının override özelliği ile birkaç tuş tıklamasıyla kullanabilir. Hatta önümüzdeki yıl çıkması beklenen Reflex 2 desteğine de sahip olacaklar. Belki DLSS 5 desteği de gelir eski kartlara. RX 7000 serisine bile halen FSR 4 verilmedi. (Resmi sitesi hala 9000 serisi ve üzeri diyor) Laptop ile masaüstünü karşılaştırmıyorum. Kaldı ki 6900'ü etkilemiyor diye bir şey yok. Tüm dünyayı ayağa kaldırdıktan sonra biz yanlış anlaşıldık biz öyle demek istemedik, yok bakım modu falan filan demek kıvırmaktır. Ayrıca haberi okudum. O bahsi geçen son sürücünün bile 3 farklı sürümü var mış. Normalde tek sürücü varyantı vardı. 3 tane sürücü o gün belirli aralıklarla yayınlayarak işleri iyice karıştırmış amd. 3 Farklı exe dosyası okudum. Eski kartlara zaten yeni çıkan oyunlara destek vermeye devam edecek olması doğru karar nihayetinde.

Edit: RTX 20 serisine desteği uzanacak şekilde RTX NTC desteği de dahil edilcek ilerleyen sürücülerde (%90 a varan vram tüketimi düşürülecek henüz duymamış olanlar için), 7 yıl mı ne oldu bu kartlar çıkalı ama halen daha özellik desteği almaya devam ediyor. Kasım ayından itibaren Game Ready ve Studio sürücüleri GTX 16 ve RTX 20 ve üstü oluyor artık.

Son düzenleme: