Bütçe
20.000 TL

Birçok eksiği var, Honor'un Türkiye'deki tabiri caizse borazanı olan HWP milleti çok güzel yedi.

Ben bile birkaç gün önce ciddi olarak almayı düşünmüş, alacağım kişiyle anlaşmış ve sonradan cihazın nasıl bir şey olduğunu anlamış biri olarak vazgeçtim, kimseye de tavsiye etmem.

Birçok eksiği var, Honor'un Türkiye'deki tabiri caizse borazanı olan HWP milleti çok güzel yedi.

Ben bile birkaç gün önce ciddi olarak almayı düşünmüş, alacağım kişiyle anlaşmış ve sonradan cihazın nasıl bir şey olduğunu anlamış biri olarak vazgeçtim, kimseye de tavsiye etmem.

Tamam da ne sorunu var. Lafı gevelemeden anlatır mısınız? Ben aktif olarak kullanıyorum ve hiçbir sorun çıkarmadı bana. Evet A56 göre kamera ve işlemci olarak geride ancak batarya ve ekran özellikleri olarak A56'dan çok daha iyi. Oyun performansı da gayet yeterli.

Tamam da ne sorunu var. Lafı gevelemeden anlatır mısınız? Ben aktif olarak kullanıyorum ve hiçbir sorun çıkarmadı bana. Evet A56 göre kamera ve işlemci olarak geride ancak batarya ve ekran özellikleri olarak A56'dan çok daha iyi. Oyun performansı da gayet yeterli.

Eksik mi istiyorsun, buyur!

• Beş para etmez kasa kalitesi.
  • Yapay zekayla kurtarılmaya çalışılan ana kamera, bazı senaryolarda patlak verdiği özellikle kullanıcıları tarafından belirtildi.
  • Eski tip titreşim motoru. Bundaki titreşim motorunu Samsung ancak A26 gibi daha alt modellerinde kullanıyor. A36'nın titreşim motoru bile şu 400'den daha iyi.
  • Anonim ekran dayanıklılığı... Bu da AB'de belirtilen verilerle kanıtlandı ve muadil A56'daki ekrandan daha dayanıksız olduğu ispatlı ve resmi bilgi.
  • Yazılımsal eksiklikler... Özellikle bazı senaryolarda ciddi Lag hissiyatı. Teknosa'da bu cihazı bizzat satış temsilcisi ile birlikte inceledik ve bildirim panelinin 120Hz'de bile takıla takıla geldiğini ikimiz de gördük.
  • Aşırı kısa yazılım desteği ve çifte standart. Burada bu cihaz yalnızca 2 sürüm güncellemesi alacak, gerçi onu da gecikmeli alıyor :D. En büyük rakibi A56 çoktan Android 16'yı aldı, bu Honor'un daha Global dağıtım planı bile yayınlanmadı.
  • Muadili A56'ya kıyasla daha düşük model SoC kullanımı... Hem Single hem de Multi Core'da ciddi fark yiyor A56'daki Exynos 1580'den.
  • O fiyatta olmasına rağmen LPDDR4X RAM kullanmaları. Rakibi A56'da LPDDR5 RAM bulunuyor.
  • 6000 mAh bataryaya rağmen iddia edilen ekran sürelerini veremiyor. Birçok kullanıcıdan cihazın ekran süresinin 7 - 8 - 9 saat olduğuna dair yorum aldım. Zaten A56 da 7 ila 9 saat arası ekran süresi verebiliyor. Honor bazı nadir durumlarda 10 saati görebiliyormuş aktarılana göre.
  • Pili yalnızca 1200 döngü garantisine sahipken rakibinde bu rakam 2000...

Bu kadar neden yetmiştir bence size... Hoş bu cihazın FanBoy'una cihaz kötü dediğimde bana kutudan adaptör çıkmasıyla cihazı övmüştü :D.

Eksik mi istiyorsun, buyur!

• Beş para etmez kasa kalitesi.
  • Yapay zekayla kurtarılmaya çalışılan ana kamera, bazı senaryolarda patlak verdiği özellikle kullanıcıları tarafından belirtildi.
  • Eski tip titreşim motoru. Bundaki titreşim motorunu Samsung ancak A26 gibi daha alt modellerinde kullanıyor. A36'nın titreşim motoru bile şu 400'den daha iyi.
  • Anonim ekran dayanıklılığı... Bu da AB'de belirtilen verilerle kanıtlandı ve muadil A56'daki ekrandan daha dayanıksız olduğu ispatlı ve resmi bilgi.
  • Yazılımsal eksiklikler... Özellikle bazı senaryolarda ciddi Lag hissiyatı. Teknosa'da bu cihazı bizzat satış temsilcisi ile birlikte inceledik ve bildirim panelinin 120Hz'de bile takıla takıla geldiğini ikimiz de gördük.
  • Aşırı kısa yazılım desteği ve çifte standart. Burada bu cihaz yalnızca 2 sürüm güncellemesi alacak, gerçi onu da gecikmeli alıyor :D. En büyük rakibi A56 çoktan Android 16'yı aldı, bu Honor'un daha Global dağıtım planı bile yayınlanmadı.
  • Muadili A56'ya kıyasla daha düşük model SoC kullanımı... Hem Single hem de Multi Core'da ciddi fark yiyor A56'daki Exynos 1580'den.
  • O fiyatta olmasına rağmen LPDDR4X RAM kullanmaları. Rakibi A56'da LPDDR5 RAM bulunuyor.
  • 6000 mAh bataryaya rağmen iddia edilen ekran sürelerini veremiyor. Birçok kullanıcıdan cihazın ekran süresinin 7 - 8 - 9 saat olduğuna dair yorum aldım. Zaten A56 da 7 ila 9 saat arası ekran süresi verebiliyor. Honor bazı nadir durumlarda 10 saati görebiliyormuş aktarılana göre.
  • Pili yalnızca 1200 döngü garantisine sahipken rakibinde bu rakam 2000...

Bu kadar neden yetmiştir bence size... Hoş bu cihazın FanBoy'una cihaz kötü dediğimde bana kutudan adaptör çıkmasıyla cihazı övmüştü :D.
Hocam yazdıklarınızın bazıları doğru bazıları yanlış. Aşırı bir germe durumu mevcut. Fiyatları da aynı değil karşılaştırdığınız. Bende uzun uzun yazardım ama uğraşmak istemiyorum. Birisi kutu içeriği dahil 18.500 TL'ye satıldı aylarca, diğeri boş kutu ile 22K'ya. Şimdi henüz 21.2K'ya falan düşebildi.

A56'da mesela şebeke sorunu var ondan hiç bahsetmiyorsunuz. Honor 400'ün ise şebekesi bambaşka seviyede. Çekmeyen yerlerde rahatça çekiyor ve kendim deneyimledim bunu...

İkisi de birbirinden iyi cihazlar. A56'nın iyi oldukları var, Honor 400'ün iyi olduğu yerler var. Birisine çöp diyip birine çok iyi demekte yanlış.

Sizi hatırladım. Forumda çok konuşuyordunuz 😂

1763308630920.webp

Son düzenleme:
@Serhat yazdıklarımın hangisi yanlış belirtebilirsiniz. Ayrıca cevap verdiğim kullanıcı eksilerini sorduğu için bende eksilerini listeledim. Artı olarak sayılabilecek çok az noktası var 400'ün, bunlarda muhtemelen çekim gücü ve ekran paneli... Kalan kısımda bir avantaj göremiyorum.

A56'nın da kusuru yalnızca şebekenin bi' tık az çekmesi ve bi' tık büyük olması, başka kusuru yok.

Kutu içeriğini lütfen bahane etmeyin, ben o 400'ün kutusundan çıkan kılıfı kimsenin kullandığını görmedim. Adaptör avantaj sayılıyor güya ama 18 - 20K₺'ye telefon alıp da 300 - 500₺ adaptör parasını kâr saymak ne derece mantıklı?

Her iki cihazın kullanıcı kitlesinden de haberim var. Özellikle 400'ün yazılımı konusunda her gün ayrı bir şikayet geldiğinin de farkındayım.

Bundan dolayı insanları reklamla parlatılmış bir cihazdan ziyade daha mantıklı cihazlara yönlendirmek gerek...

@Serhat bende sizin DH'deki kullanıcı adınızın bonzsc olduğunun farkındayım.

Ayrıca ekran görüntüsündeki gnsnc'nin de burada Jonathan Pine adıyla hesabı olduğunun ve yaptığı Çin şakşakçılığına kimse tarafından yüz verilmeyince buradan sessizce gittiğinden de haberim var.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Serhat yazdıklarımın hangisi yanlış belirtebilirsiniz. Ayrıca cevap verdiğim kullanıcı eksilerini sorduğu için bende eksilerini listeledim. Artı olarak sayılabilecek çok az noktası var 400'ün, bunlarda muhtemelen çekim gücü ve ekran paneli... Kalan kısımda bir avantaj göremiyorum.

A56'nın da kusuru yalnızca şebekenin bi' tık az çekmesi ve bi' tık büyük olması, başka kusuru yok.

