20.000 TL'ye kadar 2K 27 inç 240 Hz monitör tavsiyesi

Bütçe
20.000 TL

alifurkansimsek

Çalışkan
Merhaba herkese,

20.000 TL civarı bütçeyle alınabilecek;
  • IPS
  • 27 inch
  • 2K Çözünürlük
  • En az 240 Hz. Yenileme hızı
  • HDR destekleyen
  • Düşük gecikme hızı
  • sRGB oranı yüksek
Bir monitör arıyorum. Genellikle video kurgu, grafik tasarım ve oyun oynuyorum. Dizi - film bu aralar salsam da ara ara bakıyorum.
OLED'den kaçınıyorum çünkü bu bütçeyle sağlam bir OLED bulamam (Samsung'un G6 modeli hariç ki o da giriş seviye) ve OLED'lerin risklerinden kaçınıyorum. Metinde sorun, artık yok denecek kadar az da olsa OLED burn olaylarından da çekiniyorum.

Benim bulduğum ve size danışmak istediğim birkaç model var;

Bu ikisi arasındaki farklar renk doğruluğu gibi gözüküyor. Sizlerin de değerli görüşlerini ve tavsiyelerini almak isterim.

Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürü bir borç bilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Önerdiğin monitörlerin özelliklerini inceledikten sonra, 20.000 TL bütçenizle alabileceğiniz iki modelle ilgili karşılaştırmalar sağlayabilirim.

1. Asus ROG Strix XG27ACMG
- Panel Tipi: IPS
- Boyut: 27 inç
- Çözünürlük: 2K (QHD)
- Yenileme Hızı: 240 Hz
- Gecikme Süresi: 1 ms
- HDR Desteği: Var
- sRGB Renk Alanı: Yüksek renk doğruluğu (genellikle %99 sRGB)
- Özellikle Oyun İçin: Evet, oyuncu odaklı tasarım.

2. Asus TUF Gaming VG27AQML1A
- Panel Tipi: IPS
- Boyut: 27 inç
- Çözünürlük: 2K (QHD)
- Yenileme Hızı: 270 Hz (Overclock ile)
- Gecikme Süresi: 1 ms
- HDR Desteği: Var
- sRGB Renk Alanı: Yüksek, genellikle %99 sRGB

Karşılaştırma ve Tavsiye:
  • Yenileme Hızı: Asus TUF modeli, 270 Hz ile daha yüksek bir yenileme hızına sahip, bu oyun performansı için avantajlı olabilir.
  • Renk Doğruluğu: ROG Strix modelinin tasarımı ve üretimi genellikle daha iyi renk doğruluğu sunabilir, özellikle profesyonel grafik tasarım ve video kurgu için önemlidir.
  • Fiyat: Fiyatları kontrol etmenizi öneririm, TUF modeli genellikle daha uygun fiyatlı olabilir.

Sonuç:
  • Eğer oyun önceliğinizse ve daha yüksek bir yenileme hızı arıyorsanız, Asus TUF Gaming VG27AQML1A iyi bir seçenek.
  • Grafik tasarım ve video kurgu yapıyorsanız, Asus ROG Strix XG27ACMG'yi tercih etmek daha mantıklı olabilir.

Her iki model de ihtiyacınıza yanıt verebilir. Bütçe ve kullanım senaryonuza göre karar vermek en iyisi olacaktır.

Amazon'dan XG27ACMG modelini satın aldım. Ölü pikselle geldi birkaç tane. Monitör güzeldi ama ölü piksel nedeniyle iade ettim birebir değişim istedim; değişimde sıfır gelen ikinci üründe de panelde mor bir renk bozukluğu vardı ve cihaza görüntü gelmiyordu. Sadece açılışta marka logosu ekranı gözüküyor onda da bu mor renk sorunu vardı ardından da cihaza görüntü gelmedi. Bu sefer ücret iadesi isteyerek iade ettim.

Bu monitor sorunum çok uzadı gerçekten baygınlık geçireceğim. Forumda yardımcı olacak arkadaşları konu altına bekliyorum. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…