Bildiğiniz gibi Gürcistan sınırda uçağımız düştü ve içindeki 20 tane aslanlar gibi askerimiz şehit oldu. Peki milli yas ilan edildi mi? Cevap: Hayır.

Eğer ki gerçekten şehitlere duyulan bir saygı ve sevgi olsaydı zaten "Çözüm (!) Süreci" gerçekleşmezdi. Çözüm Süreci değil İhanet Süreci olarak adlandırdığımız bir dönemde ne yazık ki çıkarlara ters düştüğü için de yas ilan edilmiyor olabilir. Ne de olsa helva sizin evde kavrulmadığı sürece size hep tatlı gelecektir.

Son düzenleme:
Yazıp yazıp siliyorum ama 20 tane gencecik askerin, hem de sınır ötesi bir görevdeyken, tek bir olayda, toplu halde can vermesi sıradan bir kaza değildir. 15 Temmuz'da, maden kazasında ya da büyük bir terör saldırısında verilen kayıplar kadar ağır, ulusal bir yıkımdır.

Yas nedir? devletin "sizin acınız bizim acımızdır" demesinin en yüksek seviyedeki resmi yoludur. Yas tutmak o askerlere ve ailelerine karşı duyulan vefayı, minneti ve onların fedakarlığını bir an olsun bile olsa ülkenin tüm kurumlarıyla onurlandırmaktır.

Biz, yabancı bir ülkenin lideri (ARAP)vefat ettiğinde, ya da dost bir coğrafyada doğal afet yaşandığında bayraklarımızı yarıya indiriyoruz. Ancak, kendi vatanımız için görev yapan 20 evladımız şehit olduğunda, hiçbir şey olmamış gibi devam etme kararı alıyoruz, onları onurlandırmıyoruz. Lanet olsun bunlara, lanet olsun böyle sisteme!

İçimizdeki düşman mevki makam sahibi kişilerden oluşuyor. İntikam duygunuzu kalbinizden silmeyin. Türk askerini hapislere atarken sevinç kahkahalarına boğulanlar Milli Yas ilan eder mi zannediyorsunuz? Bir asker olsam muhtemelen bu yaşananlar karşısında kendimi tutamazdım. Vatanı koruyana saygısı olmayanlara asla tahammül edemezdim.

Son düzenleme:
Ne zaman böyle bir haber görsem Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi aklıma gelir.

Başka yorum yapamam, yapmaktan korkuyorum. Çünkü, yaparsam arkamda hiç kimse olmayacak.
(...) Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dâhilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri, şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. (...)

Özellikle şehit haberleri çok az ilgi görüyor. Çoğu kişi ben de dahil olmak üzere bu haberleri göremiyor, bilmiyor bile. Genel bir problem var millette, asıl olay yas ilan edilip edilmemesi değil zaten. Ha o alakası olmayan şeylerle ilgili yas ilan edenleri zaten konuşmayalım bir zahmet.

ama asker uçan tabutu kullanmak zorunda!
Katilmiyorum. TSK ve ozellikle Turk Hava Kuvvetleri modernize ve bakim konusunda dunyanin en iyilerindendir. Ayrica C-130 en saglam ve guvenilir nakliye ucaklarindan biri, sabikasi neredeyse hic yok.
Düşen uçak 57 - 62 yaşlarında ve 2012'li yıllarda Suudi Arabistan envanterinden ikinci el olarak alındı. Neden aman para çok gitmesin!?
Askeri araclarda yas sistemi cok daha genis. Dunyadaki cogu ulke (ABD, Rusya dahil) hala cogunlukla minimum 20-30 yillik ucaklar kullaniyor. Turkiye'de hala 30-40 yillik F-16'lar modernize edilip kullaniliyor.

Katilmiyorum. TSK ve ozellikle Türk Hava Kuvvetleri modernize ve bakim konusunda dunyanin en iyilerindendir. Ayrica C-130 en saglam ve guvenilir nakliye ucaklarindan biri, sabikasi neredeyse hiç yok.

TSK'nın modernize etme kapasitesinin bende farkındayım. Ancak metal yorgunluğu gibi bir gerçek de var. Bu senin dediğin bir Tofaş Şahin'in içini modern sistemlerle yenileyip aynı dış kaportayı kullanmasına benziyor.

Askeri araclarda yas sistemi cok daha genis. Dunyadaki cogu ulke (ABD, Rusya dahil) hala cogunlukla minimum 20-30 yillik ucaklar kullaniyor. Türkiye'de hala 30-40 yillik F-16'lar modernize edilip kullaniliyor.

F-16'larda bir risk yok, en kötü fırlatma koltuğu seçeneği var. Ayrıca yaşlı kargo uçakları halen kullanılsa da bu onun kullanılmasını haklı çıkarmıyor. İngiltere bile daha 30 yaşına ulaşmayan C-130J'leri bize sattı ve 2026 başında bize teslim edilecek. Bizimkilerde bunu başarı olarak yutturuyor.

En başta sorgulanması gereken A400M'in üretici ortağı olmana rağmen neden 10 uçakla yetindiğimizdir.

TSK'nın modernize etme kapasitesinin bende farkındayım. Ancak metal yorgunluğu gibi bir gerçek de var. Bu senin dediğin bir Tofaş Şahin'in içini modern sistemlerle yenileyip aynı dış kaportayı kullanmasına benziyor.
Nakliye ucaklari 50-60 senede metal yorgunlugundan parcalanacak ucaklar degil. Oyle olsa bunu THK mutlaka bizden once farkederdi.
Ayrıca yaşlı kargo uçakları halen kullanılsa da bu onun kullanılmasını haklı çıkarmıyor.
Turk Hava Kuvvetleri emin olmadigi veya problem cikarabilecegi bir ucagi ucurmaz. Her ne kadar THK'nin lojistik havacilik anlaminda bir reform gecirmesi gerektigini ve butcenin siyasi emeller icin bosa harcandigini kabul etsem de, bu ucaklar global ve ozellikle Turk askeri havaciligi acisindan gayet saglikli ucaklar.
İngiltere bile daha 30 yaşına ulaşmayan C-130J'leri bize sattı ve 2026 başında bize teslim edilecek. Bizimkilerde bunu başarı olarak yutturuyor.
En başta sorgulanması gereken A400M'in üretici ortağı olmana rağmen neden 10 uçakla yetindiğimizdir.
C-130J harika bir ucak. ABD ordusunda en cok bulunan nakliye ucagi oldugunu da belirteyim. Ha bunun yerine benzer bir butceyle 7-8 adet A400M alinsa daha iyi olabilirdi belki, fakat ben THK'nin son yillarda genel anlamda yaptigi genislemeye ozellikle bu vahim olaydan sonra daha cok onem verecegini (ozellikle lojistik anlamda) dusunuyorum. Cunku Turkiye filosuna yaptigi son buyuk yatirimda askeri anlamda daha icine kapanik bir ulkeydi ve envantere eklemeler buna gore yapilmisti. Fakat gunumuz Turkiyesi askeri anlamda daha mudaheleci bir ulke ve son zamanlarda yapilan yatirimlara daha sert yuklenmek sart.