"Never trust the naked eye." Gördüğün, duyduğun her şeye güvenme.
Düşüneceksin, okuyacaksın, özümseyeceksin ve anlayacaksın. Bu kadar kısa ve öz. Bu arada öğrendiğim bir şey daha var. Mesela, bazı insanlara karşı kırıcı olabiliyorum. Açıklayayım: Bir forum konusunda tartışırken insanların bir kısmı "Arap bedevisi" ve "Dine tıkılıp kaldık" ifadelerine takılmışlardı. Ancak bu söylevleri bir kısmı gücendirmek için söylememiştim. Arapların en büyük kütüphanesi yakıldıktan sonra Araplar gerilemediler mi? Evet. Türkiye dindar yönetimler tarafından başka amellere alet edilmesine rağmen hala konu din ile alakalı değil mi? Evet, konu hala din ile alakalı. Din tartışması tabii ki olmalı. Ancak bu ana gündem olmamalı. Uzun adam çıkıyor Ateistlere, Deistlere, Laikliğe falan söyleniyor sonra "Namazımdayım ben" diyor. Söylemiyor mu?
Kısa güzel ve anlamlı dersler, çoğu kişiye ters gelecek şeyler kazandım.Bu yıl, yani 2024 yılında: Hangi hedeflerinize ulaştınız, hangi hedefleriniz yarım kaldı? Hangi alışkanlıklarınızdan vazgeçtiniz, hangilerini kazandınız? Kendi mutluluğunuz için ne tür değişiklikler yaptınız? 2024 yılında yetenekli olduğunuz yeni bir alan keşfettiniz mi? Kendinizi en çok hangi konuda geliştirdiniz? Hayatınızdaki önemli değişimlere nasıl adapte oldunuz ve bu süreçte neler öğrendiniz? 2023 yılında yaptığınız hataları 2024 senesinde de tekrarladınız mı veya 2023 yılında edindiğiniz faydalı alışkanlıkları, 2024 yılında sürdürmeye devam ettiniz mi? Korkularınızla yüzleştiniz mi, yoksa onlardan kaçmaya devam mı ettiniz?
2024 yılında hayattan çıkardığınız dersler neler? 2024 yılından tatmin olmuş bir şekilde mi ayrılıyorsunuz, yoksa hayal kırıklıklarıyla mı? Yeni yıla girmeden evvel, yaklaşık 1 gün sonra geride bırakacağımız 2024 yılını Techolay Sosyal ailesi olarak hep birlikte gözden geçirmemiz keyifli olur diye düşündüm. Bu konuda kimse kimseyi yargılamasın, herkes iyi veya kötü tecrübelerini paylaşsın. Umarım bu paylaşım, hepimiz için değerli bir anı olarak kalır. Yani, temennim güzel, nadide bir anı olarak kalması yönünde.
Şimdiden kolay gelsin, derya deniz yazacaklara ve 2 kelam edip çıkacaklara...