1000Mbps OLT'yi meşgul edecek bir hız gibi kavranabiliyor müşteri temsilcisi tarafında. Bundan dolayı önce 200 alın, sonra yenilersiniz demişlerdir. Kısaca kendi adına yazılacak satışı garantilemiş.
200 aldığınıza göre altyapınız FTTB değil, FTTH. Bu sebeple 1000 alabilmeniz için önünüzde müşteri temsilcisi dışında bir engel bulunmuyor. İnternet üzerinden pakete başvurmayı deneyin, eğer arayıp veremeyiz falan derlerse de orada biraz konuşup yaptığınız işlerden vs. bahsedin. İkna etmeye çalışın, verebilirsiniz dediniz vs. deyin. Hayır derse müdürlüğe kesinlikle gidin.
Bana kalırsa aile kullanıcıları için 1000Mbps hızı gereksiz bir hız. Mobil odaklı iyi bir deneyim versin diyorsanız 500 yeterli olur, 200'de yeterli olur. Hayır, ben spesifik bazı şeylerle ilgileniyorum. Kendi deneyimim etkilenmesin, 1Gbps almak istiyorum diyorsanız orası size kalmış bir durum. Çoğu mobil cihaz, gigabit interneti şuan sağlıklı bir şekilde wireless üzerinden alamıyor çünkü.
Edit: Bu işlemi Temmuz zammı öncesinde taahhütlü olacak şekilde yapmanızı öneririm. Temmuz ayında zam bekleniyor.