Bütçe
20.000 TL

Yelleeror 2

Becerikli
Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 20.000 TL bütçem var. Şu an Logitech G29 kullanıyorum ve en büyük rahatsız olduğum konu dişli sistemi. Özellikle ETS2 gibi oyunlarda toprak yolda giderken dişlileri direksiyonda hissetmek artık canımı sıkıyor. Bu yüzden Direct Drive bir sete geçmek istiyorum.

Bütçem şu şekilde:
  • G29'u yaklaşık 15.000 TL'ye satacağım.
  • Üzerine maksimum 5.000 TL civarı ekleyebiliyorum.
  • Toplam bütçem yaklaşık 20.000 TL.
Kafam çok karıştı. Baktığım seçenekler:
  • Moza R3
  • PXN VD4
  • PXN VD6
  • PXN V10 Pro
  • PXN V10 Ultra
Sorun şu ki, Moza R3 ile VD4/VD6 tarafında genelde ikinci elde debriyaj ve H vites olmuyor. Bunları sonradan almak da benim için ciddi ek masraf.

V10 Pro'da debriyaj var ama pedal ve direksiyon kalitesi beni çok tatmin etmiyor. V10 Ultra'nın pedalları daha iyi görünüyor ancak onda da debriyaj yok.

En çok oynadığım oyunlar ETS2 ve Assetto Corsa. ETS'de H vites kullanmayı seviyorum ama bir yandan da artık Direct Drive'a geçmek istiyorum. Maalesef hem kaliteli DD hem de komple H vites + debriyajlı bir sistemi bu bütçeye sığdıramıyorum. Zaten yeni alacağım seti de 2. el KFG var şekilde alacağım.

Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız?
  • Moza R3 alıp bir süre debriyajsız mı kullanırdınız?
  • PXN VD4/VD6 mı tercih ederdiniz?
  • Yoksa V10 Pro/Ultra mı daha mantıklı olur?
Bu bütçede gözden kaçırdığım başka marka/model varsa onları da önerebilir misiniz? Gerçek kullanıcı deneyimleri benim için çok değerli.

Şimdiden teşekkür ederim.

Selam arkadaşlar,

Yaklaşık 20.000 TL bütçem var. Şu an Logitech G29 kullanıyorum ve en büyük rahatsız olduğum konu dişli sistemi. Özellikle ETS2 gibi oyunlarda toprak yolda giderken dişlileri direksiyonda hissetmek artık canımı sıkıyor. Bu yüzden Direct Drive bir sete geçmek istiyorum.

Bütçem şu şekilde:
  • G29'u yaklaşık 15.000 TL'ye satacağım.
  • Üzerine maksimum 5.000 TL civarı ekleyebiliyorum.
  • Toplam bütçem yaklaşık 20.000 TL.
Kafam çok karıştı. Baktığım seçenekler:
  • Moza R3
  • PXN VD4
  • PXN VD6
  • PXN V10 Pro
  • PXN V10 Ultra
Sorun şu ki, Moza R3 ile VD4/VD6 tarafında genelde ikinci elde debriyaj ve H vites olmuyor. Bunları sonradan almak da benim için ciddi ek masraf.

V10 Pro'da debriyaj var ama pedal ve direksiyon kalitesi beni çok tatmin etmiyor. V10 Ultra'nın pedalları daha iyi görünüyor ancak onda da debriyaj yok.

En çok oynadığım oyunlar ETS2 ve Assetto Corsa. ETS'de H vites kullanmayı seviyorum ama bir yandan da artık Direct Drive'a geçmek istiyorum. Maalesef hem kaliteli DD hem de komple H vites + debriyajlı bir sistemi bu bütçeye sığdıramıyorum. Zaten yeni alacağım seti de 2. el KFG var şekilde alacağım.

Siz olsanız benim yerimde ne yapardınız?
  • Moza R3 alıp bir süre debriyajsız mı kullanırdınız?
  • PXN VD4/VD6 mı tercih ederdiniz?
  • Yoksa V10 Pro/Ultra mı daha mantıklı olur?
Bu bütçede gözden kaçırdığım başka marka/model varsa onları da önerebilir misiniz? Gerçek kullanıcı deneyimleri benim için çok değerli.

Şimdiden teşekkür ederim.
PXN VD 6 burada en iyi seçenek gibi gözüküyor; bütçeyi eritmek istemiyorsanız V10 Ultra'da yeterli gelecektir ama R3 biraz daha başlangıç için, en az R5 almanız lazım, denk olması için diğerleri ile.

Devri geçti. Direct Drive seçenekler aynı fiyattayken bir esprisi yok. VD4 almaya çalışın. Debriyajı ve vitesi daha sonra ya da taksitle alırsınız. VD4'ün malzeme kalitesi diğer seçeneklerden iyi.

Anladım hocam bakacagım bır de açıkçası suanlık VD4'un hiç 2.el pıyasası yok gıbı bir şey.

Hocam konustum vallahi da adam Sakarya'da gel otobusle falan dedı hiç ugrasamam vallahi sızce onerı ılanınız var mı yardımcı olabılırsenız? Bir de kendı ılanımı bırakıyorum sızce kaca gıder?
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...paign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269
İstanbuldaysanız buna da bakın.

G29'un benim gözümde 5 kuruşluk değeri yok o yüzden 2. ellerini de takip etmiyorum.