Bütçe
20.000 TL
Cok kafam karisti ya kararsiz bir insanim bu konularda halbuki not almaktan baska hiçbir şey yapmayacagim. Simdi de diyorum ki bütçe arttirip 29K'ye Air M3 mu alsam bu sefer de ustune 5K koy direkt Air M4 al diyor bir tarafim ne yapacagimi bilemedim.

Cok kafam karisti ya kararsiz bir insanim bu konularda halbuki not almaktan baska hiçbir şey yapmayacagim. Simdi de diyorum ki bütçe arttirip 29K'ye Air M3 mu alsam bu sefer de ustune 5K koy direkt Air M4 al diyor bir tarafim ne yapacagimi bilemedim.

Bu arada tamamen kisisel tercih olarak Samsung ve iPad disindaki tercihleri eledim.

Vallahi cok dusunmemek gerek ben A16 alip geciyorum zagg kalemiyle birlikte yoksa bu ustune 5K koy sunu al diye diye cikacak 40K'ye yardimci olan herkese tekrardan teşekkür ederim sağ olun. Gelince kalem hakkinda yorumlarimi yazacagim, almayi dusunen varsa ipucu olur.

Son düzenleme:
@Wörwind dediğin gibi iPad A16 ve kalemi al geç hocam :).

Kullanıcı yorumunu bekliyor olacağım 😇.
Hocam elime ulasali biraz oluyor yogunluktan pek aklima gelmedi burasi. Ben Zagg kalemi iade ettim su anda Pencil USB C'nin elime gelmesini bekliyorum. Neden iade ettin diye soran olursa soyle aciklayayim; yazim hissiyati olsun tablete yapisma ozelligi falan gayet guzeldi evet ama bi dusundum dedim ben niye bunu aldim ki Ipad almisim bari Apple Pencil de alayim dedim. Tabi sadece bu yuzden degil almadan once pek arastirmamistim sonra incelemelerini falan izledim insanlar 1 yil olmadan bozuldu, bazen eslesmiyor gibi yorumlarda bulunmuslar. Benimde icime kurt dustu dedim 2K fazla vereyim kafam rahat olsun diye. Oyle yani belki kalemi sorunsuz sekilde uzun sureli kullanacaktim ama icim rahat etsin dedim. Hatta yazis hissiyati su an alacagimdan daha iyi bile olabilir yani bilmiyorum gelince anlariz onu tabi.

@Wörwind anladım hocam, içinize nasıl sinecekse o şekilde yapın :).

Peki kalemden ziyade cihaz ile ilgili deneyiminiz nedir? iPadOS ve cihazın işlem hızı nasıl?

@Wörwind anladım hocam, içinize nasıl sinecekse o şekilde yapın :).

Peki kalemden ziyade cihaz ile ilgili deneyiminiz nedir? iPadOS ve cihazın işlem hızı nasıl?
60 Hz ister istemez fark ediliyor ama oyun falan oynamayacağım için beni etkileyen bir şey yok. Onun dışında lamine ekran olmaması falan çok anlamadım yani, daha önceden lamine ekran kullanmış kişiler belki farklı düşünür ama bence not almak için gayet iyi yani düz tablet. Arayüze alışmak benim için biraz zor oldu fakat zamanla daha da iyileşir diye düşünüyorum. İşlem hızına gelirsek ağır bir program kullanmadım, o yüzden belki değerlendirmem pek doğru olmaz ama şu ana kadar bir donma, kasma falan hiç bir sıkıntı yaşamadım. Bence amacınız not almak, video izlemek falan yani gündelik kullanım ise ve Apple da olsun istiyorsanız direkt alabilirsiniz.

Arkadaşım da S10 FE almış bu arada, o da benzer fiyatlardaydı bununla. Yanında kalemi de geliyor onun ve o da gayet güzeldi. Hatta teknik özellik olarak benimkinden daha üstte zaten ayrıca 13 inç yani büyük bir tablet. Kalemi de hiç ses çıkarmıyordu valla yazarken, bir benimki gelsin onu da değerlendiririz de Samsung'un kalemi gayet iyi duruyordu yazı yazmak için. Yani bence bu da tercih edilebilir bir seçenek, açıkçası biraz kişiselle kayıyor bu durum. Ben Apple olsun, uzun yıllar sıkıntısız kullanayım istedim çünkü en baştan beri belirttiğim gibi kullanım amacım not alma gibi çok basit bir işlem. Ayrıca ileride iPhone alırsam ufak bir ekosistemim olur diye düşündüm.

Son düzenleyen: Moderatör: