2025'te ikinci el iPhone 12 mini alınır mı?

13 Mini kullandım ne kadar boyut olarak enfeste olsa pil boyutundan kaynaklı kullanılacak gibi değildi, ikinci el almıştım pil sağlığım %84'tü cihaz 256'lıktı fakat cihazın pilinden hiç memnun kalmadım hatta bir önceki telefonum olan 11 Pro'dan bile daha berbattı (onunda pil sağlığı %78'si sanırsam) diyebilirim. Eğer boyut için alacaksanız, pilini güçlendirilmiş bir pille değiştirmeye razıysanız taktığınız pil eskiyene kadar memnun kalırsınız ancak genel anlamda eğer normal bir kullanıcıysanız ne kadar enfes bir boya da sahip olsa önermem. 20K altı diye düşünüyorum bütçenizi ve eğer öyleyse düz 12'yi bulursunuz biraz daha makul olacaktır 12 Mini'den. Pil harici özellikle küçük ekran istiyorsanız seversiniz onu belirtmekte fayda var boyutunu halen daha aradığım zamanlar oluyor 13 Mini'nin.

Yani boyutunun küçük olması aslında en önemli unsur benim için. Bu dediklerinizi düşüneceğim.

Yani boyutunun küçük olması aslında en önemli unsur benim için. Bu dediklerinizi düşüneceğim.

6.1 inçlik cihazlar bile gayet ufak. İkinci el S23 vs bakabilirsin. Kendim S22 kullanıyorum, boyutu asla üzmez.

Ya da iPhone istersen ikinci el 13 bakmaya çalış. 12 serisi artık eski. Alacaklara önermem.

• iPhone 12 serisi genel olarak kullanıcılara pek bir yenilik sunmadı ve ara bir seri olarak kaldı.
  • Yeteri kadar eskidi, pek bir ömrü falan da kalmadı. iOS 26 ile de bayağı yavaşlayacak.
  • Pil performansı çok kötü.
  • Çentiği küçük boyutundan dolayı çok büyük duruyor, pil göstergesine ve saate yer kalmıyor neredeyse. Boyutu küçültmüşler ancak çentiği küçültmemişler.
  • Kamerası idare eder ancak hemen hemen iPhone 11'in kamerası ile aynı sayılır.
  • Kısacası, bu saatten sonra 2. el bile olsa tercih edilmemesi gereken bir model. Size tavsiyem, iPhone alacaksanız en kötü 2. el iPhone 13'e falan çıkın derim.

Yanlış bilgi: OLED ekran iPhone X serisi ile, serinin bütün modellerine geldi. Apple, X serisinden sonra yalnızca "iPhone 11" modelinde LCD ekran kullandı. iPhone 11 Pro ve sonraki bütün modellerinde OLED ekran kullanmaya devam etti.

Şahsi olarak farklı düşünüyorum;
  • Evet iPhone 12 serisi kağıt üzerinde çok bir özellik sunmadı ancak Apple tarafında tasarımsal anlamda şu an devam ettirilen çizgiye getirdi, performans ve kamera paketlerine olmasa da düz modeller için OLED panel, MagSafe magnetleri, Pro modeller için Lidar sensörü gibi şu anki yeni modellerde standart olarak sunulan birçok özelliğin ilk defa kullanıldığı seri oldu.
  • iOS 26'yla bayağı yavaşlayacak mı şu an için tam bilinmiyor ancak eski işlemcilerin ilk betada gerçekten tökezlediği bir gerçek, stabil sürümü bir görmek lazım çok erken buna karar verebilmek için, yeni bir şeyler deniyorlar baktığımızda iOS 26(19) sürümünde şu an için.
  • Çentik konusunda kesinlikle cihazın boyutlarına göre devasa kalıyor, sadece saatin anca sığdığı işlevsiz bir dokunmatik bölümden ibaret desek yeridir.
  • Kamera olarak iPhone 13'te masaya çok büyük farklar koymayacak renk doğruluğu memnun edecektir kullanıcısını başka da bir olayı yok.
  • İkinci elde veya sıfırda tercih edilebilir mi eğer küçük bir telefon ısrarı varsa ve iPhone 13 Mini'ye çıkılmak istenmiyorsa (iki modelinde fiyatı gereksiz yüksek şahsen mantıklı bulurum, birisi 12-15K aralığında öbürü 21-25K aralığında baktığımızda ki 13 Mini fiyatına düz 13 buluyorsunuz çoğu zaman) alınabilir ama onun haricinde gereksiz heyacan aramak olur. Genel anlamda pilinden dolayı karın ağrısı çektirecek ufak bir cihaz için rakiplerinin tam boy tam pilli donanımlar sunduğunu düşünürsek niş bir kategoride kalıyor Apple'ın Mini cihazları.

6.1 inçlik cihazlar bile gayet ufak. İkinci el S23 vs bakabilirsin. Kendim S22 kullanıyorum, boyutu asla üzmez.
Keşke gerçekten küçük olsalar, artık pazarda küçük telefon bulmak mümkün değil mümkün olanlarda küçük oldukları için güncel işlemlere yetecek bir pil kapasitesi sunmuyorlar ne kadar çok pratikte olsalar kendi parasıyla rezil olması gibi bir şey oluyor insanın.

Son düzenleyen: Moderatör:

Pili yeterli olan küçük telefonlarda S25 ve Xiaomi 15 denilebilinir. Ama onlarda 12/13 mini kadar küçük değiller maalesef.

İkinci el S23 bakabilirsin belki.

Ya da iPhone istersen ikinci el 13 bakmaya çalış. 12 serisi artık eski. Alacaklara önermem.
S22 mükemmel telefondu ya, batarya ve ısınma sorunu yüzünden mecbur satmıştım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…