Herkese selam. Şu an kullandığım kulaklık olan HyperX Cloud 2 havaların ısınmasından dolayı kullanımı konforsuz bir hale geldi. Bilgisayarda ve telefonda kullanabileceğim, 2000 TL'lik bütçede IEM kulaklık önerisi istiyorum. Kulaklığı hem FPS oyunlarında ses kasmak için hem de müzik dinlemek için kullanacağım. Bir de sizce kulaklığı Cloud 2'nin ses kartına bağlayıp kullanmak mantıklı olur mu yoksa anakartım olan B450M Dragon'un kendisine mi bağlayıp kullanmalıyım?

Herkese selam. Şu an kullandığım kulaklık olan HyperX Cloud 2 havaların ısınmasından dolayı kullanımı konforsuz bir hale geldi. Bilgisayarda ve telefonda kullanabileceğim, 2000 TL'lik bütçede IEM kulaklık önerisi istiyorum. Kulaklığı hem FPS oyunlarında ses kasmak için hem de müzik dinlemek için kullanacağım. Bir de sizce kulaklığı Cloud 2'nin ses kartına bağlayıp kullanmak mantıklı olur mu yoksa anakartım olan B450M Dragon'un kendisine mi bağlayıp kullanmalıyım?

IEM kulaklıklar hakkında pek fazla bilgim yok fakat Cloud 2'nin ses kartını kullanmak sizin için daha iyi olacaktır. B450M ASUS modeline bende sahibim. Biraz Web'de ve ChatGPT'ye sormamla beraber B450M anakarta performans olarak çok düşük olarak verdi (ses için.) Cloud 2 ses kartı düşük-orta arasında bir yerlerde. ChatGPT'nin özellikle değindiği şey de bu oldu: "IEM'ler çok hassastır ve anakartın ses çıkışları genellikle bu hassasiyeti kaldıracak kadar düşük gürültülü değildir. Realtek ALC887 gibi onboard ses yongaları, düşük empedanslı kulaklıklarda (özellikle IEM'lerde) hiss (background noise) üretir." tabii ki tercih size kalmış forum da daha bilgili Abilerim/Kardeşlerim'de vardır, onlarında fikrini alın.

EW200 en iyi IEM butcenize gore.

Yazmayı unutmuşum, harici mikrofonum yok. O yüzden mikrofonlu kulaklık almak istiyorum. Bir de 2500 TL fazla geliyor benim için. Bir kulaklığa o kadar para vermek istemiyorum.

Tavsiyem Samsung tüm modellerden uzak durmanızdır. Hem Fe hem de Buds 2 modelini kullanmış biri olarak söylüyorum. Benim kulak yapıma Buds 2 uygun değildi ancak bana Fe bu konuda kulak içi kulaklığı sevdirdi ancak her ne olursa olsun buds 2 aldıktan 1 ay geçmeden gürültü engelleme ve ortam modu açıkken hem ses patlamalarına hem de aşırı tiz kulak tırmalayan bir ses çıkarmaya başladı. Bu olaylardan sonra garantiye gönderdim ancak yeni gönderdikleri alet de 2 hafta dayanamadı. Fe modelinde ise bir şans daha vermek istedim ve kulaklığı başta gerçekten çok beğendim ancak ramazan Bayramı arifesinde aldığım cihaz ortam sesi ve gürültü engelleme modunda ses patlamaları yapmaya başladı. Ardından 1 hafta geçti geçmedi önce sol kulaklıktan ses gitti. Aradan belli bir süre geçti geri geldi ama bu sefer de sağ gitti ve 1.5 haftadır düzelmedi.

Maalesef Samsung kulaklık konusunda benim için sınıfta kaldı çünkü 2si aynı 1i farklı modelde aynı sorunu yaşamak gerçekten de kalite kontrolde bir sorun olduğunu gösterir ve bu problemi yeni çıkan modellerde de çözmeyi tercih etmemişler.

Not: IEM'i okumadan yardırmışım kusura bakmayın.

Bunu diyorsunuz sanırım. Ben bu kulaklığın mikrofon performansını ve kablo uzunluğunu hiçbir yerde bulamadım. O yüzden pek sıcak bakmıyorum. Wraith Sense nasıldır sizce?

Bunu diyorsunuz sanırım. Ben bu kulaklığın mikrofon performansını ve kablo uzunluğunu hiçbir yerde bulamadım. O yüzden pek sıcak bakmıyorum. Wraith Sense nasıldır sizce?
Wraith Sense alinmaz. Fason modele marka basip satiyorlar.