Kutu içeriğini lütfen bahane etmeyin, ben o 400'ün kutusundan çıkan kılıfı kimsenin kullandığını görmedim. Adaptör avantaj sayılıyor güya ama 18 - 20K₺'ye telefon alıp da 300 - 500₺ adaptör parasını kâr saymak ne derece mantıklı?

Her iki cihazın kullanıcı kitlesinden de haberim var. Özellikle 400'ün yazılımı konusunda her gün ayrı bir şikayet geldiğinin de farkındayım.

Bundan dolayı insanları reklamla parlatılmış bir cihazdan ziyade daha mantıklı cihazlara yönlendirmek gerek...

@Serhat bende sizin DH'deki kullanıcı adınızın bonzsc olduğunun farkındayım.

Ayrıca ekran görüntüsündeki gnsnc'nin de burada Jonathan Pine adıyla hesabı olduğunun ve yaptığı Çin şakşakçılığına kimse tarafından yüz verilmeyince buradan sessizce gittiğinden de haberim var.
Cihazın bataryası 6000 ancak insanlar akıllı pil kapasitesi açık kullandığı için yaklaşık %10'u hiç kullanmıyor, 5300-5500 mAh civarında kullanıyor ve buna bende dahilim. Kapattığınızda 12-13 saatlere bile çıkabiliyor güç tasarrufu vs kullanıldığında. Üstelik böyle bir bataryayı 80 W ile anında şarj etmek sizin sayamadığınız bir artı.

Ekran boyutu ve göze hoş gelmesinde zaten Honor 400 daha iyi bunu kimse inkar edemez. Birisi premium görüntü verirken diğeri orta segment olduğunu belli ediyor.

Kusuru dediğiniz şey Türkiye için çok önemli. İnsanlar çekim gücü düşük yerlerde yaşıyor. Mesela bizim köyümüzde çoğu cihaz çekmez iken ben Instagram'da takılıyordum ve herkes benden hotspot istiyordu. Çünkü çekmiyor. Siz bu eksikleri saymazsanız yanlış yaparsınız. İzmir'in orta yerinde bile Vodafone çekmiyor. Babamın Exynoslu cihazından biliyorum.

Kamera olarak da Honor 400 daha üstün tüm testler ortada yani. YouTube'da yüzlerce video vardır bu 2 telefonun karşılaştığı. Video konusunda ise A56 daha üstün.

Yazılım güncellemesi olarak A56 üstün ancak bu cihazlara 6 sürüm güncelleme demek cihazın ölmesi demek. Şahsen hangi cihaz fark etmez güncelleme yapmam. Şuan akıcı ve iyiyse uzun yıllar öyle kullanırım zaten pek bir şey gelmiyor.

Dediğiniz o bildirim yerinde Hz düşüşü vs sizden duydum. Grubumuz bile var 1 kişi bile ondan bahsetmedi aylardır. Telefonu dinamik veya 120hz sabit kullanın asla düşmesi gibi bir şey yok.

Kasası plastik olduğu için vuruyorsunuz da elde iyi bir hissiyatı var. Elime A56 ve S24 FE'de aldım takoz gibi hissettiriyorlar. Aşırı ağırlar. Birisinde yüksek mAh olmasına rağmen daha narin hissettiriyor.

Bu gelen 100 W adaptörü satsan bile 2K eder yani. Samsung 45 W diye 300-500'e bulunabilir ama 80-100 W'lar pahalı iyileri.

Yani bu konu uzar da gider 2 cihaz da birbirinden iyi olduğu yerler var ve fiyatları yakın değil. Arada 3-4K fark var. Birisine çöp çekmek ise çok yanlış. Her yere çöp gibi yazıyorsunuz.

Ayrıca Honor 400'ün yazılımda nasıl şikayet geliyor nelerden bahsediyorsunuz? Bende bazen bir şeyler yazıyorum ama bir problem değil eklenmesi lazım gibi. Sizin gördüğünüz cihazda sorun yaratan yazılımsal sorunlar nedir benim göremediğim?

Son düzenleme:
A56 128. 256'lık olanı abime aldırdım oyun dışında dediğiniz şeyleri karşılar. (Oyun hakkında bir fikrim yok o yüzden öyle dedim)

Cihazın bataryası 6000 ancak insanlar akıllı pil kapasitesi açık kullandığı için yaklaşık %10'u hiç kullanmıyor, 5300-5500 mAh civarında kullanıyor ve buna bende dahilim. Kapattığınızda 12-13 saatlere bile çıkabiliyor güç tasarrufu vs kullanıldığında. Üstelik böyle bir bataryayı 80W ile anında şarj etmek sizin sayamadığınız bir artı.

