• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

2024 yılında hayattan çıkardığınız dersler neler?

Düşüneceksin, okuyacaksın, özümseyeceksin ve anlayacaksın. Bu kadar kısa ve öz. Bu arada öğrendiğim bir şey daha var. Mesela, bazı insanlara karşı kırıcı olabiliyorum. Açıklayayım: Bir forum konusunda tartışırken insanların bir kısmı "Arap bedevisi" ve "Dine tıkılıp kaldık" ifadelerine takılmışlardı. Ancak bu söylevleri bir kısmı gücendirmek için söylememiştim. Arapların en büyük kütüphanesi yakıldıktan sonra Araplar gerilemediler mi? Evet. Türkiye dindar yönetimler tarafından başka amellere alet edilmesine rağmen hala konu din ile alakalı değil mi? Evet, konu hala din ile alakalı. Din tartışması tabii ki olmalı. Ancak bu ana gündem olmamalı. Uzun adam çıkıyor Ateistlere, Deistlere, Laikliğe falan söyleniyor sonra "Namazımdayım ben" diyor. Söylemiyor mu?

Yeni yıla girerken kendimde düşük olan bir özelliği fark ettim. Bu özellik en önemli unsur: Kontrol. Ben kendimi eğitip kontrol edersem hatalarımı anlar, kavrar ve yapmamak için kontrol edersem ancak o zaman bazı düşüncesizliklerimi yenebilirim.

Son düzenleme:
Kısa güzel ve anlamlı dersler, çoğu kişiye ters gelecek şeyler kazandım.

• Oyun geliştirme dışında başka bir iş yapamayacağımı, çok acı bir şekilde öğrendim.
  • SQL dosyaları ile iletişime geçen veritaban dosyaları tamamen korumasız olarak geldiğini öğrendim.
  • Japonca öğrenmenin zorluğuna artık inanmak gerektiğini öğrendim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…