Bu yıl yaptıklarım şunlardı:
  • Kitap yazdım. İlk gotik öykü kitabım olan Sonun Arzusu’nu yazdım. Kitapyurdu'nda satışa girdi.
  • Bipolar bozuklukla yaşamayı öğrenmeye çalışıyorum (hala sürüyor :/)
  • Substack yazdım ve hala yazıyorum, kendime yolculuk etmek için yazıyorum.
  • Geceye Çizik ismini markalaştırma girişiminde bulundum, yeni… Geceye Çizik Fanzin, Gazete ve Mahzen sitelerini kurdum. Yeni bir edebiyat damarı açmak adına…
  • Kişisel anlamda farkındalık kazandım kendime dair. Rüya günlüğü tutmaya başladım vs.
Aklıma gelenler bunlar. :D

Kısacası iyi bir yıldı. Kötü zamanları da oldu tabii. Ama iyi zamanları da oldu.

Aşırı karmaşık geçti. Senenin başında TYT biyoloji çalışırken şu an anatomi çalışıyorum. Hayata bakış açım 180 derece değişti. İstediğim neredeyse her şeyi fazlası ile elde ettim ancak sanki içimde koca bir boşluk var.

Benim için baya iyi bir yıl oldu.
  • Freelance işimde baya ilerledim ve deneyim kazandım.
  • Techolay'da baya sağlam makaleler yazdim ve sayfayı çökerttim 😎
  • PC'mi upgrade ettim. RAM ve SSD krizine popcorn atıyorum artık.
  • Ekipmanlarımı güncelledim. Bu benden 2 yılda bir gelir normalde.
  • Tutumluluk konusunda suyunu çıkarmamaya başladım. "Canın istiyorsa git al" kafasına geçebildim. Yaşıtlarım üni. de kahve alırken, rahatça alabilecek durumun olmasına rağmen almıyordum mesela. Tercih meselesi.
  • Yukarıdaki sayesinde oyun alırken kafam rahatladı. Automation the car company tycon game gibi bir cevheri keşfettim ve benim faw. oyunum oldu.
  • Camtasia Stüdio ve video düzenleme de ciddi gelişim gösterdim. Bu 2024'e sarkıyor aslında.
  • Gerçekten istersem, araştırma yapmanın çok zevkli olduğunu fatk ettim. 2024'de bu kadar değildi.
  • Bazı şeyler için şükrediyorum.
  • Sosyal medya yorumları veya gerçek hayatta "düzgün" eleştiri yapmayı, yapılana da saygı duymayı, tartışmayı ve fikir yürütme işini iyice çözdüm. Buna bağlı olarak anlatmak istediğimi öyle bir yazıyorum ki yanlış anlaşılmaları minimuma indirmeye kasıyorum. Laf sokmam gerekiyorsa direk roket atıyorum. (@Yusuf7878 in PSU tartışmalarındaki roketleri gibi)
  • Yusuf demişken; Techolay'da forum içi ortam yaptım. Beni bilen veya benim bildiğim epey kişi var. (Gruplaşma değil)
  • Müzik repertuvarum uçtu 🤯
  • I'm thinking Miku Miku OOEEOO!
Eksi diyebileceklerim.
  • YT kanalını bırakmak zorunda kaldım. O biraz içimde ukte kaldı.
  • İş güç derken arkadaşlarım ile pek zaman geçiremiyorum. Hepimiz ya işe girdi yada üniversite'ye başladı.
  • Biraz daha içime kapanık ve bunu çaktırmayan birisinde dönüştüm.
  • Pek eksi değil ancak İnfluncer'ların geneline karşı çok ciddi farkındalık kazandım. YT kanalım ve Freelance işim sayesinde bazı arka plandaki olayları da gördüm ondan. Şunu diyebilirim; Takipçi konumundaysan hiçbir fenomen/influncer'a güvenme! Sevebilirsin, destekleyebilirsin, övebilirsin ama sakın güvenme. Onlar Kendi aralarında bir tür iletişim hâlinde olduklarından odakları siz olmuyorsunuz. Anca linç yerlerse balkon konuşması yaparlar. İnfluncer'lar arası ortam ve takipçiye gösterdikleri şeyler çok farklı.
  • Kilo aldım -_- (15-20 kg civarı)
Bütün bunlara birlikte yaşadığım en iyi yıl olabilir.
Herkese mutlu ve huzurlu bir 2026 dilerim.

Liseyi bitirdiğim, aylarca neet gibi yaşadığım ve neet olmanın bana uygun olmadığına karar verdiğim bir seneydi. :D ilk başlarda hoştu, zevkliydi ama aylarca bir şey yapmamak sıktı artık. Günde 9 saat kadar tabletten manga/manhwa okumaktan IPS tabletin ekranında ghost screen sorunu oldu artık. :/ neyse, 2025'in sonlarında yeniden hayata döndüm; artık insan içine karışıyoruz, evden çıkıyoruz biraz.