- Makaleler
- 6
2.el iPhone 12 Mini'ye bütçesi yeten kişinin sıfır 16e alacağını düşünmek...
Moderasyona yeniden yaptığım rapora dönmediler canları sağolsun görülmemiştir herhalde ama düzelttikleri (?) şeyin doğrusunu açıklayalım:Şahsi olarak farklı düşünüyorum;
- Evet iPhone 12 serisi kağıt üzerinde çok bir özellik sunmadı ancak Apple tarafında tasarımsal anlamda şu an devam ettirilen çizgiye getirdi, performans ve kamera paketlerine olmasa da düz modeller için
OLED panel, MagSafe magnetleri, Pro modeller için Lidar sensörü gibi şu anki yeni modellerde standart olarak sunulan birçok özelliğin ilk defa kullanıldığı seri oldu.- iOS 26'yla bayağı yavaşlayacak mı şu an için tam bilinmiyor ancak eski işlemcilerin ilk betada gerçekten tökezlediği bir gerçek, stabil sürümü bir görmek lazım çok erken buna karar verebilmek için, yeni bir şeyler deniyorlar baktığımızda iOS 26(19) sürümünde şu an için.
- Çentik konusunda kesinlikle cihazın boyutlarına göre devasa kalıyor, sadece saatin anca sığdığı işlevsiz bir dokunmatik bölümden ibaret desek yeridir.
- Kamera olarak iPhone 13'te masaya çok büyük farklar koymayacak renk doğruluğu memnun edecektir kullanıcısını başka da bir olayı yok.
- İkinci elde veya sıfırda tercih edilebilir mi eğer küçük bir telefon ısrarı varsa ve iPhone 13 Mini'ye çıkılmak istenmiyorsa (iki modelinde fiyatı gereksiz yüksek şahsen mantıklı bulurum, birisi 12-15K aralığında öbürü 21-25K aralığında baktığımızda ki 13 Mini fiyatına düz 13 buluyorsunuz çoğu zaman) alınabilir ama onun haricinde gereksiz heyacan aramak olur. Genel anlamda pilinden dolayı karın ağrısı çektirecek ufak bir cihaz için rakiplerinin tam boy tam pilli donanımlar sunduğunu düşünürsek niş bir kategoride kalıyor Apple'ın Mini cihazları.
Keşke gerçekten küçük olsalar, artık pazarda küçük telefon bulmak mümkün değil mümkün olanlarda küçük oldukları için güncel işlemlere yetecek bir pil kapasitesi sunmuyorlar ne kadar çok pratikte olsalar kendi parasıyla rezil olması gibi bir şey oluyor insanın.
Bu bütçede iPhone 16e'nin yurt dışı hali bile alınamayacaktır zaten ona bütçe olsa arkadaşın iPhone 12 Mini'yi değerlendirmeyeceğine emin olabilirsiniz. Nothing 2a veya Honor 200 gibi modeller önerilebilir tahmini olarak arkadaşın bütçesinde.
Sıfır olarak anladım ben.2.el iPhone 12 Mini'ye bütçesi yeten kişinin sıfır 16e alacağını düşünmek...
Güncel Android olarak Xiaomi hariç, o markaya karşı çok önyargılıyım. Tüm telefonların 12 Mini'den iyi çektiğini düşünüyorum.2025 yılında ikinci el 12 mini almak ne kadar mantıklı sizce? Hani normalde Nothing Phone (2a) bakıyorum ama aklım bazen iPhone'a gitmiyor değil. Öyle fanboy gibi durumlarım yok. Hani fotoğraf çekme, video ile ilgileniyorum.
Hocam, 50K olduğunu görünce 16e önerdim zaten.
Kesinlikle mantıksız. İkinci el S24FE, S23 bakın. Kamera güzel hem. Hem kullanmadan nasıl istemiyorsunuz? Çevrenizden mi? Bir kez olsun S serisi kullanmamışsınızdır yada deneyimlememişsinizdir. 12 Mini çok eskidi.2025 yılında ikinci el 12 mini almak ne kadar mantıklı sizce? Hani normalde Nothing Phone (2a) bakıyorum ama aklım bazen iPhone'a gitmiyor değil. Öyle fanboy gibi durumlarım yok. Hani fotoğraf çekme, video ile ilgileniyorum.