Detaylar
Kim cevapladı?Yasin Alemdağ
Yetkin
Arkadaşlar yıl 2025 ve bir sürü yeni özellikler çıkmışken (DLSS3 ve FSR4) yine de RX 6750 XT alınır mı? Fiyatı RX 4060 ile aynı şu an.
Karşılaştırdığın kartın rakibi 4060 değil. Eğer 2. el alınacaksa halen daha alınabilir. Bütçe varsa 6800XT 6900XT seviyelerine çıkmanız daha iyi olur.
Hocam ham performansta çok güçlü ama DLSS ve Ray Tracing açılınca çok arkasında kalıyor sanırım. Aklımı çelen bu.Karşılaştırdığın kartın rakibi 4060 değil. Eğer 2. el alınacaksa halen daha alınabilir. Bütçe varsa 6800XT 6900XT seviyelerine çıkmanız daha iyi olur.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Hocam ham performansta çok güçlü ama DLSS ve Ray Tracing açılınca çok arkasında kalıyor sanırım. Aklımı çelen bu.
Çok arkasında kalmaz ancak eşitliği sağlar. Native olarak oynayabilecekken neden görüntü kalitesinden taviz veresin. Ayrıca 12 GB VRAM var.
Amacın RT ise daha güçlü ve NVIDIA kartlara yönelmen daha doğru olur. AMD kartların, özellikle RX 9000 serisine kadar, RT performansı rezalet. FSR da DLSS kadar iyi değil. FSR 4 ile toparlandı, ondan önceki sürümler DLSS'e kafa tutamıyor kalite anlamında.
Şahsen RX 6000 serisini şu saatten sonra tavsiye etmem. Şimdi paldır küldür linç yiyeceğim ama AMD alma, adamın ömründen yiyor.
Şahsen RX 6000 serisini şu saatten sonra tavsiye etmem. Şimdi paldır küldür linç yiyeceğim ama AMD alma, adamın ömründen yiyor.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Yani bu DLSS miş FSR miş bunları bir salın artık native önemli ya. NVIDIA da msg açıyorsun görüntü çamur AMD de AFMF açıyorsun görüntü yine çamur. Zaten aldığın kart 2K içi iyi bir kart 4060 ise zorlanır. Ekran kartına biraz ham güce odaklanın.
Hocam 2 yıl XFX merc 6750XT kullandım. Taş gibi karttı hiç üzmedi vallahi.
Amacın RT ise daha güçlü ve NVIDIA kartlara yönelmen daha doğru olur. AMD kartların, özellikle RX 9000 serisine kadar, RT performansı rezalet. FSR da DLSS kadar iyi değil. FSR 4 ile toparlandı, ondan önceki sürümler DLSS'e kafa tutamıyor kalite anlamında.
Şahsen RX 6000 serisini şu saatten sonra tavsiye etmem. Şimdi paldır küldür linç yiyeceğim ama AMD alma, adamın ömründen yiyor. Forumda çoğu kişi YouTube'dan FPS test videosu izleyip kart öneriyor.
Hocam 2 yıl XFX merc 6750XT kullandım. Taş gibi karttı hiç üzmedi vallahi.
Olabilir hocam. Ben de RX 6600 kullanıyorum, üzmediği gün yok ona bakarsak. Şimdi sadece ben olumsuz deneyim yaşadım diye kötü demiyorum, sadece şu forum özelinde baksak bile AMD sorun konuları çok daha fazla. Zaten kartların performanslarıyla ilgili bir sorun yok, gayet güzel ve fiyat/performans ancak rakibine oranla daha çok problem çıkartan kartlar.Hocam 2 yıl XFX merc 6750XT kullandım. Taş gibi karttı hiç üzmedi vallahi.
Kişi yine tercihini kendi yapsın, para onun parası ama şahsen ben tavsiye etmiyorum.
Yasin Alemdağ
Yetkin
Olabilir hocam. Ben de RX 6600 kullanıyorum, üzmediği gün yok ona bakarsak. Şimdi sadece ben olumsuz deneyim yaşadım diye kötü demiyorum, sadece şu forum özelinde baksak bile AMD sorun konuları çok daha fazla. Zaten kartların performanslarıyla ilgili bir sorun yok, gayet güzel ve fiyat/performans ancak rakibine oranla daha çok problem çıkartan kartlar.
Kişi yine tercihini kendi yapsın, para onun parası ama şahsen ben tavsiye etmiyorum.
Estağfurullah o anlamda demek istemedim. Bende 2 taraflı kart kullandım. Ancak hiç sorun yaşamadım. Yok watmanmış yok çökmeymiş yok mavi ekranmış hiçbir şey olmadı. Ne zamanki adrenalin içine girdim o zaman merak başladı işte uvdir ocdir oynadım ancak o zaman çökmeler vs görmeye başladım. Bilinçli kullanıcıyı 2 tarafında üzeceğini pek düşünmüyorum.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
Çözüldü Steam için koleksiyon kartı kastıran uygulama var mı?
- Margot Robbie
-
-
-