Yani demek istediğim mesela arkadaşımda iPhone 8 Plus var, orta segment telefonların hepsine taş çıkartıyor. A24, A25, A16, M34 gibi telefonlar yanında hiç kalıyor.

Mesela iPhone 11 Pro falan çok iyi telefon ikinci eli değerlendirilebilir diye düşünüyorum. iPhone 12 de aynı şekilde. Uygun fiyatlı arayanlar için XS, 11 modelleri de bence değerlendirilebilir.

Hocam, olay o değil ki. Kuzenimde de var, kullanıyor sorunsuz. Ben gelip, iPhone 8'i aşağılamıyorum. Ya da bir telefonu gömmüyorum, şöyle böyle diye. Siz yanlış anladınız sanırsam. Benim demek istediğim, "2025 yılında almamamız gereken telefonlar" avantajlarını da nedenlerini de belirttim. Hani gelip, iPhone 11 kullanılmaz, iPhone 11 kasıyor şöyle yavaş böyle yavaş, vesaire demiyorum ki. Yani olay o değil. Taş gibi çıkartması ya da sorunsuz olması değil. Saygılar.

iPhone 8 Plus var, orta segment telefonların hepsine taş çıkartıyor. A24, A25, A16, M34 gibi telefonlar yanında hiç kalıyor.

Onu, bilmiyorum hocam. Kullanmadığım için. Yakınlarımda da kullanan olmadığı için yorum yapamam bu dediğinize. Ama @Asily ya da @Aakons hocam yorum yapabilir. Teşekkürler.

Mesela iPhone 11 Pro falan çok iyi telefon ikinci eli değerlendirilebilir diye düşünüyorum. iPhone 12 de aynı şekilde. Uygun fiyatlı arayanlar için XS, 11 modelleri de bence değerlendirilebilir.

Yani, açıkçası düşük bütçem olsa, iPhone'siz yapamaz edemez ya da iPhone'ye alışmış olsaydım, o dediklerinizden ziyade, iPhone 13'e yönelirdim.

Son düzenleme:
Yani demek istediğim mesela arkadaşımda iPhone 8 Plus var, orta segment telefonların hepsine taş çıkartıyor. A24, A25, A16, M34 gibi telefonlar yanında hiç kalıyor.

Amiral gemisi ile giriş segment karşılaştırıyorsunuz. Aynı segmentleri karşılaştırın lütfen. Tabii ki amiral gemisi daha iyi olur. Adam M34 alınır dememiş sonuçta.

iPhone 7 kullanıyorum şu an 2024 yılında çıkan F/P Redmi telefondan daha akıcı ve işlemcisi kat ve kat abartısız söylüyorum daha iyi çalışıyor. Pil sağılı %66 ama güç tasarrufu modu ile 1 günü rahat çıkarıyorum. Tek sorunu artık çoğu uygulamayı iOS sürümü yetersiz olduğu için çalıştırmıyor ama onlarda Jailbreak ile hallediliyor.

Çok yüzeysel bir liste, kesinlikle alınmamalı algısı oluşmuş. Telefondan beklenene göre hala alınabilir cihazlar var.
Peki Bu Telefonlar Hiç mi Alınmaz?

Herkesin bütçesi ve öncelikleri farklıdır. Eğer uzun süredir iPhone kullanıyor ve Android’e geçmek istemiyorsanız iPhone 14 Pro iPhone 15 ya da bütçeniz, düşükse iPhone 16e iPhone 14 iPhone 13 modelleri temel sosyal medya, iletişim ve fotoğrafçılık ihtiyaçlarını karşılayabilir.
Batarya durumunu kontrol etmek ve yazılım desteğinin sınırlı olduğunu bilmek, bilinçli seçim için önemlidir.

Çok yüzeysel bir liste, kesinlikle alınmamalı algısı oluşmuş. Telefondan beklenene göre hala alınabilir cihazlar var.

peki bu telefonlar hiç mi alınmaz?

Herkesin bütçesi ve öncelikleri farklıdır. Eğer uzun süredir iPhone kullanıyor ve Android'e geçmek istemiyorsanız iPhone 14 Pro iPhone 15 ya da bütçeniz, düşükse iPhone 16e iPhone 14 iPhone 13 modelleri temel sosyal medya, iletişim ve fotoğrafçılık ihtiyaçlarını karşılayabilir.
Batarya durumunu kontrol etmek ve yazılım desteğinin sınırlı olduğunu bilmek, bilinçli seçim için önemlidir.

14 Pro, 15 ve 16e listede bile yok, onu geçtim ben bundan bile bahsetmiyorum. Her telefonun 3-4 ozelligini yazıp fiyatına degmez demişsin tercihe yardımcı bile olmaz bu konu. Bu tarz konuların rehber ekini almasını doğru bulmuyorum, bunu daha once de buna benzer farklı bir konuda demiştim.

