Konu Başlıkları Gizle
Merhaba arkadaşlar bugün bir Windows 7 kullanıcısı olarak sizlere 2024 yılında Windows 7 kullanılır mı onu anlatacağım.
2024 yılında Windows 7 kullanılmaz.
Kötü yanları:
- Teknik, güvenlik güncelleştirmeleri yok: 14 Ocak 2020 yılında destek sona erdi 2023 sonu itibarıyla ESU desteği de sona ermiş bulunmakta.
- Uygulama ve oyun desteği yok: Güncel uygulamalar ve oyunlar Windows 7 bilgisayarınızda çalışmayacaktır.
- Virüslere karşı savunmasız: Kişisel bilgisayarınız Windows 7 desteğinin sona ermesiyle artık virüslere karşı savunmasız olacaktır.
- Sürücü desteği yok: Çoğu bilgisayarın sürücü desteği artık Windows 7 için bulunmamakta.
- Güncel sistemlere kurulamaz: Güncel sistemlere Windows 7 kurulmaya çalışıldığında hep bir sorun çıkıyor ya starting Windows'ta kalıyor. Çözümü bildiğim kadarıyla CSM'yi aktif etmek. Disklerin görülmemesi vb. nedenlerden dolayı kuramıyorusunuz.
- İnternet üzerinde Microsoft tarafından desteklenen bir ürün anahtarı yok. Halen SaglamLisans gibi yerlerden lisans alabilseniz de artık neredeyse hiçbir yerde Windows 7 lisansı bulunmamakta.
- Güncelleştirme sorunu: (Windows 7 de kurabileceğiniz bazı programları bile örneğin:
KB30333929güncellemesini yükleyin gibi sorunlar meydana geliyor. Bu da Windows 7'nin artık otomatik güncelleme almadığından oluyor).
İyi yanları:
- Eski bilgisayarlarda performans yükselmesi.
- Eski program ve oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırma.
2024 yılında Windows 7 kullanılmaz.
Sık sorulan soruları:
- Bilgisayarım Windows 7, Windows 10'a geçmek istiyorum, ne yapmalıyım?
- Bunun için, Microsoft'un sunduğu "Media Creation Tool" ile ücretsiz yükseltme yapabilirsin. Windows 10'a USB'siz ve CD'siz olarak:
- Windows 7'de kalmak istiyorum ama virüslerden korkuyorum ne yapmalıyım?
- Bilgisayarına gerçek zamanlı koruması olan bir antivirüs yazılımı kurabilirsin. Bu rehbere bak:Rehber: Windows 7 destekleyen tarayıcılar ve antivirüsler
- Windows 7'ye web tarayıcı inmiyor ne yapmalıyım?
- Bu rehbere bakabilirsin anlatılmış hepsi: Rehber: Windows 7 destekleyen tarayıcılar ve antivirüsler
- 4-2 GB RAM'li eski bir bilgisayarım var ne yapmalıyım?
- Bu durumda maalesef Windows 7 veya 8.1 kullanmaktan başka çaren kalmıyor
. Veya Linux dağıtımları tercih edebilirsin fakat Windows 10 kurarsan büyük ihtimalle sistemden rezalet bir performans elde edersin, Windows 7 ile devam.
- Bu durumda maalesef Windows 7 veya 8.1 kullanmaktan başka çaren kalmıyor
- Windows 7'den 10'a temiz format atmak istiyorum ne yapmalıyım?
- Bu videoda hepsi anlatılmış, adımları uygulayarak temiz bir format atabilirsin.
- Windows 7'yi yeni bilgisayarıma kurmak istiyorum ne yapmalıyım?
- Deneme bile çünkü büyük ihtimalle sorunsuz bir kurulum yaşayamayacak ve sürücüleri kuramayacaksın.
- Eski bilgisayarıma Windows 7 kurdum ama Wi-Fi yok?
- Bilgisayarının anakart modelinden veya Wi-Fi sürücüsünün donanım kimliğinden Wi-Fi veya Ethernet sürücüsünü bulup indirebilirsin.
Son düzenleyen: Moderatör: