Picky 17

Uzman
2011 yılında aldığım ve artık oldukça eski olan bu laptopa format atacağım. Mümkün olan en hafif Windows sürümünü kurmak istiyorum. Tek kriterim Microsoft Store'u kullanabiliyor olmam. Olabildiğince debloat edilmiş bir Windows kurup sonradan Store'u yüklemek mümkün mü? Nasıl bir tavsiyeniz olur?

Özellikler:
  • i7 2630QM işlemci
  • 6 GB RAM (DDR3 olabilir)
  • NVIDIA GeForce GT550M
  • 128 GB SATA SSD
Şimdiden teşekkür ederim.

asus-n53sn-sz162v-4.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 Pro veya Home sürümlerinden hafif ve sade kurulumu tercih etmelisiniz. Windows 11 donanım gereksinimleri bu cihaz için yüksek, muhtemelen Windows 11 desteklenmez. Windows 10’un "light" versiyonu resmi yok ama orijinal Windows 10 ISO indirip kurabilirsiniz. Kurulum sonrası gereksiz uygulamaları ve hizmetleri kaldırmak için PowerShell scriptleri veya "Debloat" araçları kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem Store’u koruyup hem performansı artırabilirsiniz.

2011 yılında aldığım ve artık oldukça eski olan bu laptopa format atacağım. Mümkün olan en hafif Windows sürümünü kurmak istiyorum. Tek kriterim Microsoft Store'u kullanabiliyor olmam. Olabildiğince debloat edilmiş bir Windows kurup sonradan Store'u yüklemek mümkün mü? Nasıl bir tavsiyeniz olur?

Özellikler:
  • i7 2630QM işlemci
  • 6 GB RAM (DDR3 olabilir)
  • NVIDIA GeForce GT550M
  • 128 GB SATA SSD
Şimdiden teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 166771
Windows 10 Home Single Language

Windows 10 Pro veya Home sürümlerinden hafif ve sade kurulumu tercih etmelisiniz. Windows 11 donanım gereksinimleri bu cihaz için yüksek, muhtemelen Windows 11 desteklenmez. Windows 10’un "light" versiyonu resmi yok ama orijinal Windows 10 ISO indirip kurabilirsiniz. Kurulum sonrası gereksiz uygulamaları ve hizmetleri kaldırmak için PowerShell scriptleri veya "Debloat" araçları kullanabilirsiniz. Bu şekilde hem Store’u koruyup hem performansı artırabilirsiniz.

Windows10 LTSC için ne düşünüyorsunuz?

Windows10 LTSC için ne düşünüyorsunuz?
Windows 10 LTSC sürümü daha iyi olur. Windows 10 veya 11'in normal sürümlerinde zorlanabilir bu bilgisayar. Windows 10'un LTSB sürümlerine de bakabilirsiniz.

Microsoft Store yok diye biliyorum. O yüzden önermedim.
Microsoft Store daha sonradan yüklenebiliyor. Çokta lazım değil zaten. İnternet üzerinden Microsoft Store'dan indirilen kurulum dosyası ile Microsoft Store uygulamasına gerek kalmadan program yüklenebiliyor.

Hocam Windows 10 Home işinizi görmez mi? Ben bundan daha düşük bir laptop kullanıyorum. Size önerim Home kurun, içindeki dosyaları siz silin ben öyle yaptım gereksiz uygulamaları sildim.

Sanki daha sonradan yüklenebilir diye birkaç yazı görmüştüm de üstat. O yüzden bir sorayım dedim.
Çeşitli PowerShell komutları, üçüncü parti scriptler veya sistem dosyalarının manuel müdahalesi ile belki yüklenir evet. Resmi olarak yüklenmiyor diye biliyorum ben de.