- Makaleler
- 1
Selamlar, derin uzay ve gezegenleri görmek istiyorum.
@DarthGorsoySelamlar, derin uzay ve gezegenleri görmek istiyorum.
Baya iyi bu hocam. S30 alacaktım Seestar fakat bu baya uygun beğendim. Bunu alacağım büyük ihtimalle hocam. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için tekrarlar.Müsait olunca bakınıp göz atacağım.
@RamKokusuSeven
Teleskoplar büyük cihazlar ve bu cihazları alıp öylece kullanmak insanı deli edebilir. GoTo yok, hedefi elle bulman lazım ve bu da yeni başlayan birisi icin zorlar. Beni zorlamaz hen hep manuel buluyorum ama yeni başlayan birisi soğur.
Bunlari taşıyan tripod sistemleri cogunlukla dandirik olduğu icin yine başını ağrıtır. Gözlem icin guzel teleskoplar (parasını verip kullanayım diyecegin) 45.000 - 60.000 bandından başlıyor. Bana sorarsan butceni harcama ve üzerine koymaya devam et. 20 bin butce varsa 30 bine kadar devam et çünkü o bütçede sıfır ya da sıfır kadar temiz ve birkac aylik Dwarf Mini'ler var. Küçücük fakat akıllı. Telefonunu bagla, istediğin hedefi gir ve cekmeye basla. Anlık görüntü ekranına geliyor.
Eki Görüntüle 269202
Bu cihazlar ile uzun sureler entegrasyon toplarsan mis gibi işler çıkartırsın. Hem derin uzay, hem Ay hem hem de özel filtresi sayesinde Güneş çekebilirsin. Hepsi icinde geliyor ve bir tusla aktif oluyor. Hatta bu cihaz ışık kirliliğinde ve Ay ışığında çekim yapmak icin dar band filtre bile barindiriyor. Nebula cekerken aktif ediyorsun, ışık kirliliğinden gelen ışık boyu ve Ay ışığını görmüyor, yalnızca Nebula'dan ışık topluyor. Galaksiler için görünür ışıkda da cekiyor, kalibrasyon karelerini de kendi alıyor.
Daha detayli inceleyebilirsin
![]()
DWARF mini Smart Telescope - DWARFLAB
Meet the DWARF mini. DWARFLAB builds smart telescopes that make astrophotography accessible to everyone.www.dwarflab.com
Baya iyi bu hocam. S30 alacaktım Seestar fakat bu baya uygun beğendim. Bunu alacağım büyük ihtimalle hocam. Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için tekrarlar.
Önerdiğiniz teleskop sadece Sahibinden'de mi var Türkiye için?S30 daha iyi bir cihaz fakat daha pahali. Bu cihaz oldukca uygun diğerleri arasından.
Önerdiğiniz teleskop sadece Sahibinden'de mi var Türkiye için?
Peki gezegenleri ve küçük bile olsa nokta gibi bile olsa M87 veya TON 618 gözlemlenir mi?Evet ne yazik ki. Astro gruplarında da satanlar vardır Facebook üzerinden.
Peki gezegenleri ve küçük bile olsa nokta gibi bile olsa M87 veya TON 618 gözlemlenir mi?