Ben bu cihazın 6000 mAh olduğuna inanmıyorum. Nedense AB'deki 5300 MAh'lık varyant ile kalınlıktan ağırlığa en ufak bir şey fark etmiyor?

80W? Zamanında Xiaomi'nin birçok modeli vardı, 100 - 120W arasında şarj eden ve 1 yılın sonunda batarya değişimi gerektiren modeller. Şarj süresini tam hatırlamıyorum, buna kıyas yapamam.

Ekran boyutu ve göze hoş gelmesinde zaten Honor 400 daha iyi bunu kimse inkar edemez. Birisi premium görüntü verirken diğeri orta segment olduğunu belli ediyor.

Bunu herkes diyene kadar bende inanıyordum, ta ki canlı görene kadar. O kompakt ambiyansı verilen cihaz şu anki A56'dan yalnızca 5.7mm daha kısa ki yan yana konulduğunda boyut farkının öyle söylenen kadar devasa olmadığı anlaşılıyor.
Göze hoş gelmesi kişisel görüş, herkese göre değişebilir. Eline alana kadar ne olduğunu anlamıyorsun iki cihazın, 400'ü eline aldığında her Honor cihazda olan o adi plastik hissiyatı hemen dikkatini çekiyor zaten. Orta segment olduğunu belli ediyor dediğin cihaz 400 Pro'da bile olmayan Alüminyum çerçeveye sahip.

Dediğiniz o bildirim yerinde Hz düşüşü vs sizden duydum. Grubumuz bile var 1 kişi bile ondan bahsetmedi aylardır. Telefonu dinamik veya 120Hz sabit kullanın asla düşmesi gibi bir şey yok.

Reyondaki cihaz bu şekildeydi ve satış temsilcisi de bir şey diyemedi. Keşke kayda alıp burada paylaşsaydım.

Kasası plastik olduğu için vuruyorsunuz da elde iyi bir hissiyatı var. Elime A56 ve S24 FE'de aldım takoz gibi hissettiriyorlar. Aşırı ağırlar. Birisinde yüksek mAh olmasına rağmen daha narin hissettiriyor.

Siz sürekli hafifliği öne sürüyorsunuz da malzeme farkı var farkında mısınız? Biri komple plastik, diğeri cam + Alüminyum. Bi' zahmet ağırlık farkı olsun. Büyüklük konusunda zaten bi' tık büyük olduğunu söyledim.

Bu gelen 100W adaptörü satsan bile 2K eder yani. Samsung 45 W diye 300-500'e bulunabilir ama 80-100W'lar pahalı iyileri.

İyi de siz burada Samsung'un adaptörsüz kutusunu eleştiriyordunuz. Honor'un adaptörü zaten kutuda, değerinin bi' önemi var mı? Siz zaten telefon ücretini öderken adaptör maliyetini de ödediniz. Samsung'da da olsa iyi olurdu ama dediğim gibi 300 - 500₺ civarına halledilebilecek basit bir pürüz.

Yani bu konu uzar da gider 2 cihaz da birbirinden iyi olduğu yerler var ve fiyatları yakın değil. Arada 3-4K fark var. Birisine çöp çekmek ise çok yanlış. Her yere çöp gibi yazıyorsunuz.

Arada 3 - 4K₺ fark yok. Güncel fiyatlar ile 2274₺ fiyat farkı var. Eğer 128'liği hesaba katarsak fark 1255₺'ye kadar iniyor.

Her yere bir şey yazdığım yok, şu an burada aktifim. Sizin o DH konusunda Orta Doğu'nun en azılı Honor FanBoy'larına bi' şey anlatmakla vakit kaybedemem.

Ayrıca Honor 400'ün yazılımda nasıl şikayet geliyor nelerden bahsediyorsunuz? Bende bazen bir şeyler yazıyorum ama bir problem değil eklenmesi lazım gibi. Sizin gördüğünüz cihazda sorun yaratan yazılımsal sorunlar nedir benim göremediğim?

Özellikle bildirim sorunu, arka planda her uygulamayı hemen kapatması ve bazı uygulamaların stabil çalışmadığından bahsediliyor.

Son olarak ilk başta ülkeye 6 yıl güncelleme vaadiyle gelip üstüne sonradan "Aaa söylemeyi unuttuk, güncelleme desteği aslında 2 sürüm + 3 yıl güvenlikti." modunda takılan, ilk satış tarihinde "1 ay sonra fiyat 23 - 24K₺ olacak, acele edin hemen alın." tarzı müşterisini kandıran bir markadan bi' cacık olacağı yok. Halen Android 16 veremedi, bırak vermeyi Global güncelleme takvimi bile açıklanmadı. Rakip cihaz Android 16'nın üzerine ek güncelleme bile aldı.

