2025'te RX 6750 XT alınır mı?

Ben olsam 9000 serisinin altındaki kartlara bakmazdım. Saf güç bir yere kadar. Redstone, FSR 4, düşük güç tüketimi, daha iyi RT vs 9000 serisini zorlardım. 9000 serisi alamıyorsamda NVIDIA tercih ederdim. FSR 3 diye bir teknoloji benim gözümde yok gibi bir şey. Oyunu çalıştırayım yeter kafasında. O kadar kötü çalışıyor. En azından DLSS ile kıyaslarsam bu böyle. Kıyaslamasam bile oyunu oynanmayacak kadar kötü gösteriyor. FSR4 varken FSR 3 tercih edilmemeli.

İkinci el NVIDIA kart alın bence.

Zaten problem orada. Support eski kartlara çok uzatıyorlar. 4 sene bir ekran karta yenilik sunmak software olaydan eyvallah derim. Ondan ötesi tek driver Support.
4 sene sonra zaten yeni ekran kart alıyor millet.

Yanlış anlaşılma olmuş kusura bakma. "boş beleş" kelimesini ben size söylemedim. Aksine orada söylemek istediğim böyle fikir sahibi olduğunuz için "boş beleş" insan olmadığınız yani bilgi ve fikir sahibi olduğunu belirtmek istedim. Ancak sizde moderatör arkadaşlarda bunu yanlış anladı. Benim kişiliğimdir hakkımda fikir sahibi olmadan bu şekil ithamda bulunmanız beni sinirlendirdi ve sinirime yenik düştüm. Çünkü bu psikolojik baskımı diyeyim bilmiyorum birçok kişi uyguluyor ve artık sıkıldım.

YouTube üzerinde bilgi edinip de buraya aktaranlarla benim işim yok. Çünkü sponsorlu Youtber'ın verdiği bilgiyi ben çok da ciddiye almıyorum mantığıma yatıyorsa araştırıyorum. Ben birebir aynı karta sahip olduğum için kendi yorumumu ve bilgimi sundum. Ancak halen daha bir şeyleri yapmamışım gibi konuşuyorsunuz "FSR4 bir şans daha tanıyın". FSR4'ü kullanıyorum. Ancak bozulmalar gördüğümde kapatıp image sharpening arttırıyorum.

Bakın ben FSR'yi de kullandım DLSS'yi de bu 2 teknolojiyi de gömmedim. Ancak her 2 teknolojinin de native performansına göre aşağıda kaldığını gördüm. İnce kenarlarda pikselleşmeler vesaire. Ben MFG, fg ve AFMF yi gömdüm birebir test ettim ve saçma sapan piksel kaymaları, sert dönüşlerde görüntü kaymaları vesaire yaşadım. Günümüzde bile halen daha yetişmediğini daha da olgunlaşması gerektiğini düşünüyorum. Evet FPS arttırıyor mu? Arttırıyor. RT konusuna ise hiç değinmiyorum. Çünkü RT açıp oyun oynayacak olsam ve RT benim için önemli bir şey olacak olsa kesinlikle bu işe 8 GB VRAM'li bir 4060 ile başlamazdım. Eğer keskinlik ve görüntü kalitesi istiyor olursam image sharpening açarım yine saf gücümde FPS'im de devam eder görüntüden taviz vermem (bunu hepsi bozuluyor olarak algılamayın benim fikrim çünkü ben fark ediyorum).

Bunları fark eden tarafta olduğumu belirttim. Bu teknolojilerin çözünürlük düşürdüğünü ima etmedim. Sadece keskinliği arttırdığını söyledim. Ancak bu keskinlik farklı yollarla taviz vermeden yapılabilir.

Arkadaşa da gidin 90k alın demedim, yorumunuza karşı yazdım. Eğer bütçe yetiyorsa AMD tarafında FSR4 varken, eski kartlara para verilmez demek istedim. Bütçesine ne yetiyorsa elbette onu alacak.

Ben bunu ima ettiniz de demedim yanlış anlıyorsunuz elde olan ekran kartlarının durumuna göre değerlendirme yaptım. Ancak sizin yaptığınız değerlendirme günümüz ve geleceğin (geleceği de ne kadar doğruysa) teknolojisi ile oldu.

Sert çıkıştım kalp kıran bir insan değilim. Kırdıysam kusura bakma isteyerek bilerek olan bir şey değildi.

Yine de aradaki performans farkına değmez mi hocam. Yani 4060 ile 6750xt arasındaki.

Yine de aradaki performans farkına değmez mi hocam. Yani 4060 ile 6750XT arasındaki.

Bana kalırsa ikisi de alınmaz. Minimum 4070 veya 9060XT günümüz için şart. Ama DLSS kalite modunun getirdiği ufak kayıplar sorun olmazsa daha stabil fg, DLSS ve daha iyi RT'den dolayı 4060 daha mantıklı olabilir. Ama DLSS'i 1080p de kullanmak istemiyorum diyorsanız 6750XT daha mantıklı. Kişiden kişiye göre değişir. Hardware unboxed DLSS'in 1080p de kullanılabileceğini söylüyor mesela. Böyle bir senaryoda dediğim gibi 4060 kısa vade de bir tık daha mantıklı. 4-5 yıl kullanılacaksa 12 GB olduğu için 6750XT daha mantıklı olabilir. Ama bu sefer de birkaç yıl sonra 6750XT'nin kas gücü kurtarsa bile FSR 4 olmadığı için yine yetmeyecek. Bu yüzden yine kart değiştirmek gerekecek bence. Ama görsel kalite önemli değilse FSR 3 ile 4-5 yıl kullanılabilir.

Benim şahsi görüşüm 4060 alıp 2 sene kullandıktan sonra kartı upgrade yapmak daha doğru geliyor. 2 kartta 4-5 yıl gidecek kadar güçlü olmadığı gibi yazılımsal anlamda da 6000 serisi yetersiz kalıyor. 6750XT ucu ucuna kurtarsa bile FSR 4 olmamasından ötürü yeni nesil oyunları doğru düzgün oynatamayacak. 2K da 4070 Ti super ile Ultra ayarlarda hemen hemen her oyunda fg ve DLSS açmam gerekiyor, yoksa 60 FPS bile alamadığım oyunlar var.

Kısaca 2 seçenek var.

4060 alıp DLSS ile 3 yıl kullanıp yükseltmek.
6750XT alıp FSR 3 ile görsel bozulmaları kabul ederek 4-5 yıl kullanmak.

İmzalarım bu yorumu. Minimum RTX 4070 veya RX 9070 tavsiye ederim.

Kısa ve öz tavsiyem GPU konusunda.

Normal koşularda ve 2025 ve artı ileri bakarak, GPU tavsiyem böyle olurdu.

RTX 5070 Ti.

RX 9070XT veya RX 9070.

Nedeni software Support ve performans.

Rahat akıcı ve keyiflle 60 FPS üzeründe oyun oynarsın.

Ha GPU para veya maddi durumlar yetmiyorsa, kısacası PS5 veya Pro tavsiye edilir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…