Cihaz kırılıyor fakat şöyle. USB bellek ile yapabilirsiniz ve USB bellek devamlı takılı olmalı. PS tamamen kapatıp açtığınız zaman kırma işlemi gidiyor. Fişini çekmeden beklemeye alarak yapabilirsiniz. Hatırladığım buydu.
İnternette böyle bir makale buldum. Bir deneyin. Söylediğim şey geçerliymiş. Konsolu tamamen kapatıp açınca gidiyormuş.
Adım 1: Konsol sürümünü kontrol etme ve güncelleme.
Açığın çalışması için konsolunuzun işletim sistemi sürümünün en son sürüm olan
17559 olması gerekir [Your text].
- Xbox ana menüsünden ayarlar (settings) > sistem (System) > konsol ayarları (Console settings) > sistem bilgisi (System ınfo) yolunu izleyin.
- Ekranın sağ tarafındaki dashboard: yazısının yanındaki numaraya bakın.
- Eğer 2.0.17559.0 yazmıyorsa, konsolunuzu internete bağlayarak resmi olarak en son sürüme güncelleyin. (zaten 17559 ise bu adımı geçin).
Adım 2: USB belleği hazırlama ve Aurora kurulumu.
Konsolu kırdıktan sonra oyunları göreceğimiz ve çalıştıracağımız arayüzün adı
Aurora'dır.
- USB belleğinizi bilgisayara takın ve FAT32 formatında biçimlendirin.
- İnternetten en güncel Aurora dashboard (örneğin: Aurora 0.7b) dosyalarını indirin.
- İndirdiğiniz arşivin içindeki Aurora klasörünü (içinde Aurora. Xex olan klasör) doğrudan USB belleğinizin kök dizinine (en dışına) kopyalayın.
Adım 3: Kırma dosyalarını (exploit) yükleme.
Bu aşamada Microsoft'un resmi avatar sistemindeki bir açığı tetikleyecek dosyaları yükleyeceğiz.
- GitHub üzerinden resmi ve güvenli olan abadavatar (veya sisteminiz güncel değilse ve 17559 yaptıysanız direkt bu sürüme uygun olan) exploit dosyalarını bilgisayarınıza indirin [Your text].
- İndirdiğiniz klasörün içinde content adında bir klasör göreceksiniz.
- Bu content klasörünü olduğu gibi USB belleğinizin kök dizinine kopyalayın. (USB içinde şu an Aurora ve content adında iki ana klasör olmalıdır).
- Content klasörünün derinliklerinde yer alan tetikleyici profil dosyalarının ve elinizdeki exploit sürümünün talimatına göre (varsa) xexloader veya dashlaunch gibi yan araçları da USB'ye yerleştirin.
Adım 4: Konsolda açığı tetikleme (kırma anı)
Hazırladığınız USB belleği Xbox 360 cihazınızın USB portlarından birine takın ve konsolu açın.
- Xbox rehber tuşuna basarak profil oturumu aç (sign ın) kısmına gelin.
- USB bellek içinden gelen, exploit paketine ait hazır yapılmış (genellikle ismi garip karakterli veya özel olan) modlu profili seçip oturum açın.
- Ana menüden sosyal (social) sekmesine gelin ve avatarımı değiştir (change avatar) seçeneğine tıklayın [Your text].
- Bu aşamada sistem, yüklediğimiz hatalı avatar dosyası yüzünden çökmek yerine exploit kodunu çalıştıracak ve ekran birkaç saniyeliğine kararıp ardından doğrudan USB'deki Aurora arayüzünü (kırık menüyü) başlatacaktır [Your text].
Önemli kullanım notları ve ipuçları
- her seferinde tekrarlama: cihazı tamamen kapattığınızda bu işlem sıfırlanır [Your text]. Cihazı her açtığınızda yukarıdaki adım 4'ü (modlu profille açıp avatar değiştir'e basmayı) tekrarlamanız gerekir [Your text].
- donma yaşanırsa: sistem açığı %100 kararlı değildir. Avatar düzenleyiciye bastığınızda konsol tamamen donabilir (ekran siyah kalabilir). Bu çok normaldir. Konsolun açma/kapama tuşuna basılı tutarak kapatın, tekrar açın ve adım 4'ü yeniden deneyin. Genellikle ilk veya ikinci denemede başarıyla kırılır.
- oyun yükleme: harici bir hard diske veya aynı USB belleğe Games adında bir klasör açıp, bilgisayardan indirdiğiniz Xbox 360 oyunlarını (ISO halini Xbox ımage browser programı ile klasöre çıkartarak) buraya atabilirsiniz. Aurora arayüzünden bu klasörü tarattığınızda oyunlar kapak resimleriyle listelenecektir.