Bütçe
20000

kutay

Başarılı
Merhaba, aktif olarak XG2431 kullanıyorum. Son zamanlarda çözünürlüğü yükseltmek istediğim için XG27UCS modelini Amazon üzerinden satın aldım. Monitörün altında çizgiler olduğundan dolayı iade ediyorum. Kısa süreli 4K deneyimimden pek memnun kaldığım söylenemez; ekran kartım yeterince güçlü değildi. Bu nedenle 2K bir monitör aramaya başladım. İlk olarak Samsung'un G61SD modelini beğendim fakat bütçemi aşıyor. G50SD modelinin ise parlaklık ve malzeme kalitesini beğenmedim. Bu durumu yabancı bir arkadaşımla konuşurken bana "VA ya da Mini LED bir monitör alabilirsin, fiyatları OLED'lerden çok daha uygun ve IPS'lerden daha iyi gözüküyor" dedi ve birkaç model önerdi. Lakin attığı modellerin hiçbirini Türkiye'de ne 2. el ne de sıfır olarak bulamadım. Bu nedenle önerilerinize açığım. İsteğim: 27inç 2K 144 Hz veya daha yüksek yenileme hızına sahip, nit değeri yüksek (min 450) ve kontrastı güzel bir monitör.

Merhaba, aktif olarak XG2431 kullanıyorum. Son zamanlarda çözünürlüğü yükseltmek istediğim için XG27UCS modelini Amazon üzerinden satın aldım. Monitörün altında çizgiler olduğundan dolayı iade ediyorum. Kısa süreli 4K deneyimimden pek memnun kaldığım söylenemez; ekran kartım yeterince güçlü değildi. Bu nedenle 2K bir monitör aramaya başladım. İlk olarak Samsung'un G61SD modelini beğendim fakat bütçemi aşıyor. G50SD modelinin ise parlaklık ve malzeme kalitesini beğenmedim. Bu durumu yabancı bir arkadaşımla konuşurken bana "VA ya da Mini LED bir monitör alabilirsin, fiyatları OLED'lerden çok daha uygun ve IPS'lerden daha iyi gözüküyor" dedi ve birkaç model önerdi. Lakin attığı modellerin hiçbirini Türkiye'de ne 2. el ne de sıfır olarak bulamadım. Bu nedenle önerilerinize açığım. İsteğim: 27inç 2K 144 Hz veya daha yüksek yenileme hızına sahip, nit değeri yüksek (min 450) ve kontrastı güzel bir monitör.

4K ve OLED alınmayacaksa hocam G65b önerebilirim. Öğrenci indirimi ile ne kadara düşüyor bilmiyorum.

1767993873867.webp

Parlaklığı 380 nit haberiniz olsun. IPS model tercih etmek isteseydiniz KTC H27E6 modeli vardı 480 nite kadar parlaklığı var. Kontrast oranı ise 1450:1 falan.

4K ve OLED alınmayacaksa hocam G65b önerebilirim. Öğrenci indirimi ile ne kadara düşüyor bilmiyorum.

1767993873867.webp

Çok teşekkürler.

KTC markasından ve distribütöründen hiç memnun kalmadım hocam. Ofis için, fiyatı uygun ve değerleri düzgün gözüktüğü için 6 adet almıştık. İndeks bilgisayar üzerinden aldığımız bu ürünlerin 5'i kısa sürede bozuldu. Değişim yapılan ürünlerin hepsi tekrar arıza yaptı, hatta ikinci kez değişim yapılan ürünlerden 3 tanesi yine bozuldu. Sonunda uğraşmamak için tüm monitörleri değiştirmek zorunda kaldık. Bu süreçte yasal haklarımızı sonuna kadar kullanmamıza rağmen, neredeyse zorla değişim ürünlerini almak durumunda kaldık. Bu yüzden bir daha KTC markasını tercih etmeyi düşünmüyorum hocam.

Xiaomi G PRO 27i modeli 2K miniled değerlendirilebilir kesinlikle.

Hocam ASUS'un VG27AQL5a (IPS bir ekran ama kontrastı iyi gözüküyor İspanyolca bir kanalın incelemesinden anladığım kadarıyla) ve attığınız modeli sipariş ettim hangisini daha çok beğenirsem diğerini iade edeceğim sonuca göre buraya yazarım çok teşekkürler.