Bütçe
20.000 TL
20K fiyata sıfır pek mümkün değil fiyatı aşman gerekecek. Yoksa ikinci el parça kovalaman lazım. Sana tek tek parça olarak ve toplu sistem olarak önereyim. Aralarından kararı sen verirsin;

Toplama Sistem:

Bu sistem 23.104,53 TL civarı tutuyor. Ben tek tek parça ile uğraşmam dersen en uygun hazır sistemlerde aşağıdaki gibi;

Hazır Sistemler:

https://www.sinerji.gen.tr/sinerji-...r4-512gb-nvme-m2-ssd-sistem-tavsiyesi-p-56352 (50 Serisi kartları asla önermiyorum bütçeniz yoksa biraz daha bekleyip daha iyisini almanızı tavsiye ederim.)

İşlemci:
Anakart:
RAM:
SSD:
Soğutucu:
Kasa ve PSU(içindeki psu sanki iyi idi diye hatırlıyorum ancak emin değilim @Yusuf7878 hocama sormak lazım tekrar):
Total 16300 civarı yapıyor kalan paraya 1660super/ti falan bulunabilir ikinci elde.

@CanPatrioTic PSU nerde hocam?

Aslında ikinci ele güvenemiyorum belki ekran kartı ikinci el onun dışında sıfır alabilirim.
Pardon hocam kasayı psulu sanmışım.

Fiyat 25 küsüre kadar çıkıyor. Tercih sizin tabii ki.

İşlemci:
Anakart:
RAM:
SSD:
Soğutucu:
Kasa ve PSU(içindeki psu sanki iyi idi diye hatırlıyorum ancak emin değilim @Yusuf7878 hocama sormak lazım tekrar):
Total 16300 civarı yapıyor kalan paraya 1660super/ti falan bulunabilir ikinci elde.
Arkadaşın önerdiği sistem DDR5 ileriye dönük daha avantajlı olacaktır.

İşlemci:
Anakart:
RAM:
SSD:
Soğutucu:
Aslında mantıklı geldi bana da. İleriki aylarda ekran kartı yükseltmesi yapabilirim. Öneriniz için teşekkürler.

DDR5 mi toplamayı düşünüyorsun.
DDR5 bu fiyata zor ama arkadaşın dediği gibi ekran kartını biraz düşük tutup ikinci el alırsam evet.

İşlemci:
Anakart:
RAM:
SSD:
Soğutucu:
Aslında kinci el RTX 2060 alabilir.