20.000 TL Ofis ve Oyuncu Koltuğu önerisi

Xoulth

Uzman
Herkese Selamlar,

Günlük olarak 3-4 saatim bilgisayar başında geçiyor, hafta sonları ise bu 8-10 saate kadar çıkabiliyor. Çok uzun birisi değilim (1.70 - 1.75), kilo açısından sorun yok. Bütçe olarak sınırsız demem abartı olur ancak parasına değecek bir ürün istiyorum, şu an için 15.000-20.000 bandına çıkabileceğimi düşünüyorum ama bu kadar para vermeye gerek var mı emin değilim.

Temel olarak beklentilerim:
  1. Ergonomi: Bel ve boyun sağlığını desteklemeli
  2. Oturma alanı: Bel ve boyunda yastık olmasına karşı değilim ancak beldeki yastıktan dolayı üst bacağın bir kısmının dışarıda kalmasını veya koltuktan kaymayı istemiyorum.
  3. Malzeme kalitesi: Oturduğumda konforsuz hissedeceğim, her an kırılacak hissiyatı veren, arkaya yaslandığımda (Koltuğu açılı yatırma dahil) "UIan acaba düşer miyim" hissiyatı almak istemiyorum.
Oyuncu veya ofis koltuğu olabilir net bir kriterim yok. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben koltuğa o kadar para bayılmayı mantıklı bulmuyorum. Mağazalarda 0'ını bulursanız HP Omen Citadel öneririm.

Ben koltuğa o kadar para bayılmayı mantıklı bulmuyorum. Mağazalarda 0'ını bulursanız HP Omen Citadel öneririm.
Bilgisayar mühendisiyim, günlük hayatım çoğunlukla bilgisayar başında geçiyor. Düzgün bir ürün almazsam bu gidişle 30'lu yaşlara kalmadan her türlü ortopedik ağrı baş gösterecek. Şahsen almışken kaliteli bir ürün almak istiyorum, Citadel'i daha önce gördüm ancak stok bulamıyorum maalesef.

IKEA markus kullanıyorum memnunum.
Ikea Markus iyidir.
IKEA Markus'u çok duydum ancak boyun kısmı yüksekte diyen ve tam olarak ergonomik olmayabilir olarak yorumladığım çok fikir gördüm. Seçeneklerim arasında tabii ki ancak var olmayan ilk 3'e bile giremeyebilir şu anki durumumda.

Ben 1.83'üm. Eğer dik oturursam boyun desteği çok rahat hissettiriyor ama biraz yayılmak isterseniz boyun desteğine yetişmiyor kafanız. Ona göre hesap edin. Alternatif olarak Markus'un abisi Jarvfjallet var. Onun desteği baya özelleştirilebiliyor.

Hocam bende IT bölümü çalışanıyım evde de 10-14 saat bilgisayar başında olduğum oluyor, size burada yapılacak en iyi şeyi söyleyeyim. Gidip mağazalardan deneyerek alın. Ben xDrive, xPrime, Hawk, Razer, Exvega ve benzeri markaların tonla modelini deneyimledim ve bana göre TR piyasasında en premium hissiyatı veren citadel, zaten yurt dışında bir çok youtuber, yayıncı ve e-spor'cuda görebilirsiniz. Fakat ürün tr piyasasında çok durmadı. Satıldığı zamanlar 13K-14K arası satıldı kısa sürede bitti ve 2. El dışında maalesef gelmiyor fakat arar bulur veya 2. El alırsanız dediklerime hak vereceksiniz zaten. Ayrıyetten şunuda söyleyeyim ikea markus iyidir fakat paralara değer mi bilemiyorum.

Sayısız oyuncu koltuğu denedim. Bunun için bütçeyi tek koltukta çok fazla aşmadım ancak sonunda IKEA Markus aldım. Boyun desteği arıyorsanız bu koltuk işinizi görmez. Ancak süngerin DNS yoğunluğu, bel desteği ve ergonomisi açısından neredeyse sözde oyuncu koltuklarından kat kat daha iyi. Malzeme ve kalite konusunda detaylara girmiyorum bile.

Bu koltuğu 6 ay kadar kullandım. Ergonomisi gayet iyi ancak 3 saatten sonra sünger rahatlığını arıyorsunuz.

Markus için boyun desteğini yine kendi ürünleriyle çözdüm.

Dosya Ekleri

• 20241223_212334.webp
    919,2 KB · Görüntüleme: 92
Hocam düşündüğüm gibi benim boy oralara yetmez maalesef Jarvfjallet'i gördüm ve değerlendirmeye aldım aslında. Denk gelirse inceleyeceğim.
Memnun oldum. Dediğiniz gibi belki bir süre citadel modelini kollarım ama genel anlamda fiyat değişim dönemi olduğu için stoklara düşer mi çok da emin değilim. Biraz zaman bulsam gidip deneyeceğim ama şu an için zor gibi duruyor maalesef. Markus konusunda aynı fikirdeyim.
Bu Markus'u sanırım en kısa zamanda deneyeceğim fakat düşündüğüm sebeplerden dolayı anlaşamayacağız gibi kendisiyle.

Neyse bakalım, başka önerileri olan arkadaşlar olursa konu günceldir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…