Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Batukoc99

Çalışkan
Selam,

Türk Telekom'dan 200 Mbps internet hizmeti alıyorum. Bağlantı yapılırken altyapı yeniydi ve bu hızın başlangıç olarak verildiği, ileride 1 Gbps geçiş yapılabileceği söylendi.

Daha sonra 1 Gbps hıza geçen kullanıcılar varsa, süreci paylaşabilir mi? Eve yeni bir hat mı çekiliyor, geçiş süreci nasıl ilerliyor ve gerçekten geçmeye değer mi?

Bilgi veren herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
1000Mbps OLT'yi meşgul edecek bir hız gibi kavranabiliyor müşteri temsilcisi tarafında. Bundan dolayı önce 200 alın, sonra yenilersiniz demişlerdir. Kısaca kendi adına yazılacak satışı garantilemiş.

200 aldığınıza göre altyapınız FTTB değil, FTTH. Bu sebeple 1000 alabilmeniz için önünüzde müşteri temsilcisi dışında bir engel bulunmuyor. İnternet üzerinden pakete başvurmayı deneyin, eğer arayıp veremeyiz falan derlerse de orada biraz konuşup yaptığınız işlerden vs. bahsedin. İkna etmeye çalışın, verebilirsiniz dediniz vs. deyin. Hayır derse müdürlüğe kesinlikle gidin.

Bana kalırsa aile kullanıcıları için 1000Mbps hızı gereksiz bir hız. Mobil odaklı iyi bir deneyim versin diyorsanız 500 yeterli olur, 200'de yeterli olur. Hayır, ben spesifik bazı şeylerle ilgileniyorum. Kendi deneyimim etkilenmesin, 1Gbps almak istiyorum diyorsanız orası size kalmış bir durum. Çoğu mobil cihaz, gigabit interneti şuan sağlıklı bir şekilde wireless üzerinden alamıyor çünkü.

Edit: Bu işlemi Temmuz zammı öncesinde taahhütlü olacak şekilde yapmanızı öneririm. Temmuz ayında zam bekleniyor.
Daha birkaç gün önce arayıp Superonline'de 100Mbps'den 1000'e geçiş yaptım. Altyapı modem filan her şey desteklediği için sadece müşteri hizmetlerinden geçmek istediğimi söyledim. Telefonu kapattıktan sonra 1000Mbps olmuştu.

1000Mbps OLT'yi meşgul edecek bir hız gibi kavranabiliyor müşteri temsilcisi tarafında. Bundan dolayı önce 200 alın, sonra yenilersiniz demişlerdir. Kısaca kendi adına yazılacak satışı garantilemiş.

200 aldığınıza göre altyapınız FTTB değil, FTTH. Bu sebeple 1000 alabilmeniz için önünüzde müşteri temsilcisi dışında bir engel bulunmuyor. İnternet üzerinden pakete başvurmayı deneyin, eğer arayıp veremeyiz falan derlerse de orada biraz konuşup yaptığınız işlerden vs. bahsedin. İkna etmeye çalışın, verebilirsiniz dediniz vs. deyin. Hayır derse müdürlüğe kesinlikle gidin.

Bana kalırsa aile kullanıcıları için 1000Mbps hızı gereksiz bir hız. Mobil odaklı iyi bir deneyim versin diyorsanız 500 yeterli olur, 200'de yeterli olur. Hayır, ben spesifik bazı şeylerle ilgileniyorum. Kendi deneyimim etkilenmesin, 1Gbps almak istiyorum diyorsanız orası size kalmış bir durum. Çoğu mobil cihaz, gigabit interneti şuan sağlıklı bir şekilde wireless üzerinden alamıyor çünkü.

Edit: Bu işlemi Temmuz zammı öncesinde taahhütlü olacak şekilde yapmanızı öneririm. Temmuz ayında zam bekleniyor.

Çözüm
Fiber optik kablo eve çekildiyse direkt 1Gbps kullanabilirsiniz, ek bir şey yapmaya gerek kalmıyor.

Direkt geçiyorsunuz, birkaç saniye sonra kullanmaya başlıyorsunuz. Muhtemelen altyapı yeterli zaten.

Daha birkaç gün önce arayıp Superonline'de 100Mbps'den 1000'e geçiş yaptım. Altyapı modem filan her şey desteklediği için sadece müşteri hizmetlerinden geçmek istediğimi söyledim. Telefonu kapattıktan sonra 1000MBPS olmuştu.

1000MBPS Olt'yi meşgul edecek bir hız gibi kavranabiliyor müşteri temsilcisi tarafında. Bundan dolayı önce 200 alın, sonra yenilersiniz demişlerdir. Kısaca kendi adına yazılacak satışı garantilemiş.