Aslında burada biz boşa vakit harcıyoruz. Daha en başta Honor ve Samsung farklı deplasmanda markalar, bütçesinden tutun markanın toplam değerine kadar...

@Violett kamera yorumu sende kanka :).

Acik konusayim, ben cok sacma bir muhabbet oldugunu dusunuyorum. Ikisi ayni fiyatta olsaydi video performansindan dolayi A56 alirdim ancak 400 de hayli hayli alinir bir model. Ustte A56 lehine yazilmis madem, ben de 400 lehine olanlari yazayim:
  • Ekran: Kagit ustu ekran ozelliklerine cok girmeyecegim, herkes okuyabiliyor zaten. Daha yuksek cozunurluk, bariz daha ince bezellere sahip olmasi, yuksek frekansta PWM sunmasi ve 10-bit renk derinligi sunmasi 400'un ekranini daha one cikariyor.
  • Panel kalitesi: Genel panel kalitesinde de 400 ustun. A56'in HDR videolarda basarisi disinda bariz onde oldugu bir konu yok. 400 zirve parlaklikta hissedilir sekilde daha yuksek degerlere cikabiliyor, renk dogrulugu cogu senaryoda daha basarili ve sundugu renk araligi daha genis. A56'nin sunamadigi ozellikle mavi tonlarini sunabiliyor. 10-bit renk derinligi sayesinde de color banding yasamiyorsunuz. Ayrica Samsung'un baska bir kronik sorunu dusuk parlakliklara rakipleri kadar inememesi. Dusuk PWM de birlesince gece gozunuzu kor edebiliyor. Burada bariz bir ustunluk var.
  • Konu SoC oldugunda genelde CPU performansi one cikiyor ama SoC CPU'dan ibaret degil. GPU performansinda 400 daha basarili bir cihaz, daha verimli bir dugumden gecti. Modeminin de daha iyi oldugunu biliyoruz. Samsung modem konusunda hala Qualcomm seviyesine erisebilmis degil. 1580'in CPU performansi farkini hissetmek rendering gibi etkinliklerle olur. Ama Exynos yongalarin render performanslarini da goruyoruz. Birkac salise daha erken uygulama acip kapamak gibi hissetmenin zor oldugu bir fark disinda CPU farki biraz bosa dusuyor.
  • Hoparlorleri ozellikle yuksek frekanslarda daha yuksek seslere cikabiliyor. SPL ve LUFS skorlarinda da bunu gorebiliyorsunuz.
  • Gelelim yazilim noktasina. Senelerdir Samsung kullanan birisi olarak ben One UI'in goruldugu kadar kusursuz oldugunu dusunmuyorum. Ozellikle RAM yonetiminde berbat bir yazilim. Birkac uygulama acmamla cihaz ne olursa olsun eskilerin direkt yeniden yuklenmesi gerekiyor. Bugune kadar deneyimledigim hicbir baska yazilimda gormedim. Ek olarak asiri bloat barindiran ve senelerdir animasyonlari duzeltilememis bir arayuz. MagicOS'u uzun sure deneyimlemedigim icin sorunlarini bilemiyorum ama bahsettigim sorunlara sahip olmadigi da belli.
  • Bir de stanttaki bir urunun kasmasi gayet normal geliyor bana. Apple her telefon cikardiginda 30 tane video goruyoruz buna dair ve ben de tek tek isim veremesem de cok sahit oldum. Olduklarim da dusuk segmentler degildi sonucta.
  • Bu "lanet" iki telefonun kameralari da cok yakin. Bariz fark hissettigim seyler video kalitesi ve on kamerada A56'nin, telefoto cekimler ve naturellikte ise 400'un daha iyi olduguydu. Ama bahsettiklerim disinda birisi birisinden kesinlikle daha iyi diyemiyorum, kamera testlerinden bunu cikardim. Siz de izleyip kendinizce yorumlarsiniz.

Sen ne alirdin diye sorarsaniz cevabim: A56. Video kalitesine cok duskunum ve 400'un kasa kalitesi dumduz oyuncak gibi tasarlanmis. Bu modeli anladik diyelim (Asla anlamam.), hala Pro modellere bile benzer muamele cekilmesi uzucu. 500 dolar bir telefona bastan asagi plastik + temperli cam bir kasa yakismiyor.