4925

Uzman
Bu telefona ilk baktığımda kullanılır gibi durmuyordu hatta tam tersiydi. Arayüzde gezindim arayüz sade basit Android 4.1 arayüzü ile TouchWiz'in kullanışlılığı birleştirilmiş. Telefon sürümü Android 4.1 yani Galaxy S2'ye göre en güncel ama günümüzün telefonlarına bakacak olursak bir o kadar da güncel olmayan bir Android sürümü. Ben telefonda genellikle bayağı oyun oynayan birisiyim özellikle Asphalt 8, Jetpack Joyride ve Subway Surfers gibi oyunları günlük oynuyorum. Bu telefon için destekleri yoktu derken aklıma eski sürüm APK yükleme fikri geldi. Eski sürüm APK'da online hesabıma giremiyordum, bazı yeni özellikler eksikti ancak oyun hala oynanılırdı bence. Gelelim Sosyal Medya konusuna. Instagram'a siteden giriyordum genellikle ve az kasmıyordu da değil. YouTube için ise YouTube Flashback denen bir uygulama buldum ve onu indirdim. O uygulamayla birlikte eski YouTube görünüşüyle yeni videolar seyredebiliyordum. (Bağlantıları yani linkleri bu satırın sonuna koyacağım) Video izledikten sonra arama ve mesajlara baktım. RCS mesaj atamıyordum ama SMS vardı. O zamanlar RCS yoktu değil. Bilinmiyordu ve bir çok teknoloji hala SMS kullanıyordu. Tamam dedim bir süre kullanılır. WhatsApp'a deyinecek olursam WhatsApp maalesef çalışmıyor. O yüzden eğer kullanacaksanız SMS/Mercury Messenger/Discord vb. ile mesajlaşmanız gerek. Discord'un eski sürümü çalışıyordu ancak yasaklandığından beri ben Android 4.1 için VPN bulamadım. Bulan varsa link paylaşabilir. SMS konusundan çıkacak olursam arayüz TouchWiz NatureUX arayüzünü kullanıyor. (4.1 sürümü kullanıyor, 4.0 ve önceki sürümlerde TouchWiz 4.0 var) TouchWiz NatureUX bana göre kullanışlı, göze hoş gelen bir arayüz. Peki ya bu telefon 2025'de kullanılır mı? Bence kullanılır, telefondan fazla bir şey beklememelisiniz ama özellikle WhatsApp açmaması kötü bir durum. Yani telefon kimisine göre kullanılır, kimisine göre kullanılmaz.

YouTube Flashback: https://www.mediafire.com/file/9nh55ubrpxm6qz0/YouTube_Flashback_4.1.23_mod.apk/file

Mercury Messenger: https://wink.messengergeek.com/uploads/short-url/gwCEhqwcYdxmVjshzOpLiurlbjw.apk

Son düzenleme:
Mesela "iPhone 6 bile hala kullanılıyor." diyenlere anlatamak istediğim genelde bu oluyor ama anlatamıyorum. Diyorsunuz ki çok beklentisi olmayan birine göre hala kullanılma şansı var. Ben şimdi çıkıp "Samsung çok uzun ömürlü hala S2 kullanan var." desem, komik olmaz mı?

Elinize sağlık bu arada güzel konu.

Mesela "iPhone 6 bile hala kullanılıyor." diyenlere anlatamak istediğim genelde bu oluyor ama anlatamıyorum. Diyorsunuz ki çok beklentisi olmayan birine göre hala kullanılma şansı var. Ben şimdi çıkıp "Samsung çok uzun ömürlü hala S2 kullanan var." desem, komik olmaz mı?

Elinize sağlık bu arada güzel konu.
Teşekkür ederim

Resimlerle çok daha iyi olurdu. Karmasık bir yazı olmus ama ellerinize sağlık.
Teşekkürler!