16787

Becerikli
Selam. 200m² dükkanım var. 40 senedir deden kalma şekilde market olarak devam etmekte. Siz de biliyorsunuz ki şu an her yerde 3 harfli marketler var. Dükkanın bulunduğu yerde olan dükkanları sayayım siz ona göre ne yapılabilir düşünürseniz daha iyi olur.
  • Esnaf marketçi 2 tane
  • Kuruyemişçi
  • Perdeci
  • Fırın 3 tane
  • Berber 4 tane
  • Yufkacı
  • Kuyumcu 3 tane
  • Elektronikçi 2 tane
  • Kahvehane 2 tane
  • Klimacı
  • Manav 4 tane
  • Kasap 2 tane
  • Tavukçu 4 tane
  • Züccaciye 3 tane
  • Giyim dükkanı
  • Terzi 2 tane
  • Spor salonu
  • 3 harfli market 5 tane
  • Oto yıkama 2 tane
  • Çiğ köfteci 2 tane
  • Dönerci 4 tane
  • Kebapçı 3 tane
  • Emlakçı & Sigortacı
  • Kokoreç& tantunici
Genel olarak bu dükkanlar var. Hepsi birbirine yürüme mesafesinde. Aklıma bir türlü farklı bir iş fikri gelmiyor siz olsanız ne yapardınız?

Benim 200 m^2 dükkanım olsa gitar yapım atölyesi yapardım, ihracatçılar birliğine üye olup vergisiz hammadde alıp yurt dışı piyasasına Türk malı gitar satmak isterdim. Bir kenarında da manyetik (guitar pickup) sarar, elektronik devrelerle opamp vesaire kullanarak preamp yapmaya çalışırdım büyüteçli masa lambasıyla.

Kısacası yapmak istediğin bir iş olması lazım yoksa şu anki dedenin marketi gibi bir gün tarihi geçer ya da hiç tutunamayabilirsin.

Benim 200 m^2 dükkanım olsa gitar yapım atölyesi yapardım, ihracatçılar birliğine üye olup vergisiz ham madde alıp yurt dışı piyasasına Türk malı gitar satmak isterdim. Bir kenarında da manyetik (guitar pickup) sarar, elektronik devrelerle opamp vesaire kullanarak preamp yapmaya çalışırdım büyüteçli masa lambasıyla.

Kısacası yapmak istediğin bir iş olması lazım yoksa şu anki dedenin marketi gibi bir gün tarihi geçer ya da hiç tutunamayabilirsin.

Bulunduğum mahalle o kadar eski kafalı ki gitar falan hiç iş yapmaz. Birkaç kişi PC kafe, internet kafe açtı geri kapattılar. Böyle hem satılacak şeyin ucuz olması lazım hem de klasik şeyler olması lazım. 25 kuruş nerede ucuzsa oraya kadar 4 mahalle yürümeye üşenmeyecek tipler bulunduğum mahalleli.

Selam. 200m² dükkanım var. 40 senedir deden kalma şekilde market olarak devam etmekte. Siz de biliyorsunuz ki şu an her yerde 3 harfli marketler var. Dükkanın bulunduğu yerde olan dükkanları sayayım siz ona göre ne yapılabilir düşünürseniz daha iyi olur.
  • Esnaf marketçi 2 tane
  • Kuruyemişçi
  • Perdeci
  • Fırın 3 tane
  • Berber 4 tane
  • Yufkacı
  • Kuyumcu 3 tane
  • Elektronikçi 2 tane
  • Kahvehane 2 tane
  • Klimacı
  • Manav 4 tane
  • Kasap 2 tane
  • Tavukçu 4 tane
  • Züccaciye 3 tane
  • Giyim dükkanı
  • Terzi 2 tane
  • Spor salonu
  • 3 harfli market 5 tane
  • Oto yıkama 2 tane
  • Çiğ köfteci 2 tane
  • Dönerci 4 tane
  • Kebapçı 3 tane
  • Emlakçı & Sigortacı
  • Kokoreç& tantunici
Genel olarak bu dükkanlar var. Hepsi birbirine yürüme mesafesinde. Aklıma bir türlü farklı bir iş fikri gelmiyor siz olsanız ne yapardınız?
Bilgisayarcı dükkanı aç. Arkaya bir sürü eski bilgisayar koy.

Ayakkabı, tişört, alt üst giyim, mont, kolye, küpe, gibi biraz da böyle yeni nesil ürünleri sattığın bir marka açabilirsin. İnternet satışın da olur. Kendi tasarımını yaptırıp tişörtlerin üstüne basarsın, kendi markan olur.

PS kafe açabilirsin, hatta biraz yenilik katıp sadece PS değil, Nintendo Switch gibi el konsollarını da koyarsın. Küçükte bir cafe, tost, çay kek, abur cubur.

Bilgisayarcı dükkanı aç. Arkaya bir sürü eski bilgisayar koy.

O vardı yazmamışım. Adam açtı biraz durdu tamirat falan da yapıyordu iş olmadı geri kapattı.

Kardeşim tutturmuş ben devam edeceğim diyor. Babam da ben de kiraya vermek istiyoruz fakat illa ben devam ettireceğim diyor.

Ayakkabı, tişört, alt üst giyim, mont, kolye, küpe, gibi biraz da böyle yeni nesil ürünleri sattığın bir marka açabilirsin. İnternet satışın da olur. Kendi tasarımını yaptırıp tişörtlerin üstüne basarsın, kendi markan olur.

PS kafe açabilirsin, hatta biraz yenilik katıp sadece PS değil, Nintendo Switch gibi el konsollarını da koyarsın. Küçükte bir cafe, tost, çay kek, abur cubur.

Dediğim gibi mahalle biraz eski kafalı. O da önceden vardı kapandı.