Bana kalırsa aile kullanıcıları için 1000MBPS hızı gereksiz bir hız. Mobil odaklı iyi bir deneyim versin diyorsanız 500 yeterli olur, 200'de yeterli olur. Hayır, ben spesifik bazı şeylerle ilgileniyorum. Kendi deneyimim etkilenmesin, 1Gbps almak istiyorum diyorsanız orası size kalmış bir durum. Çoğu mobil cihaz, gigabit interneti şu an sağlıklı bir şekilde Wireless üzerinden alamıyor çünkü.

Edit: Bu işlemi temmuz zammı öncesinde taahhütlü olacak şekilde yapmanızı öneririm. Temmuz ayında zam bekleniyor.

Merhaba, hepinize vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Canepe arkadaşımın bahsettiği gibi arayarak geçiş sağladım. Çözüm olarak işaretliyeceğim. Fakat şunu da sormak isterim ki altyapı Türk Telekom 1Gbps alabiliyorum Türkiye'de 1Gbps Türk Telekom altyapısıyla veren firmalar neler örneğin TurkNet sadece kendi altyapısında veriyor diye biliyorum.

Merhaba, hepinize vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim. Canepe arkadaşımın bahsettiği gibi arayarak geçiş sağladım. Çözüm olarak işaretliyeceğim. Fakat şunu da sormak isterim ki altyapı Türk Telekom 1Gbps alabiliyorum Türkiye'de 1Gbps Türk Telekom altyapısıyla veren firmalar neler örneğin TurkNet sadece kendi altyapısında veriyor diye biliyorum.
Başka sağlayıcının altyapısından gigabit internet vermiyor hiçbir firma hocam şuan. Piyasada maksimum 200Mbps veriliyor diye biliyorum onuda Millenicom yapıyor zannımca.

Fiber tarafta paketlerin satışı konusunda çok karmaşıklık var. Biri maksimum 100 verebiliyor, biri 200. Çok fazla şey bilmek gerekebiliyor.

Bana kalırsa Türk Telekom perakende bir şekilde paket satmamalı. Tüm ülkeye altyapısını döşemeli ve altyapısını firmalar aracılığıyla perakende satışa dönüştürmeli. Bu sayede tüm Türkiye altyapısının Türk Telekom omurgasında olmasını, perakende satış yapacak firmalarında kendi aralarında rekabet ederek en iyi hizmeti kullanıcılara buluşturması gerektiğini savunuyorum. Türk Telekom ise kazancını omurgasını firmalara kiraya vererek elde etmesi gerektiğini düşünüyorum. Veri önemli, ülke verisi hele daha önemli. Farklı menşeili firmaların Türkiye'de fiziksel altyapılarının olmasını kesinlikle mantıklı bulmuyorum. Bırakalım TT, omurgayı hazırlasın. Kullanıcılar ile de senin benim gibi insanların kuracağı genç ve yeni jenerasyon firmalar buluştursun. Kullanıcı sorunlarını ise firmalar aracı konumunda olacak şekilde çözsün.

Ama bu ütopya işte, siyasi boyutu da ayrı bir mesele.

Başka sağlayıcının altyapısından gigabit internet vermiyor hiçbir firma hocam şu an. Piyasada maksimum 200Mbps veriliyor diye biliyorum onu da Millenicom yapıyor zannımca.

Fiber tarafta paketlerin satışı konusunda çok karmaşıklık var. Biri maksimum 100 verebiliyor, biri 200. çok fazla şey bilmek gerekebiliyor.

Bana kalırsa Türk Telekom perakende bir şekilde paket satmamalı. Tüm ülkeye altyapısını döşemeli ve altyapısını firmalar aracılığıyla perakende satışa dönüştürmeli. Bu sayede tüm Türkiye altyapısının Türk Telekom omurgasında olmasını, perakende satış yapacak firmalarında kendi aralarında rekabet ederek en iyi hizmeti kullanıcılara buluşturması gerektiğini savunuyorum. Türk Telekom ise kazancını omurgasını firmalara kiraya vererek elde etmesi gerektiğini düşünüyorum. Veri önemli, ülke verisi hele daha önemli. Farklı menşeli firmaların Türkiye'de fiziksel altyapılarının olmasını kesinlikle mantıklı bulmuyorum. Bırakalım TT, omurgayı hazırlasın. Kullanıcılar ile de senin benim gibi insanların kuracağı genç ve yeni jenerasyon firmalar buluştursun. Kullanıcı sorunlarını ise firmalar aracı konumunda olacak şekilde çözsün.

Ama bu ütopya işte, siyasi boyutu da ayrı bir mesele.

Kesinlikle katılıyorum. Ayrıca kamu iştirakli bir firma denetim bakım onarım bu konular tek çatı altında daha profesyonelce yapılabilir.