Bütçe
20000
S22 ile S23 FE arasinda cok ciddi bir edinilen deneyim farki var. Eger kucuk, kompakt bir telefon istiyorsaniz, amiral gemisi kivaminda premium hissiyat ve ince cerceveler istiyorsaniz S22 tercih edin ancak gun icerisinde 1-2 defa sarj isteyebilir. Premium hissiyattan bihaber kalin ve asimetrik cerceve umurunuzda degilse, buyuk telefon istiyorsaniz ve pilim de iyi olsun diyorsaniz S23 FE tercih edin. Ayrica kamera noktasinda da S22 ustun, ana sensordeki tek fark isim olsa da, telephoto ve ultra genis aci sensorunde S22’nin lehine ciddi avantaj var, oyle ki; S23 FE ile S20 FE’nin telephoto sensoru ayni.

Benim onerim ise S22 almaniz yonunde. Hem butce esnetmenize gerek kalmaz, hem de sadece pilden feragat ederek cok daha iyi bir cihaz elde etmis olursunuz. Bu cihaz, 5 saat civari SoT verip 1 saat icinde tam dolum yaptigi icin pil cok da sorun edilecek bir durum degil esasinda ancak pek tabii pil cok onemli diyen birisi S22 almamali.

buyuk telefon istiyorsaniz ve pilim de iyi olsun diyorsaniz S23 FE tercih edin.
Büyükten kastınız... Ne kadar büyük olabilir ki bir telefon hocam?

Bu arada Oppo A54'ten geçeceğim S23 FE'ye, o yüzden her türlü kamerası ve performansı bana iyi gelecektir fakat pil konusu şahsi meselelerimden dolayı benim için önemli. Gördüğüm kadarıyla herkes S22'ye şarjı pek yetmiyor demiş, bana da tam aksine şarjı daha uzun dayanan bir telefon lazım. Aradaki fiyat farkına değer derseniz biraz daha uzun ömürlü bir telefon almak istiyorum.

S22'nin ekranı 6.1 inç, S23 FE'ninki 6.4 inç. Arada küçük de olsa fark mevcut ve S23 FE boyut olarak S22'den bir gömlek daha büyük bir telefon. Kastedilen o.

Pil ömrü uzun telefon isteniyorsa S23 FE öneririm ben de. S22 o konuda kesinlikle ama kesinlikle üzer.

Aradaki fiyat farkına değer derseniz biraz daha uzun ömürlü bir telefon almak istiyorum.

Her ikisi de uzun ömürlü, taş gibi telefonlar. Bendeki S10 5. yılına girdi hala takır takır. S22 ve S23 FE'nin de ömrü S10'dan farklı olmayacaktır. Ama ben bu iki telefondan farklı bir şey istiyorum diyorsanız S23 önerebilirim. Bazen sıfır fiyatı 26 bin liranın altına düşebiliyor. Bütçe o taraflara esnerse S23 iyi gider.