Arkadaşlar merhaba, günlük kullanım için bir dizüstü bilgisayar alacağım. İş ve video izleme odaklı olacak oyun oynayan biri pek değilim. 20.000 üstüne çıkamıyorum. Gözüme çarpan Lenovo IdeaPad Slim 3, Intel Core i5-13420H, 16 GB isimli diz üstü bilgisayar oldu. Sizce nasıldır? Farklı önerileriniz varsa yazarsanız sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 19.000
- Makaleler
- 1
Gözünüze çarpan laptop gayet yeterli olur sizin için. Herhangi bir kronik sorunu olduğunuda görmedim ve ya duymadım. Gereksiz öneriler yapıp kafa ütülemeye gerek yok. IdeaPad Slim 3'ü alabilirsiniz.
Dediğiniz cihaz IPS panelli olan WUXGA modelse alabilirsiniz. IPS dışı panel almayın laptoplarda iğrenç oluyor sonra. Ayrıca bana göre dediğiniz kullanımlar için H değil de U serilere hatta AMD cihazlara yönelebilirsiniz çok daha ucuza, H serisi işlemcilerin güç tüketimi fazla olduğu için pil performansı da azalır.
Sadece alternatif olarak soyluyorum, 14 inç daha kompakt bir cihaz isterseniz daha uzun pil ömrüyle Acer'in bu makinesi de güzel.
RAM'i elle 16GB'a cikarttiginiz zaman Iris Xe'ye yükseliyor grafik karti da, performansi fazlasiyla yeterli oluyor, hafif oyunlari bile oynarsiniz.
Ama dedigim gibi ekstradan oneri olarak soyluyorum, 14 inc sevdalisiyim ben mesela, daha kucuk ekran isterseniz diye soyledim. Yok ben RAM takmakla ugrasamam vs. diyorsaniz dediginiz modeli alabilirsiniz. Dediginiz modelin bu oldugunu varsayiyorum:
Bu arada buyuk ekran isterseniz de D16 gordum bu paraya:
İslemci bir seri eski ama Huawei'nin ekrani kasasi dehset kalitelidir.
Sadece alternatif olarak soyluyorum, 14 inç daha kompakt bir cihaz isterseniz daha uzun pil ömrüyle Acer'in bu makinesi de güzel.
RAM'i elle 16GB'a cikarttiginiz zaman Iris Xe'ye yükseliyor grafik karti da, performansi fazlasiyla yeterli oluyor, hafif oyunlari bile oynarsiniz.
Ama dedigim gibi ekstradan oneri olarak soyluyorum, 14 inc sevdalisiyim ben mesela, daha kucuk ekran isterseniz diye soyledim. Yok ben RAM takmakla ugrasamam vs. diyorsaniz dediginiz modeli alabilirsiniz. Dediginiz modelin bu oldugunu varsayiyorum:
Son düzenleme:
B0LLD
Çalışkan
Hocam U serisi işlemcili ve IPS panelli ne önerirsiniz? Bütçe 20-22k civarıDediğiniz cihaz IPS panelli olan WUXGA modelse alabilirsiniz. IPS dışı panel almayın laptoplarda iğrenç oluyor sonra. Ayrıca bana göre dediğiniz kullanımlar için H değil de U serilere hatta AMD cihazlara yönelebilirsiniz çok daha ucuza, H serisi işlemcilerin güç tüketimi fazla olduğu için pil performansı da azalır.