14 Pro, 15 ve 16e listede bile yok,
Evet yok niye olsun? Başka ne özelliklerini yazayım? Sence gerçekten değer mi fiyatına? Kendi bazımda rehber yaptım sadece. Not düşmüşüm zaten. Gidip bu telefonları gömmemişim. Kötülememişim. Gelip hiçbir şekilde almayın, çok yavaş, şöyle böyle, asla ve asla mı demişim? Sadece "2025" yılında alınmaması gerekenleri yazdım. Alan alır. Avantaj'da dezavantaj'da yazmışım. Yanlış bilgi mi vermişim? İlginç açıkcası. @Asily Sizce de bir sorun var mı? Bak siz alasını anlarsınız. Size de sorayım.

Evet yok niye olsun? Başka ne özelliklerini yazayım? Sence gerçekten değer mi fiyatına? Kendi bazımda rehber yaptım sadece. Not düşmüşüm zaten. Gidip bu telefonları gömmemişim. Kötülememişim. Gelip hiçbir şekilde almayın, çok yavaş, şöyle böyle, asla ve asla mı demişim? Sadece "2025" yılında alınmaması gerekenleri yazdım. Alan alır. Avantaj'da dezavantaj'da yazmışım. Yanlış bilgi mi vermişim? İlginç açıkcası. @Asily Sizce de bir sorun var mı? Bak siz alasını anlarsınız. Size de sorayım.
Sadece sakin ol, yaptığın işi kötülemiyorum sadece daha iyisi olabilir diyorum. "Alınmaması gereken telefonlar" demişsin ama "alınmasını önermiyorum’ ile "alınmamalı" kavramlarını karıştırmışsın. Bu telefonlar hatalı mı, kronik sorunları mı var, yoksa Samsung Note 7 gibi patlayan modeller mi? Neden almamalıyız? Yazında bahsettiğin telefonların yanına aynı fiyata daha iyi muadillerini yazmamışsın. Sadece bu telefonların günümüzdeki eksiklerini belirtip "alınmamalı, değmez" demişsin. Bunu yapay zeka da kolayca hazırlar zaten. Ha, benim için de tercih edilecek modeller değiller, orası ayrı, ama ben yazının çok yüzeysel olduğundan bahsediyorum.
Rehber hazırlamak bu kadar kolay olmamalı bana kalırsa. Rehber dediğimiz şey kişiyi yönlendirme tarzında bir içerik olmalı, Daha iyi olması için muadilleriyle kıyaslayabilir, örneklendirmeler yapabilir ve fiyat aralıklarından bahsedebilirsin. Aksi halde Epey’de telefonları yan yana koyup kıyaslamaktan bir farkı kalmıyor.

Sadece sakin ol, yaptığın işi kötülemiyorum sadece daha iyisi olabilir diyorum. "alınmaması gereken telefonlar" demişsin ama "alınmasını önermiyorum' ile "alınmamalı" kavramlarını karıştırmışsın. Bu telefonlar hatalı mı, kronik sorunları mı var, yoksa Samsung Note 7 gibi patlayan modeller mi? Neden almamalıyız? Yazında bahsettiğin telefonların yanına aynı fiyata daha iyi muadillerini yazmamışsın. Sadece bu telefonların günümüzdeki eksiklerini belirtip "alınmamalı, değmez" demişsin. Bunu yapay zeka da kolayca hazırlar zaten. Ha, benim için de tercih edilecek modeller değiller, orası ayrı ama ben yazının çok yüzeysel olduğundan bahsediyorum.
Rehber hazırlamak bu kadar kolay olmamalı bana kalırsa. Rehber dediğimiz şey kişiyi yönlendirme tarzında bir içerik olmalı, daha iyi olması için muadilleriyle kıyaslayabilir, örneklendirmeler yapabilir ve fiyat aralıklarından bahsedebilirsin. Aksi halde Epey'de telefonları yan yana koyup kıyaslamaktan bir farkı kalmıyor.

Benim amacım öyle bir şey yapmak değildi. Direkt özetleyip geçtim. Her telefon için uzun uzun yazmadım. Bir de neden sakin ol dediniz ki? Gergin sandınız sanırsam. Rehberlik olayında kişiden kişiye değişiyor. Sana göre bu konu rehber gelmeyebilir. Başkasına gelebilir. Değişiyor dediğim gibi. Her şeyi en başından en sonuna kadar A'dan Z'e kadar yazmak değildi. Direkt bunları yazdım o kadar. Evet haklısınız "alınmamalı" "alınmasını önermiyorum" bence bana göre alınmamalı. Özetle açıklamaya çalıştım. Uzun yazmak detaylıca yazmak vesaire düşünmedim hiç. Ve zaten en sonunda birkaç telefon önermişim. Bütçe düşüklere de önermişim. Başka da bir şey yapmadım zaten.