crystallreed

Uzman
Merhaba,

20K bütçem var, aynı zamanda kuryelik de yapıyorum.
Kask kamerası olarak kullanmayı düşünüyorum, aynı zamanda kendi çapımda Kick platformunda yayın yapıyorum.

Önerilerinizde canlı yayın yapma ve Webcam özelliği olan bir kamera varsa ilk tercihim olur aynı zamanda eğer bütçe artırmak gerekirse elimden geleni yaparım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Hero13 ve Action5 arasında kararsız kaldım ancak şöyle bir durum var;
Hero13 Resmi yayın avantajı sunarken Action5 biraz daha manuel gerektiyormuş anladığım kadarıyla ancak şu anda DJI daha çok öneriliyor Hero13 aklıma yatandı ama yanlış bir tercih mi olur?

Kuryelik yaparken güvenlik amaçlı ve doğaçlama olayları kayıt alma.
Motosiklet ile sürüş yayınları düşünüyordum.
PC ile yayın yaparken halihazırda bulunan 720p 30FPS kameramın yerine Webcam olarakta kullanmak.

Hangisi dersin?

DJI osmo Action 4 combo al.

Kuryelik zor iş, hele gece... Yağmuru var, karanlık ara sokağı var, arkadan sıkıştıran taksicisi var. Gopro dediğin alet gündüz güneş varken iyi ama hava karardı mı çöp olur. DJI Action 4'ün içine öyle bir sensör koymuşlar ki, senin gözünün görmediği karanlıkta bile plaka okuyor. Yarın bir gün yoluma şu çıktı, bu beni sıkıştırdı dediğinde elinde kapı gibi net kanıt olur.

Bütçen 20k ise tek pille uğraşma. Git adventure combo paketini çek. İçinden 3 tane pil çıkıyor, bir de o pilleri topluca şarj eden kutusu var. Bir pil biterse öbürünü takarsın şarj kutusunu da cebine ya da motorun USB girişine bağlarsın, sen çalışırken piller arkada dolar. Şarj bitecek korkusu olmadan tüm mesaiyi kaydedersin.

Gopro alsan mikrofon takmak için ayrı aparat al, kılıf al, şunu al bunu al derken 20 bin liranın üstüne bir 5-10 bin lira daha eklemen lazım.

Yorumun ve önerin için teşekkürler. En önemlisi uzun vadede kesinlikle güvenlik. Ekstra olarakta doğaçlama çıkan olaylar.

Ancak diğer düşüncelerim için ne dersin?
Kuryeliğide elbet bir gün bırakıp daha fazla IRL tarzı yayınlara yönelmeyi düşünüyorum bunun için de Action4/5 gerekli şeylere sahip mi?
Hero13 içinde direkt resmi yayın sekmesi var KICK/Twitch RTPM girip laptop vs. gerektirmeden yayın verebiliyorsun.
Ne düşünüyorsun?

Haricinde Action 4 o kadar güzel yorumlamışsın ki şu an diyorum sadece kayıt ve kalite için kullanacak olsaydım şu an bu mesajı yazdıktan sonra en yakın satıcıya gidip alırdım. İnan iştahımı kabarttın Action 4 için.