2024 Param Güvende güvenli mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tolere
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 421
  • Etiketler Etiketler
    2024

Tolere

Uzman
Merhaba, bazen 2. el ürünü satmak zor oluyor. Çabuk satma ihtiyacı duyuluyor. Bu durumda Param Güvende ile tüm ile gönderim sağlamak mümkün oluyor. Ama güven konusu problem. Yedek parça niyetine bir ürün alsan veya satsan sorun yok. Ben bir ara eski ekran kartı için fan arıyordum. Fanı uyumlu başka arızalı ekran kartı aldım. Sorunsuz çalışıyor. Ama sıfır ekran kartı ya da çalışan ekran kartı alsan sorun olabiliyor. Mesela sağlam diye arızalı bir ekran kartı gönderse ve iade etmek istesen, gönderen kişi de aynı model ama çalışan bir ekran kartıyla daha öne video çekip kanıt olarak gösterse ne olacak? Bu durumda sahibinden kime inanıp kimin lehine karar verecek?

Alıcıya güvenli satıcıya güvensiz sistem. Çalışan ürünü bozan, parça çalan vs. çok var. Yurt dışında çok iyi çalışıyor bu sistem ama.

Bu durumda alıcıyı haklı buluyor.

Alıcıya güvenli satıcıya güvensiz sistem. Çalışan ürünü bozan, parça çalan vs. çok var. Yurt dışında çok iyi çalışıyor bu sistem ama.

Bu durumda alıcıyı haklı buluyor.

Sahibinden sitesinde şöyle bir şey buldum. Tutanak tutmamızı söylüyor. Bu işe yarar mı acaba?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-12-01-09-58-17-684_com.sahibinden-edit.webp
    53,3 KB · Görüntüleme: 121
  • Screenshot_2024-12-01-09-58-07-231_com.sahibinden-edit.webp
    111,7 KB · Görüntüleme: 131
Ben ürün satarken asla bu sistemi kullanmadım, bu sistemin en iyi işlediği yer Dolap uygulaması ama orada da donuna kadar komisyon alıyor. Yüksek fiyatlı bir şey satarken veya alırken en iyisi elden.

İşte burada satıcıyı uğraştırmak zorunda kalıyor kısaca satıcı için berbat bir yer. Siz ekran kartı mı alacaktınız?
Hayır kafama takılan bir konuydu. Ekran kartı üzerinden örnek verdim. Ama daha önce dediğim gibi arızalı ekran kartı aldım ama bilerek aldım. Fanları için.

Ben ürün satarken asla bu sistemi kullanmadım, bu sistemin en iyi işlediği yer Dolap uygulaması ama orada da donuna kadar komisyon alıyor. Yüksek fiyatlı bir şey satarken veya alırken en iyisi elden.
Dolap ilden ile için güvenli mi? Ve satıcıdan da komisyon alıyor mu?

Son düzenleme:
Geçen adamın biri iPhone satmış, adamın anakartını ekranını söküp bozuk kırık bir tane satmışlar. Adamınkilerini de başka telefona takmışlar tamir amaçlı. Satacağınız ürüne bağlı biraz da ama satıcı için hep bir risk.

Saçma sapan iş. O kalabalık kargo firmasında yarım saat paketlersen bir yerleriyle gülerler adama.

Gülmeleri umurumda değil ama yasal yola düşsek bile mahkeme bizim lehimize mi karar verecek belli değil. Bunu da bir avukata sorup öyle işlem yapmak gerek.

Özellikle elimde ki telefonları ve laptopları sadece elden veriyorum işlemci tarzı şeyleri bir tek kargoluyorum. Arkadaşım telefonunu sattıktan sonra iade gelmişti ve titreşim motorunu direk söküp almışlardı ve telefonun kasası falan açık gelmişti.

Gülmeleri umurumda değil ama yasal yola düşsek bile mahkeme bizim lehimize mi karar verecek belli değil. Bunu da bir avukata sorup öyle işlem yapmak gerek.

Vallahi açıkca söylemem gerekirse adam 3-4 aylık S20 FE telefonumu cebimden çekip gitti telefonu bulmama rağmen polis geldiğinde olmaz haneye tecavüz deyip gitti. Adalet sistemi güzel ülkemde biraz sakat. 1 yıl oldu hala haber verecekler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…